Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 31°C Még több cikk.

Negatív tükör a világnak: pop-art

Életforma, forradalom. Azért tartottuk érdemesnek a bemutatásra, mert az utóbbi idők nosztalgiahullámai újra felszínre hozták, és talán a mai Magyarországnak is üzen valamit.

Származási helye Amerika, a tömegtermelés, a kereskedelem, a robotélet, a felpörgött gazdaság hazája. A művészek ismét kinyilvánítják, feladatuk nem az, hogy asszisztáljanak a kor történéseihez, hanem hogy a nyílt színen vallják meg nézeteiket, nemtetszésüket. Elég az eladási rekordokat célzó nevetséges designból, az emberek öntudatlan vásárlóvá való lealacsonyításából.

A pop-art negatív tükröt állít korának. Cinikusan, eltúlozva, hétköznapi tárgyakat, szerszámokat a figyelem középpontjába állítva hívja fel a figyelmet a tömegtermelés és a f
ogyasztói társadalom értelmetlenségére. Underground jellegéből nehezen lép ki, mivel a rendszer evidens módon nem támogatja. Üzenete mégis messze elér. Válaszol London, Párizs. Aktív képviselői tudatosan törekszenek a megértettségre, egy sajátos látványvilágot hoznak létre. Színek, formák rikító együttese, meg nem komponált játéka teszi harsogóvá, vonzóvá vagy éppen taszítóvá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Híradók nézettségi részesedése a csatornákon

Egyelőre nem hozza a nagy reményekkel beharangozott várakozásokat a Tv 2 esti hírműsora, a Tények,… Tovább olvasom