Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Négyszáz embert várnak a cégek

Egyszerre öt cég betelepülése várható a volt Szegedi Konzervgyár területére, amelyek együttvéve 600 főt alkalmaznak, négyszázat újonnan vesznek fel.
Utoljára a rendszerváltás előtt történt meg Szegeden, hogy emberek százainak ajánlottak fel munkát különböző vállalatok. Márpedig hamarosan erre számíthatnak azok, akik eddig reménytelenül kerestek maguknak állást. A volt Szegedi Konzervgyár – immáron Szeko ipari park – területére ugyanis öt vállalkozás költözik a közeljövőben, azt követően, hogy a szegedi önkormányzat eredményesen tárgyalt vezetőikkel.

Egyikük a Makóról érkező IM-SZE Kft., amely olasz tulajdonban lévő, műanyag kiegészítőket gyártó cég. A kft. bővíteni szeretné termelését, 140 főt alkalmazna. A már ismert és Szegeden jelen lévő Renitex új ruházati áruházat tervez ugyanott 30 dolgozóval. A Bíró és Antal Kft., amely építőanyag-nagykereskedő, plusz 5-10 főt kíván alkalmazni, a Főnix Raktárház Kft. pedig újonnan létesülő üzletházában 60 ember felvételében gondolkodik a konzervgyári ingatlan-együttesben.

A legnagyobb befektető azonban a szegedi székhelyű magáncég, a Szilánk Kft., amely megveszi az épületeket, kifizeti a kamatokkal együtt a városnak járó 300 millió forintos, az előző városvezetés által a Szeko 2001 Rt.-nek nyújtott tagi kölcsönt és rendezi a vételár-tartozást a Magyar Fejlesztési Banknak. (Ezen pénzintézet tulajdonában volt első, 2001 januárjában bekövetkező bezárásáig a konzervgyár.) A Szilánk 350 munkahelyben gondolkodik, vagyis a korábbi 200-hoz képest 150 fős a bővülés. Összességében megközelíti a 600-at a volt konzervgyárba betelepülő, s a 400-at az újonnan létesülő munkahelyek száma. Az öt cégből négy már megkötötte a szerződést az önkormányzattal, az ötödikkel, a Szilánkkal – amely a Szeko 2001 Rt.-t vásárolja meg – aláírandó megállapodáshoz pedig a február 21-én megtartott közgyűlés adta áldását.

Az új városvezetést két cél motiválta a tárgyalások során: termelő beruházáshoz juttatni a szegedieket, az önkormányzatnak pedig visszaadni a kihelyezett 300 millió forintot, kamataival együtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előkerült a 8 és fél ''alternatív'' zárójelenete

Negyven évvel a film megjelenése után kerültek elő Gideon Bachmann újságíró archívumából azok a… Tovább olvasom