Kisalföld logö

2018. 10. 24. szerda - Salamon 9°C | 14°C Még több cikk.

Négy év alatt megnégyszereződött a lakossági hitelállomány

A meglehetősen magas kamatok ellenére továbbra is hitelek felvételével próbálja ellensúlyozni a lakosság a megszorítások hatásait.
A jegybank adatai szerint júniusban 60,3 milliárd forintnyi kölcsönt vettek fel a háztartások. Ebből csaknem 39 milliárd a fogyasztási, valamivel több mint 19 milliárd a lakás, és 2,3 milliárd forint az egyéb hitel.

A teljes lakossági hitelállomány június végére 5172 milliárd forintra emelkedett. Mindez azt jelenti, hogy az elmúlt egy évben majdnem 800 milliárd forintnyi kölcsönt vettek fel a háztartások, adósságuk négy év alatt megnégyszereződött. Az adósságállomány nagyobb részét egyébként még mindig a lakáshitelek teszik ki: a családok jelenleg 2846 milliárd forint értékű lakáskölcsönnel rendelkeznek.

Egyre szembetűnőbb a devizahitelek térnyerése: júniusban a pénzintézetek gyakorlatilag csak devizahitelt folyósítottak. A dinamikus hitelfelvételt nem kíséri a bankoknál elhelyezett betétek összegének emelkedése, azaz nem nőtt a családok megtakarítási kedve.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Repülhetnek-e a betegek?

A korszerű utasszállító repülőgépek biztonságosak és kényelmesek, ennek ellenére utasként kismértékben még ma is számolni kell bizonyos szokatlan hatásokkal. Ma már szinte bárki bárhová elrepülhet, azonban az idült betegségben szenvedők vagy betegségből lábadozók mindig kérjék ki kezelőorvosuk véleményét az utazással kapcsolatban. Tovább olvasom