Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Négy éven belül lehet új büntetőeljárási törvény

Az ezzel foglalkozó kodifikációs bizottság nem kozmetikázott, hanem valóban új büntetőeljárási törvény tervezetét akar elkészíteni.
Nem kozmetikázott, hanem valóban új büntetőeljárási törvény (Be.) tervezetét akarja elkészíteni az ezzel foglalkozó kodifikációs bizottság – nyilatkozta a Magyar Hírlapnak a testület két tagja, Kónya István, a Kúria elnökhelyettese és Márki Zoltán kúriai tanácselnök.

Kónya István elmondta: a kodifikáció két részből áll, volt egy kormánybizottság, amely a Be. koncepcionális alapjait fektette le. Az év elejétől megújult, kibővített bizottság - építve az előző testület munkájára - már a normaszöveget készíti el. Jelenleg az alapelveknél tartanak, a tervek szerint a törvényt ebben a ciklusban fogadnák el.

A lap hétfői számában megjelent interjúban a bizottság tagjai arról beszéltek: világosan elkülönítenék a büntetőeljárás szereplőinek felelősségi köreit, bizonyos mértékben bővítenék a fellebbviteli bíróságok bizonyítási lehetőségeit, és újraszabályoznák a sértettek jogállásának és eljáráson belüli fellépésének lehetőségét és rendjét.

A bírák emellett egyértelműen megtiltatnák a rosszhiszemű pervitelt, a joggal való visszaélést.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Devizahitelek: jogegységi döntést hoz a Kúria

A tanács a devizahitelek kapcsán ma dönt az árfolyamrésről, az árfolyamkockázatról és az egyoldalú… Tovább olvasom