Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 28°C Még több cikk.

Négy év Kisváros nélkül

A sorozatban már negyedik éve nincs benne Usztics Mátyás. A miértekre a választ a népszerű színésztől kaptuk, aki terveiről is mesélt.
– Úgy éltem meg, hogy számomra kiürült a Kisváros. Azok a tulajdonságok, amiket eleinte szem előtt tartott, a szolgálat, a bajtársiasság, a hűség, ezeket elveszítette. Az első húsz, legfeljebb negyven epizódban mindez még benne volt. Aztán egészen másról kezdett szólni, a szponzorokról. Egy ideig benne maradtam, mert ha nem ezt teszem, elképzelhető volt, hogy a belügyi szervek megvonják a támogatást. Másrészt egy kicsit zsaroltak is, hogy ezzel a lépésemmel mások is elveszíthetik megélhetésüket. Meg már egészen másról is szó volt, amit itt, most nem lenne erkölcsös közreadni. Mindenesetre kiszálltam, s amíg a saját súlya vitte a filmeket, ment a sorozat.

Amikor a színész kilépett a sorozatból, arra gondolt, olyat próbál létrehozni, ami őt igazolja.
– Elkezdtem szervezni egy olyan sorozatot, mint a „Kérnék egy kocsit" , ami taxisokról szól. Azt gondoltam, hogy azok az emberek, akik egy baráti, kollegiális közösségben élnek, talán felmutathatják azokat az értékeket, mint a barátság, a bajtársiasság, s mindazt, ami idetartozik. Másrészt az ezredforduló emberéről készül egy olyan korlenyomat, hogy milyen volt az ezredforduló, milyen volt a nagyapa, gyerek, feleség viszonya, milyen kapcsolatok voltak az emberek között. Erre azért van szükség, hogy ha ötven-hatvan év múlva valaki kutatja, hogy mindez milyen volt, jobban jár, ha ezt egy játékfilmről látja s nem a politikusokról készített filmekről. Hiszen az nem mond semmit azokról, akik itt éltek.
Ami nehéz ebben az esetben is, összeszedni a pénzt a forgatókönyv megvalósítására. Nincs pénz!

– Ez nem igaz, csak valakinek a számára nincs pénz. A harmadik ciklust éltük meg a rendszerváltozás óta, s azt látni, hogy a kedvezményezettek szűk köre bármilyen összeghez hozzájut, a többi vár. Én nyolc éve várok, hogy az „Isten tenyerén" -t megfilmesíthessem. A forgatókönyv már nyolc éve kész volt. De mert nem hagyott nyugodni hőseim sorsa, s nem lett film belőle, megírtam regényben. De hogy az mikor lesz, nem tudom. Talán, ha lesz hatszázmillió forintom – mondja némi lemondással Usztics Mátyás.

A szabadidőről, a sportról megtudjuk, hogy egy héten négyszer lejár erőemelő-edzésre, s küzdősportban is edzi magát.
– Püfölöm a zsákokat. S nagy örömöm, hogy újra lovat tarthatok. De nagyon nehéz egy ló gazdájának lenni. Hiszen, hogy valaki a gazdája tudjon lenni egy ilyen nemes jószágnak, egy csodálatos lénynek, mint az arabs telivér, nagyon sokat kell tenni. Ugyanakkor tanulni is lehet tőle. S ha mégis elindulna az „ Isten tenyerén " forgatása, én leszek a lovasa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőri akció az Erzsébet hídon

A rendőrség tíz óra után 20 perccel megkezdte a tömeg kiszorítását az Erzsébet hídról: lökdösődnek,… Tovább olvasom