Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Navracsics: választani kell a szigorú költségvetési politika és a növekedés között

Közép-Európában választani kell a szigorú költségvetési politika és a gazdasági növekedés között - mondta Navracsics Tibor csütörtökön Veszprémben, a megye gazdaságának alakulásáról szóló TOP 100 című kiadvány bemutatóján.
A miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter hangsúlyozta: a kormány esetenként drákói lépésekkel elérte, hogy csökken az államadósság, és - most már az Európai Bizottság által is elismerten - három százalék alatt marad a költségvetési hiány.

"El fogjuk érni, hogy az adórendszer fokozatosan a versenyképességet szolgálja, és egyre nőjön a kiszámíthatóság a gazdasági életben és a jogalkotásban is" - jelentette ki a miniszterelnök-helyettes. Hozzátette, az elmúlt időszakban számos olyan gazdaságpolitikai lépés történt, amelynek célja, hogy az adórendszeren belül elsődleges legyen az elvégzett munka elismerése.

"Veszprémben azt látjuk, hogy az itt élők saját maguk is tenni akarnak azért, hogy a megye, az ország kikerüljön a veszélyzónából: miközben most Brüsszelben Európa vezetői megpróbálnak megállapodni az EU következő éveinek finanszírozásáról, költségvetéséről, illetve hogy milyen fejlesztések milyen címen jutnak majd el a különböző régiókba, eközben itt, Veszprém megyében a kamara és az egyetem együttműködési megállapodást ír alá" - hangoztatta a politikus.

Navracsics Tibor köszönetet mondott a legeredményesebb vállalkozásoknak, hogy "a megye az országos átlagot meghaladóan, jól teljesített".

Az angol és magyar nyelvű TOP 100 kiadvány az adóhatóság és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara adatai és szakmai elemzései alapján mutatja be a megye gazdaságát, az idén először nem a 100, hanem a 200 legeredményesebb vállalkozást.

Umenhoffer Ferenc, a Nemzeti Adó-és Vámhivatal Közép-dunántúli Regionális Adó Főigazgatóságának vezetője közölte: Veszprém megyében és azon belül a száz legnagyobb árbevételű gazdálkodónál kimutatott dinamikák többnyire kedvezőbben alakultak a régiósnál.

A 2011-es lista élén a Nitrogénművek Vegyipari Zrt. áll 90,7 milliárd forint nettó árbevétellel, a második a Continental Automotive Hungary Kft. 87,7 milliárd, a harmadik a Valeo Auto-Electric Magyarország Kft. 59,65 milliárd forint nettó árbevétellel.

A bemutatón Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Friedler Ferenc, a Pannon Egyetem rektora együttműködési megállapodást írt alá. Utóbbi kiemelte: a veszprémi egyetemen nem lesz szénszünet, mivel a campus saját bevételeiből is képes eltartani magát.

Olvasóink írták

 • 9. 621 2012. november 25. 08:37
  „Senkikém! Biztos, hogy jó "oldalt" számoltál össze? Bár ezen egyögyűséged láttán nem csodálkoznék.
  Veled - ha embernek számítunk - vagytok az egész Kisalföldben összesen hatan(ne mérgelődj, nem te egyedül, bár....?) akik szajkóztok gyalázkodásokat, meg marhaságokat felváltva...
  Gyógyulásra semmi remény. Nem baj, a birkamenetbe jó leszel tölteléknek...”
 • 8. Valaki 2012. november 24. 15:33
  „4. szabadságharcos 2012.11.23. 13:02

  3. Valaki 2012.11.23. 07:56
  Senkiházi! Ríni fogsz, mert sokan fognak.

  aha, veld már hatan vannak! :)))”
 • 7. Dwatson 2012. november 23. 21:01
  „"El fogjuk érni, hogy az adórendszer fokozatosan a versenyképességet szolgálja",mert a miniszterelnök-helyettes szerint az általuk létrehozott nem szolgálja,akkor miért hozták létre? Harmadik éve kormányoznak!”
 • 6. Dwatson 2012. november 23. 21:01
  „"El fogjuk érni, hogy az adórendszer fokozatosan a versenyképességet szolgálja",mert a miniszterelnök-helyettes szerint az általuk létrehozott nem szolgálja,akkor miért hozták létre? Harmadik éve kormányoznak!”
 • 5. Joebacsi70 2012. november 23. 15:13
  „"El fogjuk érni, hogy az adórendszer fokozatosan a versenyképességet szolgálja, és egyre nőjön a kiszámíthatóság a gazdasági életben és a jogalkotásban is"

  Na jó, de miért kellett először a béke feneke alá vinni a mércét ?”
 • 4. szabadságharcos 2012. november 23. 13:02
  „3. Valaki 2012.11.23. 07:56
  Senkiházi! Ríni fogsz, mert sokan fognak.”
 • 3. Valaki 2012. november 23. 07:56
  „load, akkor szavazz lúdmillára! :)))”
 • 2. 621 2012. november 23. 06:55
  „Tulajdonképpen az elmúlt napokban világította meg egy közgazdász, hogy miért is megy ez az eszetlen - a fejlődést teljesen háttérbe szorító - költségvetési politika. Sajnos eléggé hihetőnek tűnt. A harc a három százalék alattiságért megy, illetve ezzel együtt azért, hogy ne essünk el a kohéziós forrásoktól (vagy egy nagyon jelentős részüktől). De miért is?
  Azért, hogy a nagy projektekhez - amit csak és kizárólag fideSS bérenc konz.-ok nyerhetnek el - legyen pénz. Hiszen így lehet lenyúlni a sokszor kiátkozott EU pénzeket is!!!! Ehhez - a 3 % alattisághoz - kellenek az eszetlen megszorítások, amiket mi fizetünk meg, - kvázi azért, hogy a háttérbe a fideSS zsebekbe kerülni tudjon valami. Hogy közben tönkre megy az ország, mélyszegénységbe kerül a lakosság majd harmada stb stb az dakotáékat nem érdekli, hiszen a zsebek meg telnek.
  Az elgondolás kisértetiesen hasonlít Ceausescu "gazdaságpolitikájára", ahol adósság nem volt(analóg a 3 %-al) de ennek akkora ára volt amibe belerokkant az ország meg a népe.”
 • 1. load 2012. november 22. 22:40
  „Nem kell választani, és ezt éppen Bajnai bizonyította.
  Az általa összerakott 2010-es költségvetési évben 1,2% gazdasági növekedés volt úgy, hogy az előző évben még 6,3% csökkenés.
  Mindez 3,6% költségvetési hiány mellett.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Atv.hu: előállították Novák Elődöt egy Izrael állam melletti szimpátiatüntetésről

A képviselő az atv.hu szerint egy táblát is tartott a kezében, amelyen az volt olvasható: "gyermekgyilkosságok, önvédelemből?". Tovább olvasom