Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Négy biztosítót bírságolt a PSZÁF

Négy biztosító ellenőrzése során 13 határozatot hozott a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), ebből 3 kötelezéssel, míg 10 bírsággal zárult.

Az Allianz Hungária Biztosítót egy határozatban - bírság nélkül - a panaszok ügyintézési határidőinek a betartására kötelezte a felügyelet, majd az ilyen határidők megsértéséért egy másik határozatban 100 ezer forint bírságot szabott ki. A biztosítási titok megsértése miatt 200 ezer, míg a nyilvántartási hiányosságok miatt újabb 100 ezer forint bírságot szabott ki a PSZÁF az Allianz Hungáriára.

Az Aegon Magyarország bírság nélküli kötelezést kapott a panaszkezelési határidők betartására, míg 100 ezer forint bírságot kell fizetnie az ügyfél tájékoztatási szabályok megsértése miatt.

Az Uniqa Biztosítóra két határozatban 100-100 ezer forint bírságot szabott ki a felügyelet a panaszkezelési határidők be nem tartása miatt.

A Groupama Garancia biztosító ellen 5 határozat született. Ebből egy volt bírságmentes a panaszkezelési határidők megsértése miatt. Ugyan ezért 3 határozat egyaránt 100-100 ezer forint bírságot tartalmazott, míg a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) szabályainak megsértése miatt 150 ezer forint bírságot kell fizetnie a biztosítónak.

Olvasóink írták

 • 4. janika 2010. szeptember 01. 18:32
  „Sajnos nem elléggé köztudott, hogy a Társadalombiztosító (tolvaj banda) úgy lopja meg az állampolgárokat, ahogy neki tetszik, akár évtizedeken keresztül! Sőt hivatalosan is teheti, akár bírói felügyelet segédlet mellett folyamatosan amíg meg nem unják! Ez a magyar jogállamiság!”
 • 3. fióka 2010. szeptember 01. 08:25
  „hát ez aztán a példátlan gyorshajtót 300ezere meg tudnak büntetni itt meg sokszor milliárdos manipulációkak 100ezres birságal súlytatnak .nem semmi csákók ezek”
 • 2. buggyant 2010. augusztus 31. 18:39
  „nem értem.. én ezt a cikket már olvastam pár hete. Most minek kellett újra elővenni?”
 • 1. csompi1 2010. augusztus 31. 17:38
  „Hú, micsoda "horribilis" összegek! Ezután biztos magukba szállnak, s viselkedni fognak! -csak engem kb.1millával vert át az egyik kb. 5 év alatt.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyulay Zsolt a Hungaroring Sport Zrt. új elnök-vezérigazgatója

Gyulay Zsolt kétszeres olimpiai bajnok kajakozó, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke lett a… Tovább olvasom