Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Négy igazgató is távozik

Átszervezést hajtott végre a Rába Futómű Kft. Négy igazgató termelési menedzserként folytathatta volna, helyette inkább távoznak.

A Rába rt. ezen a héten léptette életbe azokat a szerkezeti átalakításokat a futómű kft.-nél, amelynek célja a hivatalos indoklás szerint a termelékenység növelése és a hatékonyság fokozása. Az új struktúra személyi kérdéseket is érintett. A termelési folyamatok közös igazgatás alá kerültek, amelynek élén Szabó Zoltán frissen kinevezett termelési igazgató áll. Az eddigi igazgatók termelési menedzseri besorolást kaptak, bérük és juttatásaik, valamint feladataik megtartásával. A négy igazgató azonban egységesen úgy döntött, s ezt szóban vagy írásban jelezték is, hogy inkább a távozás mellett döntenek. Addig maradnak, amíg utódaikat megtalálják.

A négy érintett még nem nyilatkozik

A Kisalföld pénteken mind a négy érintett igazgatót utolérte, így Kiss Árpádot, az öntöde költségcenter-igazgatóját, Kovács Ödönt, a szerszám költségcenter-igazgatóját, Kozma Endrét, a kovács költségcenter-igazgatóját és Tóth Tihamért, a futómű profitcenter-igazgatóját, közülük azonban egyelőre senki sem akart nyilatkozni a történtekről.
Vissi Ferenc, a Rába rt. humánerőforrás-igazgatója érdeklődésünkre azt mondta, az érintettek nehezen fogadták el azt, hogy költségcenter-igazgatói státusuk termelési menedzserre változik, s jelezték, ha utódjukat megtalálja a Rába, távoznak a vállalkozástól. Vissi Ferenc szerint a felmondók érveit nehéz értelmezni, mivel bérük, juttatásaik és feladataik nem változtak volna, szerződésük pedig az év végén lejárna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harsányi Gábor nyert a vígjátékíró versenyen

Harsányi Gábor Kis ember, kis szobor címmel írt darabja nyerte el a zsűri, valamint a közönség… Tovább olvasom