Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Negyedmilliárdos hitel szükséges

A megyei közgyűlés mai ülésén első olvasatban tárgyalják a 2004-es költségvetést. Az előterjesztés szerint 263 millió forintos működési célú hitelt vesz fel a megye, továbbá 200 milliós folyószámlahitellel is számol. Az eladósodás hátterében az elmaradt állami támogatás áll, amelyről a megyei elnök már többször beszélt.
Szakács Imre a csütörtöki sajtótájékoztatón ismét elmondta: a központi támogatások növekedése a személyi juttatások többletének mindössze 17,5 százalékát fedezi, így a hiány több mint 380 millió forint. Ezt a fedezetlenséget saját forrásból és a takarékossági intézkedések bevezetése mellett sem tudja finanszírozni az önkormányzat, ezért kényszerül hitelfelvételre.

Az elnök szerint aggasztó tendencia, hogy míg az elmúlt több mint egy évtizedben nem volt szükség működési célú hitelfelvételre, addig tavaly 170 millió forint hitellel voltak kénytelenek a fedezetlenséget pótolni, idén pedig ez az összeg 263 millió forint lesz.

A közgyűlés ma tárgyalja ezenkívül a Győrt északról elkerülő útról készült tanulmányt, várhatóan elfogadja a megyei közoktatási minőségirányítási programot és több helyi önkormányzat közoktatási szakvéleményét. A testület elé kerül továbbá a nagycenki Széchenyi kulturális örökség turisztikai hasznosításáról szóló tanulmány.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gazdák az utakon, megkezdődött az egyeztetés

A Győr-Moson-Sopron és a Veszprém megyei gazdák és társas vállalkozások képviselői közösen… Tovább olvasom