Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Négy karika: Szijjártó nem hajt `potya Audit`

Magyarország - Miközben emberek százai veszítik el a munkahelyüket, úgy tűnik, a magyar politikai elitnek az a legfontosabb problémája, hogy ki milyen autóval hajt. Veres János után most Szijjártó Péterről derült ki, hogy Audival jár.

A győri SEAT-FOTON női kosárlabdaklub egy Audi A4-est bérel társadalmi elnökének, Szijjártó Péternek, a Fidesz szóvivőjének.

Vas megye fideszes elnöke pedig nemrég vette át új szolgálati autóját, egy 10 millió forintos Vokswagen Passatot. A Fidesz nemrég kommunikációs offenzívát indított a Pénzügyminisztérium ellen, mert a válság idején "luxusautó-beszerzésre" költ - adta hírül a Hiradó.hu.

Pár napja Veres János pénzügyminiszterről derült ki, hogy botrányos körülmények között kapott egy 14 millió forint értékű luxus Audi A6-t.

Győr Megyei Jogú Város Sportigazgatósága közleményt juttatott el a kisalfold.hu-hoz

Győr Megyei Jogú Város Sportigazgatóság vezetőjeként sajnálatosnak tartom, hogy a Népszava napilapban „Potya Audival jár…" felcímmel megjelenhetett egy olyan írás, amely teljes tájékozatlanságról árulkodik.

A győri klub az elmúlt esztendőben kapott önkormányzati támogatásról intézményünk felé az Államháztartási Törvényben, az idevágó - további szigorításokat érvényesítő - önkormányzati rendeletben, illetve a támogatásokkal kapcsolatos sportszakmai elvekben rögzítetteknek mindenben megfelelve, határidőre elszámolt.

Kijelentem, hogy a szabályszerű elszámolásban semmilyen személygépkocsi vásárlással, bérléssel kapcsolatos kiadás nem szerepel, így a lap állításával ellentétben Szijjártó Péter autójára közpénzből, az önkormányzati támogatásból a klub nem költött.

Tehát, a lap állítása, melyet tényként vett át más sajtóorgánum is, valótlan, vádaskodó, minden alapot nélkülöz és mélyen sérti Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és intézményünk jó hírét.

Molnár Péter, sportigazgató 

Olvasóink írták

54 hozzászólás
 • 54. 1olvasó 2009. február 02. 11:11
  „Engem meg hidegen hagy, hogy ki mivel jár. Akármelyikünk lenne az ő helyükben, mi sem trabanttal akarnánk járni. De, legalább fogja be a száját megint a fidesz, ne hőzöngjön megint olyan miatt amit ő ugyanúgy megcsinál! Nem ez a legfontosabb probléma most az országban azt hiszem!”
 • 53. Fedayn 2009. február 01. 14:04
  „Egy banda a mszmp a fidesszel!Kommunista mindegyik!Azok megtévesztett,tudatlan emberek,akik fidesz-mszmp ellentétet látnak!”
 • 52. TancsKaszabell 2009. január 31. 08:12
  „"A lapunknak korábban nyilatkozó adószakértő szerint az önkormányzati pénzek egyik legjobb "kimenekítési" módja az egyesületeken keresztül oldható meg. Ezzel gyakorlatilag adómentes juttatást, vagy egyéb, lepapírozásra alkalmas jövedelmeket lehet adni képviselőknek, más fontos embereknek. Mivel az autót csupán bérlik, s az nem a képviselő nevén van, ezért azt fel sem kell tüntetni a vagyonnyilatkozatban. Az adószakértő azt is megjegyezte: másfajta bevételként, vagy hivatalos, feltüntetendő juttatásként sem értelmezhető egy ilyen autó."
  Kedves Molnár Péter !
  Fennti idézet alapján már van választása.Választhat.tovább mosdatja a szerecsent vagy bevalja,hogy cinkosan együttműköve kihasználnak egy joghézagot.
  Nos ,egyik sem nyerő!
  Még mindig úgy látom,hogy a fideszes propaganda csapat,-élükön kedves ,semmirekellő barátunkkal-,törököt fogtak.”
 • 51. sailor 2009. január 30. 23:06
  „Ez a vízfejű kis kö..ög már régóta szúrja a szemem,remélem egyszer találkozom vele négyszemközt,és meggyóntathatom.
  A hiba azonban nem a politikusainkban van,hanem bennünk 10milló magyarban,hogy eltűrjük kiskirályi uralkodásukat.
  És sajnos már nincs bennünk annyi,hogy forradalmat csináljunk..........”
 • 50. Justitia 2009. január 30. 16:14
  „Nagy divat lett az országos vezetök kritizálása! Szerintem a miniszternek kijár a megfelelő minőségü gépkocsi, még annak ellenére is, hogy az ország nehéz gazdasági helyzetben van! Nagyon sokan vannak ebben az országban, akik "lealacsonyítónak" vennék az ilyen gépkocsit. Vagy talán stílusosan lyukas gatyában kellene járni a pénzügyminiszternek? Egy-két balkáni állam pénzügyminiszterének akkor rollerrel kellene közlekedni!
  Molnár Péter egy rohadt nagyot hasalt! A sport klubnak nem valószínü, hogy két költségvetése van, amely egymástól független! Ez kérem nem lobby, nem szponzori támogatás, ez akkora korrupció, mint a fél ház!”
 • 49. Primax 2009. január 30. 14:15
  „Cáfolat van, tehát a hír igaz....”
 • 48. TancsKaszabell 2009. január 30. 14:07
  „Ebben a témában a fideszes propagandisták,bizony törököt fogtak!
  Még hogy nem közpénz a sportegyesület pénze?Ki az az oktondi aki
  ezt így,bemondásra elhiszi?
  Ha egy sportolót tisztelnek meg ilyen kedvezménnyel azon nincs mit
  csodálkozni.De hogy egy ilyen semmirekellő "politikust",az nálam is
  kiveri a biztosítékot.
  Az állami hivataloknál ezt jogszabályok határozzák meg.Ezek jó részét
  például a fidesz kormány határozta meg,akkor persze önmaga igényei
  szerint.Hát nem voltak szerények!
  Most pedig....................................Pont!”
 • 47. kisfiu 2009. január 30. 13:46
  „A zt a pénzt a sportra kellene fordítani,nem ilyen fideszes alakokra,akiknek a munkájukér még fizetést sem adnák nem ilyen drága autót!A Semmijén haverjával,már a cirkuszba is röhögnének rajtuk.Nem csak a par-
  lamentbe kell bohóckodni! A CIRKUSZBA IS!”
 • 46. bomby 2009. január 30. 11:30
  „bambafejű majom /bocsánat/”
 • 45. bomby 2009. január 30. 11:27
  „ettől még ugyanakkora babafejű majom a petike!”
 • 44. bakkerb 2009. január 30. 11:01
  „hat ez az autos adok kapok komoylan mondom vicc!

  ehhez akkor csak annyit mondanek, sztem szinte tök ugyanaz:

  "...akkor en meg letolom a gatyamat, hogy ne kopjon!"

  Majom polituikusok, es mi balga polgarok meg csak szepen libasorban bologatunk, meg fejetcsovalgatunk. Tök mindegy hogy Ovi jön a Fleto utan, u. akkora majom, semmit nem fog tudni tenni, max majd joideig mutogatnak "bezzeg" modjara a masik oldalra, közben meg röhögve feltöltik a mar üres zsebeiket. Ha nagoyn akarna meg ertene hozza, mar reg atevette olna a hatalmat. Sztetek mer nem??? mert ö sem "hülye", igazi nemtörödöm tengeri allat: szarok Raja! mar en is, el is menekültem az orszagbol, de szeretnek visszajönni, remelem addigra a nepharagja kitakaritja ezt a kupit narancsosszegfüstöl, mindenestöl!”
 • 43. Judytka 2009. január 30. 10:36
  „bbbb"4"
  De,baromira zavar!!sőt egy könyvet tudnék írni,hogy a politikusok hatalomvágyán kívül,még mi zavar.Én is szeretném mindet máshol látni(első sorban lógva..)”
 • 42. pancser 2009. január 30. 09:02
  „A gépkocsik körüli vihar nagyon-nagyon visszatetsző lehet a mai helyzetben. Ha viszont tárgyilagosak akarunk lenni, akkor egy 10 millió körüli autó nem nagy ügy. Sok tízezren közlekednek ilyenekkel MO-on. Ha egy magas bosztású tisztiselőnek, pártembernek ilyen van, az nem lóg ki a sorból. A magas beosztásokhoz rendszerint gk. is jár. Ha egy vállalatvezető ilyet vesz magának, az is közpénz, mert a költségeit leírják az adóalapból. A hangulatkeltéssel lehet szavazatokat nyerni, ezt az ellenzék ki is használja. Persze a miniszter le is mondhatna szolgálati autójáról, járhatan a sajátjával, de ez azért nem ilyen egyszerű. Mindegy ha nem lenne Veresnek jellemzője a csökfejűség, ki tudná találni, hogyan kezelje a helyzetet.”
 • 41. todoer 2009. január 30. 09:01
  „Vajon jó - e az nekünk ha az ország vezetését olyan emberekre bízzük ( pártálástól függetlenül ) akinek ilyen jövedelem + költségtérítés mellett gondot jelen pl a lákáskölcsön kifizetése ( Kósa L) vagy egy saját autó fenntartása . Hogyan gazdálkodnak a köz pénzével ha a sajátjukat sem tudják beosztani ?”
 • 40. Eva- 2009. január 30. 07:50
  „Nem tök mindegy kitől kapta a kocsit?
  Nem a sajátja!
  Bérelik neki.

  Annyira fontos az edzői tevékenysége, hogy még a kocsi bérlést is kitermeli?!
  Egyébként az országgyűlés honlapján kikereshető a vagyonnyilatkozata.

  Hány ilyen kocsi futhat országosan?!”
 • 39. soványlaci 2009. január 29. 23:19
  „Molnár Péter ebbe minek szól bele? Megfenyegették, hogy kirúgunk...
  A Seat-Foton csapatát egy Kft . a Lövérsport Kft.működteti, így ő kapja a támogatást, tehát ő számol el, melyen a cégkivonat szerint inkasszó van...
  Így a nyilatkozat ciki, Molnár úr becsülete a gazdáinak ennyit ér. Péter ..?
  Ja, és a Real Madrid elnöke kap szolgálati autót?”
 • 38. SAmu 2009. január 29. 22:06
  „Tessék már megnézni, milyen autóval jár a Vas -megyei Közgyűlés fideszes elnöke: 9,6 millából vettek neki most (info: nyugat.hu). Igaz, hogy 250 millás a hiányuk, jutalma=1,8 milla volt)
  Idézet a V.M Közgyűlés által kiírt zenekari igazgatói pályázat feltételrendszeréből (nem vicc, ez így jelent meg a neten!): "büntetlen előélet, vagy angol nyelvtudás".
  Gálvölgyi is akart jelentkezni......

  Csoda, hogy itt tartunk???”
 • 37. Gab2000 2009. január 29. 21:54
  „Na a Molnár Úr nyilatkozta korrekt ugye.
  Az egyesületnek azzal a pénzzel kell elszámolnia a Sportigazgatóság felé amit az önkormányzattól kap. Így ergo ugye nem közpénzből bérlik esetleg az autót.
  De nem tudom, hogy azokkal a pénzekkel mit csinálnak amit mondjuk a támogatók fizetnek az egyesületnek.
  Molnár Úr ezekről a pénzekről pedig nem kell a hivatala felé elszámolnia az egyesületnek.
  Nekem az is érdekes, hogy egy ilyen sport egyesületnek freemail-es e-mail címe van.

  Tisztelt újság írónak meg törvényben adta lehetősége mivel úgy tudom, hogy ez egy civil szervezet, hogy besétáljon az egyesülethez és ott kérje, hogy a könyvelésbe beletekinthessen.

  Na ilyen egyszerű lenne hogy valójában az egyesület valójában fizet-e kocsit neki vagy nem stb nem akarom ragozni

  Az meg a különvéleményem, hogy ha az egyesületet mint kabátnak nevezem hogy melyik zsebéből fizeti az autót. Az csak könyvelési trükk hogy mit hova könyvelek a kért számlákból, mondjuk a város pénzéből fizetem az utazási ktg vagy”
 • 36. Goldmund 2009. január 29. 21:39
  „"Vas megye fideszes elnöke pedig nemrég vette át új szolgálati autóját, egy 10 millió forintos Vokswagen Passatot. "

  Egy ismerősöm mesélte a következőket:
  Egy Vas megyei faluban, a 84-es úton, nagy a forgalom, balesetveszély van. Az iskola a főúton van, előtte nincs zebra. A falu önkormányzata tervet csináltatott: kiderült, hogy 5 millióba kerülne. Erre a falunak persze nincs pénze. A megyei önkormányzat elé terjesztették kérésüket. A megyei önkormányzat pedig nem adott rá pénzt: oldja meg a falu, ha tudja. Zebra tehát nem lesz, baleset előbb-utóbb valószínűleg igen.
  A megyei közgyűlés elnökének szolgálati autójából két ilyen zebrát lehetett volna készíteni....”
 • 35. Kami45 2009. január 29. 19:52
  „akinemfél
  igen ez az erkölcsös, nem tudod, hogy ez a szoci erkölcs?”
54 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már ne is kérjünk az oltóanyagból!

Győr-Moson-Sopron - Megyénkben Mosonmagyaróvár környékén emelkedett legnagyobb mértékben az… Tovább olvasom