Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Negyven éhező kiskutyát találtak Csepelen - fotók, videó

A kölyköket saját ürülékükben, megfelelő élelem és ivóvíz nélkül tartották, a nyomozókat és az állatvédőket borzalmas szag és látvány fogadta.
A rendőrséget július elsején az Országos Állatvédőrség Alapítvány önkéntesei értesítették arról, hogy egy csepeli raktárban több tucat fajtatiszta kiskutyát tartanak fogva ismeretlenek. Kiérve a rendőrök tényleg borzalmas körülményeket találtak: műanyag- és papírdobozokban összezsúfolva, élelem és ivóvíz nélkül, a saját piszkukban találtak összesen 40 fajtiszta kutyakölyköt.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A rendőrök a raktár közelében találták meg L. János 56 éves és L. Edina 24 éves budapesti lakosokat. A férfi által használt jármű átvizsgálásakor előkerültek azok a kulcsok, melyek azt a három raktárhelyiséget nyitották, ahol az ebeket tartották. A rendőrök összesen 40 fajtiszta – többek között mopsz, tacskó, magyar és német vizsla, csivava – kölyökkutyát találtak kisméretű ketrecekben, kennelekben, műanyag- és papírdobozokban.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A széttépett újságpapírból készített almot nem cserélték, az állatokat saját ürülékükben, megfelelő élelem és ivóvíz nélkül tartották. A rendőri intézkedés során jelenlévő hatósági állatorvos megállapította, hogy a kutyák elhelyezése és tartása azok maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozhatta volna.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói L. Jánost és L. Edinát állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A kutyakölykök elhelyezéséről az állatvédők gondoskodtak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balog Zoltán: megérdemlik az egészségügyben dolgozók az elismerést

Az emberi erőforrások minisztere a Semmelweis-nap alkalmából díjakat és elismerő okleveleket adott… Tovább olvasom