Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Négycsillagos szálló

lesz a ruhagyárból

Sopron Folytatás az 1. oldalról.
Az a cég, amely 2005-ben közel 800 millió forintért megvásárolta az ingatlant, öt vállalatot versenyeztetett a tömb és környezete jövőjével kapcsolatban. A győztes koncepciót és az előkészületeket tegnap ismertették.
– Az értékek megőrzésében és továbbfejlesztésében gondolkodunk. A nyolc-tízmilliárd forintos beruházás megvalósításával élettel, idegenforgalmi vonzerővel és kikapcsolódási, sportolási lehetőséggel szeretnénk megtölteni Sopron belvároshoz közeli térségét – mondta Bakay László, a győztes CÉH Tervező, Beruházó és Fejlesztő Zrt. budapesti cég marketingvezetője.
– Ismerve az épület történetét és Sopronban betöltött szerepét, a fejlesztések a környezet sajátosságainak, a város és lakóinak érdekének megfelelően realizálódnak – hangzott el Takács Ákos, a cég kreatív építészeti igazgatójától. – Így például megmentjük az épületben fellelt kápolnát, a nevezetes népszavazásról hírt adó emléktáblát, ugyanakkor sétányt is kialakítva, megteremtjük az Újteleki utca és a Hátulsó utca közötti gyalogos-összeköttetést. – A szálloda építési engedélyeztetése mintegy egy évet vesz igénybe, a 3–400 férőhelyes, négycsillagos szálloda építése három évig tart. Az elkészült látványtervek Münchenben, az ingatlanfejlesztési szakkiállításon is nagy sikert arattak – tette hozzá Fazekas Csaba építész, vezető tervező.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gyógyító elektromágneses terápia

Napjainkban egyre több beteg keresi fel panaszaival a természetgyógyászati rendelőket, a hagyományos… Tovább olvasom