Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Ne a politika irányítsa az egészségügyet

A Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal új koncepciója szerint, el kell érni, hogy ne az aktuális politika irányítsa az ellátórendszert idehaza. Új, demokratikus társadalmi megegyezésen alapuló egészségpolitikát kell kialakítani.

El kell érni az egészségbiztosítás intézményének zavartalan működését, egységességét, zártságát, átláthatóságát és a társadalom részéről történő irányítását, ellenőrzését - olvasható a társaság csütörtöki sajtóközleményében.Összegzésük szerint, az egészségpolitika általános célkitűzése, hogy növelni kell a születéskor várható élettartamot, az egészségben eltöltött évek számát, valamint meg kell állítani vagy csökkenteni kell a népességfogyás mértékét.

A kerekasztal új egészségpolitikájának fontos része az is, hogy az ágazatot jelenleg sújtó finanszírozási, valamint a munkaerőhiánnyal és az intézményszerkezettel kapcsolatos problémákat felszámolják. Az ötéves munka eredményeként megszületett koncepcióval nem azt akarják megmondani, hogy hol járjon a mentő, mennyi háziorvos praktizáljon, vagy hogy hány kórházat kell bezárni. A dokumentumot nyilvánosságra hozzák, továbbá valamennyi politikai erőnek megküldik, ezzel szeretnének szakmai segítséget nyújtani a döntéshozóknak.

Olvasóink írták

 • 8. Primax 2009. június 20. 20:35
  „#7-nek :
  ".....a értetlent" ?”
 • 7. bugriskin 2009. június 20. 14:59
  „moderálva”
 • 6. Primax 2009. június 20. 12:25
  „bugriskin #5 !
  Rövid leszek :
  Mi jelent - pontosan - az, hogy "belevaló becsületesség ...ami alapján számon kellene tartani a felelőtlenség területén bezáruló körben még a bűn üldözését is" ?
  A helyesírásodat most hagyjuk.
  A nikkel amúgy a 28. rendszámú elem, egy ún ."átmeneti-fém", de erősen gyanítom, hogy nem erre gondoltál.
  Tehát úgy kaptad a nevedet.
  Világos is , hogy miért.”
 • 5. bugriskin 2009. június 20. 09:32
  „Melyik miniszter elnökről és miniszterről hadoválsz? Talán számon tudod tartani a belevaló becsületességük alapján? Valóban bezárult a kör a felelőtlenség területén! A bűn üldözést is ide értve! A Te nikkelből pedig hiányzik egy "m és a" betű! Tehát Príma max!”
 • 4. Primax 2009. június 20. 07:37
  „bugriskin #2 !
  Az egészségügyet az egészségügyi ( sokszor változik a neve, de a lényeg ugyanaz...) tárca irányítja. A tárcát az éppen "aktuális" illetékes miniszter vezeti. Akit ugye a kormány/miniszterelnök nevez ki. A kormányt/pártot ugye a nép választja meg, mint politikusokat . A kormány tagjai tehát : a politikusok. A vezető miniszter tehát : politikus. Is.
  Bármit is mond, vagy állít is magáról. Láttunk már számtalan "független" emberkét, akik megválasztásuk/kinevezésük után szolgai módon hamarosan lelkesen csatlakoztak a "csapathoz", egy párthoz, ahol ugye a politikusok "dolgoznak". Csak amíg bizonytalan volt státuszuk/kinevezésük/jövőjük, addig hazudoztak össze-vissza mindenféle "függetlenségről"...
  A kör bezárult, nincs tovább...
  Nem a maffiáról kell hadoválni, hanem gondolkodni kell(ene) egy kicsit !
  Telitalálat a neved !
  Te választottad ?”
 • 3. knifemaster 2009. június 19. 10:20
  „Már jó lenne ha lenne valami,
  mert a hippokráteszi eskü alsó hangon is egy huszasnál kezdődik.”
 • 2. bugriskin 2009. június 19. 07:39
  „Hát valamelyik maffia, mert ugye, most nem az irányítja kedves Primax olvasótársam.”
 • 1. Primax 2009. június 18. 21:08
  „Hanem ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamion borult az M0-ás lehajtóján (Galéria)

Sóderszállító kamion borult az oldalára csütörtökön délelőtt az M0-ás autóút 4-es főútra vezető… Tovább olvasom