Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Négyszázezret is kereshet egy nyugdíjas a rendőrségnél

Több száz személyt foglalkoztat a rendőrség nyugdíjuk folyósítása mellett, néhányan akár bruttó négyszázezer forintot is kapnak - tudta meg a Népszabadság.

A Népszabadság hétfői számában megjelent cikk szerint a rendőrség állományában jelenleg 540 olyan személy van, aki nyugdíjat és fizetést is felvesz. (A rendőrség állománya több mint 43 ezer.)

Az ORFK-tól kapott tájékoztatás szerint a nyugdíj mellett foglalkoztatottak több mint egyharmadát fizikai munkakörben alkalmazzák (például: gondnokként, raktárosként, kazánfűtőként, szakmunkásként és takarítóként).

Ők korábban is ezt a munkát végezték, kisebb részben hivatásos állományúként, nagyobb részben közalkalmazottként. Javadalmazásuk a rájuk irányadó közalkalmazotti jogviszony, a képzettség és a besorolás alapján, átlagosan száz-százötvenezer forint.

A másik, nagyobb csoport alkalmazása az úgynevezett "civilesített" munkakörökhöz kapcsolódik (ilyen a gazdasági, humán, kiképzési, jogi, tájékoztatási terület), ahol szükséges a rendőri szakismeret, de a civil státusokra csak közalkalmazotti, illetve köztisztviselői munkakörbe lehet kinevezni munkaerőt, ezért itt elkerülhetetlen volt a területen dolgozók visszafoglalkoztatása. Ők átlagosan 150-200 ezer forintot keresnek - a nyugdíjukon felül.

A legkisebb csoportba 25-30-an tartoznak. Jellemzően vezetői beosztásban dolgoznak, az előzőekben említett funkcionális területeken, s átlagosan 200-400 ezer forintos fizetést kapnak, szintén a korábban megállapított, magas nyugdíjuk mellett. Az említett összegek bruttó illetmények.

A napilap emlékeztet arra, hogy jövőre lép életbe az a törvénymódosítás, amely szerint a nyugdíj melletti jövedelemszerzés a minimálbérig terjedhet.

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. PrettyWoman 2009. szeptember 03. 12:34
  „Már vártam ezt a szöveget, a "mindenkinek ott a lehetőség" kezdettel. Hát igen, de ne felejtsük el, hogy nem lehet mindenki rendőr, mert akkor ki süt kenyeret, ki gyógyít, ki tanít, ki hordja szét a leveleket, stb. A nehézgépkezelőnek meg tökre igazat adok. Nincs is itt vita. Akik kőkemény fizikai melót végeznek, egyiket sem kérdik meg 60-hoz közeledve, hogy Józsi bácsi, tetszik még bírni a gyűrődést, vagy nyugdíjazzuk idő előtt? Neki bizony ugyanúgy kell dolgoznia, mint egy húsz évesnek, hogy ki ne rúgják. És a szerencsétlen még csinálja is, mert ha nyugdíj előtt elküldik, hova vennék fel ennyi idősen. A friss nyugdíjas rendőrnek ilyen gondja nincs, mehet biztonsági őrnek. Mondjuk oda is valók. Olyan jó lenne megérni már, hogy egyszer hoznak egy olyan törvényt, ami mindenkire, de szó szerint mindenkire vonatkozik. Ha nyugdíjtörvény, akkor oké, de MINDENKIRE legyen érvényes. Ne kezdjék azzal, hogy kiemelnek egy réteget és őket pozitívan diszkriminálják. Ettől hördül fel a jó nép és igazuk is van. Bár a sok dolgos embernek már úgysem kell nyugdíjat fizetni, mert "okosan" meg lehet úgy oldani, hoy mire nyugdíjba menne, feldobja a talpát a szerencsétlen.
  Nekem is van egy középiskolai osztálytársam, aki 42 évesen nyugdíjba ment. Hogy hogyan, nem tudom, mert az első pér évben más helyen dolgozott, utána kétszer 3 év gyes következett. Mindegy, kap egy valag nyugdíjat, elment biztonsági őrnek. A családja meg ingyen utazik mindenhova mert az ura a MÁV-nál van. És akkor állandóan ő panaszkodik, hogy mindenki őket bántja. Szegények, de sajnálom őket.”
 • 29. animos 2009. szeptember 02. 06:50
  „Dräga lolita 2009.09.01. 19:56" Ez csak brutto emberek ebböl meg eleg sok a levonas amit nem szabad elfelejteni"
  Tehát lolita szerint nem sok a Brutto 400 000 Ft. a semmittevésért.
  lolita a 40 %-os rokkantnak viszont szerinted sok a 27 000 FT.
  az átlag munkásnak sok a 70 000 Ft.
  Mellesleg pont a magas keresetüek érdekében hozták meg a kedvezőbb adozási feltáteleket.
  Arról se feledkezzünk el,hogy az átlag nem éri el a nyugdijat,mert meghal.
  Tehát 2+5 évet ránk soztak.
  Ennyivel többet kell dolgozni.
  Nyugdijban tölthető várható éveink száma " 0 "év.
  A rendőröknek irodaiaknak is Havaj min.25 nyugdijas év.
  Ez ferr
  Ez bizony a legkeményebb kizsákmányolás.”
 • 28. futóbab 2009. szeptember 01. 20:49
  „26 lolita
  Tisztában vagyunk azzal,hogy bruttóról van szó.De újra leírom:a nálunk dolgozó NEM nyugdíjas takarító hölgyek napi 8 órai bére NEM haladja meg a bruttó 71.500 Ft minimál bért,a portás bruttó bére 93.000 Ft,napi 12 órai munkáért.Akkor a rend őre miért kap 150 misit?Ez a hír részben kacsa,hiszen ezek az emberek majdnem mind bújtatott dolgozók,akiknek adnak egy státuszt,és az ég világon nem kell érte semmit csinálniuk.Nézz körül,érdeklődj,és akkor ér majd a meglepi,hogy milyen sok állami intézményben így működnek a dolgok,és hogy mennyi bújtatott ember van mondva csinált munka körökkel.PL:nem nevezhetem meg az intézményt,de anyósom ahol takarított,papíron 4 takarítónő volt,a munkát viszont 3-an csinálták.A negyedik az irodában meresztette a seggét,ha nagy ritkán beméltóztatott menni a munka helyére.Ja és nem annyi bért kapott mint a mama,hanem a többszörösét.Csakis azért mert a főnök jó ismerőse volt.Nyitottabb szemmel kellene járni.Mi pedig ezért dolgozunk,hogy a sok léhűtőt eltartsuk.A rend őre semmivel sem különb a többi magyar becsületes polgárnál.”
 • 27. janika 2009. szeptember 01. 20:19
  „Lolita kedves! Ne is részletezd azo9kat az orvosi eljárásokat amikor a tyúkszemet kell a seggükről eltávolítani a térfigyelő kamerák és a traffipaxok melletti üldögélésnél lehet szereznbi!”
 • 26. lolita 2009. szeptember 01. 19:56
  „Ez csak brutto emberek ebböl meg eleg sok a levonas amit nem szabad elfelejteni!”
 • 25. tódi 2009. szeptember 01. 16:59
  „23. hozzászólás animos

  Teljesen jogos amit írtál , egyet is értek .
  Sőt aki jó választ is ad ,arra szavazok a következő választáson . Azért van olyan is akire soha sem .”
 • 24. mat 2009. szeptember 01. 11:09
  „Én a Határőrségnél dolgoztam, ott is bevett szokás volt úgymond vissza foglalkoztatni embereket. Sajnos nem azokon a beosztásokon, ahol valóban szükség lett volna az állományra. Ha a rendőrséget nézzük, nem tudok olyan közlekedési vagy, kmb-s rendőrt, vagy egyébként korábban alacsonyabb beosztásban dolgozó személyt, akit vissza foglalkoztattak volna. Pedig az emberek mindig arra hivatkoznak, hogy kevés az utcán a rendőr. Jó lenne tudni, hányan vannak a vissza foglalkoztatottak közül az utcán szolgálatot teljesítő személyek.”
 • 23. animos 2009. szeptember 01. 06:45
  „tódi nak.
  Kinek lesz az jó ha 60 éves rendőrök lesznek az utcán ?
  Kinek jó, hogy a tetöfedő,útépitő,vájár,kőmüves,65 évesen még dolgozzon.
  Kinek jó, hogy az unokáinkkal nem tudunk majd foglalkozni.
  Kinek jó, hogy nem tudja többségünk a nyugdij korhatárt elérni
  Kinek jó, hogy irreális juttatásokban részesülnek olyanok is, akik semmit sem tettek érte
  Kinek jó, hogy az anyukák vissza vannak kényszeritve idő előtt dolgozni.
  Kinek jó, hogy olyanok is előbb mennek nyugdijba akik nem veszélyeztetett munkakörben dolgoznak,
  de mert hivatásos jár nekik az óriási korkedvezmény”
 • 22. tódi 2009. augusztus 31. 21:53
  „Igen tiltakozzunk ! De miért is ? Kinek lesz az jó ha 60 éves rendőrök lesznek az utcán ?
  A humoristáknak , mert lesz téma és a bodzaszedőknek ,de ezt meg nem kell magyarázni.”
 • 21. kema 2009. augusztus 31. 20:57
  „Azt mondja meg nekem valaki, hogy miért kell egy takarítónak, kazánfűtőnek stb. hivatásosnak lennie????”
 • 20. animos 2009. augusztus 31. 20:47
  „Kedves Pancser Nem az a probléma, hogy nyugdijjasokat foglalkoztatnak, hanem az,
  hogyPOFÁTLANUL KORAI NYUGDIJJASKÉNT.
  Tehát 25 az az huszonöt évvel korábban mennek nyugdijba.
  Vagyis
  Mi azért dolgozunk tovűbb kevesebb bérért,
  hogy plusz pénzhez juthassanak.”
 • 19. FREDDY/S 2009. augusztus 31. 20:27
  „Biztosan vigyázni kell az "esélyegyenlőség" betartására, mert nem mindenki mehet nyugdíjba kiemelt nyugdíjjal ilyen idősen, nemde...”
 • 18. futóbab 2009. augusztus 31. 20:21
  „Mindenkit megillet a nyugdíj,aki bizonyos éveket ledolgozott.DE:ha a rend őre szeretne nyugállományba vonulni 40 éves korában,akkor rá is az vonatkozzon mint más emberre.Tehát a befizetett járulékok után kapjon nyugdíjat.Ha az utcán töltött 20 évet,vagy veszélyesebb területen dolgozott,akkor 3 évenként kapjon 1 év korkedvezményt,mint régebben.PL: szövőnő,öntödei munkás,lapátos kemencén dolgozó pék stb.Ha nem akar elmenni nyugdíjba,akkor fel lehet ajánlani a portás,gondnok,takarítói állást,természetesen a régi fizetése meghagyásával.De 40 évesen két bért fizetni,túlzásnak tartom.Főleg hogy a rendőrség is el van adósodva.Akik pedig már nyugdíjban vannak és pl: kapnak egy takarítói állást,kérdezem-milyen extrákat kell takarítani,vagy a portán ki előtt kell mélyebbre hajolni havi 150 misiért? Nálunk a takarítónénik még a minimál bért sem kapják meg,a portás 93000 bruttóért dolgozik napi 12 órában.Hol az igazság? Igaz mi fizetjük az adót,van mit elherdálni.Ami viszont az irodásokat és irodistákat illeti,nem engedném a korkedvezményt:Észt osztani nem veszélyes üzem,és pl: a TB ügyintéző máshol is 65 évesen megy nyugdíjba.”
 • 17. pancser 2009. augusztus 31. 19:40
  „A cikk nem éppen dícséri a Rendőrséget, inkább hangulatot szít! Nyugdíjasokat mindenhol foglalkoztatnak, ez is tény. Rendőrnek, nyomozónak állni kevesen akarnak, ezért kell a nyugdíjas, legalábbis remélem.”
 • 16. t-a-ibi 2009. augusztus 31. 19:09
  „Beszállítók bojkottálják a rendőrséget

  Immár a napi működés is veszélybe kerülhet a rendőrségnél felhalmozott milliárdos tartozások miatt, ha a hoppon maradt beszállítók beváltják bojkott-fenyegetésüket - értesült a HavariaPress. A reményvesztett kis- és középvállalkozások közül ugyanis egyre kevesebben hajlandóak több hónapra meghitelezni a beszállított áruk ellenértékét.
  Csak a Budapesti Rendőr-főkapitányság mintegy 359 millió forint lejárt adósságot halmozott fel augusztus végéig; a pénzügyi rendezetlenség főleg a napi élelmiszert és vegyi árut beszállító cégeket sújtja. Ezért tíz cég közösen elhatározta, hogy ha a héten nem rendezi a tartozását a rendőrség, akkor megtagadják az élelmiszer és egyéb napi szükségletek beszállítását.
  A szállítók reménytelenségét fokozza, hogy a késedelmesen érkező bevételeikből első sorban köztartozásaikat kell, hogy rendezzék mivel azok meg nem fizetése esetén azt kocáztatják, hogy lekerülnek a köztartozásmentes vállalatok listájáról és a kincstár legalább egy hónapig nem utalja számukra a jogos tartozást. Bojkott esetén a rendőrség is bajba kerül mert a beszállítói szerződést minden partner közbeszerzésen nyerte el, így a rendőrség akkor sem rendelhet mástól, ha korábbi partnerei leállnak a beszállítással. A több hónapja húzódó tartozások ügye a hét második felében rendeződni látszik, miután az ORFK tájékoztatása szerint megkapták a kormánytól azt a kétmilliárd forintot, amivel át tudják hidalni a mostani pénzügyi mélypontot.
  (Havaria Press)”
 • 15. Jozeph 2009. augusztus 31. 17:46
  „Nem minden nyugdíjasnak adatik meg az a lehetőség,hogy odakerűljön a húsosfazékhoz.Az én feleségem munkatársnőjének 40e.forint a nyugdíja, ezért kénytelen takarítási munkát vállalni egy olyan munkahelyen,ahol egy kiemelt ,baromarcu főnöknő idézőjelben-egész nap egrecíroztatja őket.Más dolga nincs,mint hogy még az élő fába is belekössön.Megjegyezném,ezen a munkahelyen egyetlen egy nyugdíjas rendőr sem dolgozik.”
 • 14. zolek 2009. augusztus 31. 17:39
  „Egy kicsit soknak talalom a 400 at,de oke.
  Csak azt nem ertem aki kemenyen dolgozik, az miert nem kapja meg a felet sem?
  R. Sz. banda”
 • 13. otromba 2009. augusztus 31. 17:29
  „Azért megkérdezem,hogy a MOZGÁSKORLÁTOZOTTAK TAPASZTALAT CSERÉJÉHEZ,MIÉRT NEM SZÓL HOZZÁ SENKI
  MÁR JÓ PÁR NAPJA!
  Igaz ez érdekesebb téma!
  Mindenki a választott szakmája után ment nyugdíjba,és kapja a nyug-nyögdíját!
  Azt azért nem szabadna megengedni,hogy fiatalon,100%-os nyugdíjat kapjon egy rendőr,vagy katona,stb.
  Mellette meg megkapja a nyugdíjhoz a kénye-kedvére kiválasztott munkahelyet,jó keresettel!A sok munka-
  nélküli meg sorban áll,hogy dolgozhasson,megélhessen,eltarthassa a családját!Én a nyugdíjasok közül csak azokat engedném dolgozni,aki tényleg a megélhetését nem tudja fedezni a nyugdíjából.
  Sajnos sok nyugdíjas unalmából dolgozik.Az aki rá van szorulva,az meg vár-vár,de nem tudja,hogy meddig!!!”
 • 12. Jozeph 2009. augusztus 31. 17:02
  „Sziasztok. 56 éves nehézgépkezelő vagyok, 42 év munkaviszonnyal a hátammögött az inas időt is beszámítva. Évenként kötelező orvosi vizsgán megjelennem.Tisztelettel megkérdezem, hogy ha felemelik a nyugdíjkorhatárt 65 évre melyik orvos fogja nekem érvényesíteni a nehézgépkezelői jogosítványomat,vagy a hivatásost. Már most elég felmásznom a 60 tonnás gépre,nem 7-8 év múlva. Naponta 10-12 órát kell dolgoznom, de nem ritka a 14-16 óra szombat, vasárnap is.Hol itt az igazság ?”
 • 11. kivagyokén 2009. augusztus 31. 16:09
  „Lehet hogy most azt mondják páran ellentmondásba keveredek az előző hozzászólásommal.
  Igaza van Csetneky -nek. Az valóban idegesítő, hogy jó pénzzért ugyanoda megy vissza a honpolgár, ugyanakkornam biztos (nem mindenkire értem!) hogy magától ment el nyugdíjba! Hidd el ez így van néhány esetben. De tényleg csak néhány esetben.

  Túrabakancs

  Nem tartom igazságtalanságnak hogy jóval elöbb mehetnek el nyugdíjba a rendőrök. Abban viszont igazad van, hogy szelektálni kéne. Aki lehúzott az utcán elég időt, hidd el nem baj ha nem marad tovább a rendszerben. Persze aki végig irodázott, annak a tapasztalata, tudása még jól is jöhet. Az maradhatna. 50-55 éves rendőr nem fogja lefutni a bűnözőt ezt elhihited.

  Az meg hogy a civil már lassan 65 évesen megy nyugdíjba (nem jogos! , hiszen az átlagéletkor NEM haladja meg a 62-t ha jól emlékszem) többek között köszönhető annak a felfogásnak amit Patriot is magáénak vall. Hazudjunk el minden jövedelemt. Csak így nincs aki fizesse nagyjainkat, nyugdíjakat, SEGÉLYEKET, és sorolhatnám. Csak a dolgozókat lehet lehúzni.

  Ennek ellenére, most is azt írom, Nem az egyszerű egyenruhás nyugdíjasra kell fújni. Tényleg mindenkinek adott volt a lehetőség.”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Kishonti Ildikó színművész

A művészt a Budapesti Kamaraszínház saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek. Tovább olvasom