Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Négy tesó

A Mercer-fivérek szanaszét széledtek a nagyvilágban, anyjuk halálhíre azonban újra összehozza a négy örökbefogadott nehézfiút. A békésnek induló családi együttlét azonban hamarosan bosszúhadjáratba torkollik, kiderül ugyanis, hogy édesanyjuk halálához a helyi gengszterfőnöknek is köze van.
rendező: John Singleton

forgatókönyvíró: David Elliot, Paul Lovett
operatőr: Peter Menzies Jr.
zene: David Arnold
producer: Lorenzo di Bonaventura
vágó: Bruce Cannon, Billy Fox

szereplő(k):
Mark Wahlberg (Bobby Mercer)
Tyrese (Angel Mercer)
André Benjamin (Jeremiah Mercer)
Garrett Hedlund (Jack Mercer)
Sofía Vergara (Sofi)
Josh Charles (Fowler)
Chiwetel Ejiofor (Victor Sweet)
Fionnula Flanagan (Evelyn Mercer)

A film sztorija

Valakik kirabolnak egy élelmiszerboltot. Mindennapos eset. Ám a brutális támadók akciója áldozatot követel: egy asszonyt, akinek négy gyermeke van. Négy örökbefogadott fia, akik a saját anyjukként szerették őt.

Így a Mercer-fivérek, a forrófejű Bobby, a kőkemény Angel, a családapa és üzletember Jeremiah és a kemény rocker Jack összejönnek, hogy anyjuk halálának ügyét a saját kezükbe vegyék. Azonban a gyilkos után nyomozva hamarosan rájönnek, hogy „ügyintézésük" megszokott, régi módszerei újfajta következményekkel járnak... www.port.hu


Kritikák

Port.hu - stjn

"A Mercer-testvérek jóval kevésbé meggyőzőek a vacsoraasztal körül, a
hálaadáskori pulykavacsora gyászoló résztvevőiként, mint a volán mögött vagy egy méretes mordállyal a kezükben. Már csak így van ez, ha a szcenaristák sokat akarnak: csonttörő akciófilmet és a családi kötelékek széttéphetetlenségéről szóló tanulságos tantörténetet. Aggodalomra persze semmi ok, a pulykavacsora hamar véget ér, és harcedzett hőseink a széles vállain málhás súlyokat cipelő Mark Wahlberg (Boogie Nights, Olasz meló) vezetésével először a hokipályán majd jóval veszélyesebb terepeken bizonyítják az örökbecsű igazságot, miszerint egyedül nem megy. Egyedül talán az asztalon hagyott pulykát sajnálhatjuk: a szépreményű szárnyassal a beígért sztárok helyett valószínűleg a kellékesek végeztek."
A teljes cikk

mozinet.hu - Mo

"John Singleton (Fekete vidék) direktor új akció-krimijével bizony semmi eget rengetőt nem kínál a közönség számára, hiszen a történet nem mondható túl autentikusnak (tulajdonképpen egy modern korba helyezett bosszúwesternről beszélhetünk), formailag pedig mégannyira sem különleges a Négy tesó. Azonban amit nyújt, az teljesen profi, és felettébb szórakoztató. Ügyesen felépített történet (egy-két bakival csupán), izgalmas cselekményvezetés, szellemesen megírt párbeszédek, némi drámai felhang és feszes tempó jellemzik a mozit, amihez a főszereplő négyes is hozzáteszi a magáét."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
A film hivatalos magyar honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kardiológiai rehabilitáció

Segítségével a szívbetegek ismét elfoglalhatják helyüket a családban és a társadalomban. Tovább olvasom