Kisalföld logö

2017. 03. 01. szerda - Albin 3°C | 12°C Még több cikk.

Navracsics Tibor találkozott a leányfalui gázolás áldozatainak édesapjával

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter hétfőn találkozott Zoltai Bencével, akinek gyermekeit Francis Ciaran Tobin 2000-ben Leányfalun halálra gázolta - írta a Magyar Nemzet kedden.
A lapnak Tóth István, az apa ügyvédje elmondta: a miniszter támogatásáról biztosította ügyfelét, és arra kérte, mutassa be azokat a bizonyítékokat, amelyek alapján úgy véli, eljárási szabálysértést követhetett el az ír bíróság, amikor elutasította az üzletember kiadását Magyarországnak.

Az ír legfelsőbb bíróság két héttel ezelőtt másodszor is úgy határozott, hogy Tobin nem adható át a magyar hatóságoknak, mert korábban már született jogerős ítélet az ügyben. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter egy hete levélben fordult Alan Shatter ír igazságügyi miniszterhez és Viviane Redinghez, az Európai Unió jogérvényesülésért, alapvető jogokért és uniós polgárságért felelős biztosához, kifogásolva a jogsegély elutasítását - emlékeztet a Magyar Nemzet.

Az ír bíróság korábban azzal utasította el a kiadást, hogy az ottani törvények 2009-ig ezt az aktust a szökéshez kötötték, Tobin azonban a magyar hatóságok tudtával hagyta el Magyarországot 2000 végén. Tóth István a Magyar Nemzetnek elmondta: a birtokukban van egy olyan, 2006 februárjában Budapesten kelt ügyvédi felhatalmazás, amelyen szerepel Tobin aláírása. Ha az európai elfogatóparancs alatt lévő üzletember abban az évben valóban visszatért Budapestre, akkor a következő távozása már szökésnek minősül - tette hozzá az ügyvéd.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adómentesek maradnak a nyugdíjak

A képviselők 311 igen szavazattal, 14 tartózkodás mellett fogadták el a nyugdíjbiztosítási tárgyú… Tovább olvasom