Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 24°C Még több cikk.

Négyszázmillió forintos rezsitámogatást hirdet meg a Médiatanács

Az évek óta igen népszerű rezsipályázat rendszere jövőre vételkörzet-arányos lesz, amelynek eredményeként a hatóság igazságosabb elosztást ígér.
Négyszázmillió forintos keretösszeggel hirdet pályázatot 2013-ra helyi és körzeti rádiók, televíziók számára működési és üzemeltetési költségeik fedezésére a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa.

A hatóság szóvivői irodájának szerdai közleménye szerint az évek óta igen népszerű rezsipályázat rendszere jövőre vételkörzet-arányos lesz, amelynek eredményeként a hatóság igazságosabb elosztást ígér.

A pályázat jövőre is többfordulós lesz, így azok a jelentkezők, akik első alkalommal nem jutnak támogatáshoz, már a következő fordulóban újra pályázhatnak. Előnyt élveznek majd azok, akik 2011-ben és 2012-ben nem nyertek támogatást, és indulnak a rádiós vagy televíziós állandó műsorok készítését támogató eljárásban. A médiatanács a pályázók adminisztrációs terheit is csökkenti - írták.

A pályázatokkal a médiatanács célja a közönség sokszínű tájékoztatásának és a médiapluralizmus érvényesülésének támogatása. Az eljárások részleteiről a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Támogatási területének honlapján, a tamogatas.mtva.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.

Idén 394 millió forintos forrást nyújtott a médiatanács 78 rádiónak és televíziónak rezsitámogatásra, míg tavaly 103 pályázó összesen 370 millió forintot nyert erre a célra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ötezres lélekszámnál kisebb települések adósságát még az idén rendezi az állam

Az ötezres lélekszámnál kisebb települések adósságát még az idén teljes egészében rendezi az állam. Tovább olvasom