Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Navracsics Tibor: elporlanak a Magyarországgal szembeni vádak

Navracsics Tibor szerint egy olyan nagy intézményi átalakítás, mint a magyar, tálcán kínálta a lehetőséget a vitákra.
Navracsics Tibor szerint egy olyan nagy intézményi átalakítás, mint a magyar, tálcán kínálta a lehetőséget a vitákra, azonban úgy tűnik, a Magyarországgal szembeni vádak elporlanak, és csak technikai jellegű kérdések maradnak.

A miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter a kormány elmúlt két évének mérlegéről nyilatkozott az MR1-Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorának.

Kifejtette, nagy dilemma volt már 2010-ben is, hogy mit tegyen a kabinet: inkább lassabban haladjanak, és így a 2014-es választási kampányban azzal a váddal kelljen szembenézniük a saját választópolgáraik előtt, hogy "volt négy évünk, és mégsem oldottunk meg mindent, amire felhatalmazást kaptunk", vagy pedig vállalják annak kockázatát, hogy gyorsan cselekszenek, több hibát vétenek, de "2014-ben tiszta lelkiismerettel állunk a választóink elé azzal, hogy amit ránk bíztak, azt elvégeztük".

A magyar átalakítások nemzetközi visszhangjáról szólva Navracsics Tibor úgy vélekedett: Magyarország ma egy olyan Európai Uniónak a tagja, amely "a gazdasági válsággal nem tudván mit kezdeni keres valami olyan témát, ahol úgy gondolja, hogy - rosszmájúan ezt nevezhetjük pótcselekvésnek is - fel tud mutatni eredményeket valakivel szemben".

Ilyenkor egy olyan nagy intézményi átalakítás, mint a magyar, "gyakorlatilag tálcán kínálja a lehetőséget a vitákra" - mondta. Hangsúlyozta, hogy bár sokaknak nyilván úgy tűnik, szócséplés zajlik, de az Európai Bizottság szerdai döntése is azt mutatja: igenis van értelme ezeknek a vitáknak, annak, hogy "szívósan, újra és újra elmondjuk az érveinket, mert ezek az érvek hatnak".

"Az a rengeteg kifogás, amellyel a tavalyi év óta szembe kellett néznünk az Európai Bizottság vádjai kapcsán, azok két-három kivételtől eltekintve gyakorlatilag elenyésztek, és az Európai Bizottság elfogadta az érveinket" - mutatott rá a tárcavezető, kifejtve: mára oda jutottunk, hogy elfogadták a jegybanktörvénnyel, az adatvédelmi szabályozással, valamint az igazságszolgáltatással kapcsolatos magyar érveket, és csak két kérdésben - az adatvédelmi hatóság vezetőjének személye és a bírák nyugdíjazása ügyében - fordulunk bírósághoz. "De ezek már technikai kérdések. Tehát az (...), amit eddig velünk szembeszegeztek, hogy Magyarországon veszélyben van a jegybanki függetlenség vagy az igazságszolgáltatás függetlensége, úgy tűnik, hogy ezek a vádak elporlanak, és marad két technikai jellegű kérdés, amelyben majd a bíróság kimondja a végső szót" - összegezte.

A miniszterelnök-helyettes az elmúlt időszakot mérlegelve közölte: amin javítana, az az, hogy több konzultációt folytatna, és nagyobb nyitottságot mutatna. Navracsics Tibor szavait azzal zárta, hogy meggyőződése szerint a kabinet megtalálta a kiutat, "csak még az elején vagyunk a kifelé vezető útnak. Úgy gondolom, jó úton járunk, és a konszolidáció meg fogja hozni az eredményeit".

Olvasóink írták

 • 12. LAZA 2012. május 01. 09:43
  „Hát ez nagyon jó!
  Igazi fideszes megnyilvánulás!Akkor ezek szerint megnyertük a szabadságharcot is.
  Térden Európa,Amerika,az IMF, meg a fél világ!HURRÁ! Szép volt fiúk! Szép volt fiúk!
  No de akkor meg minek kell kiutat keresni,hát nem befelé megyünk a Mennyek országába.
  Minden csodálatos minden jól alakul.Hurrá!
  Ja és akkor meg minek a konzultáció?
  Meg van oldva minden!(konzultáció nélkül is ragyogóan ment minden)
  Európa pedig csak porladjon,aztánmajd jövünk mi orbánnal és matolcsival és feléllelsztjük az egész világgazdaságot!”
 • 11. Pretorianus 2012. április 30. 18:53
  „jocika,ki vagy te,hogy neked kötelező lenne válaszolni?:)))Virtuális verőember?Főnök?Rendőr?Bíró?
  Vagy csak egy mezei sofőr?Akkor nem kell ugye,:)))A felkiáltó jelekkel meg takarékoskodj,mert elfogynak egyszer...:)))Mint te is...”
 • 10. gjozsi88 2012. április 30. 14:10
  „még annyit
  háté!
  Olvass vissza mégegyszer.......kérdést tettem fel!!!!
  Arra illene egy épkézláb választ összekotornod!!!!”
 • 9. gjozsi88 2012. április 30. 14:09
  „háté!
  Gondoltam, hogy érdemben semmit nem tudsz hozzátenni!
  Marad számodra az összesküvés elméletek hallgatása azok megértése nélkül!!!!
  A baj az, hogy számodra is jut a szavazati jogból!
  Nem hiába igaz, a demokráciának ára van!
  A tájákozatlanság is pénzbe kerül!”
 • 8. háté 2012. április 30. 13:41
  „gjozsi88 - jó neked, Te sosem "nősz-fel"!”
 • 7. Pretorianus 2012. április 29. 20:34
  „6. pancser 2012.04.29. 16:13
  iszilon,te is fülkeforradalmár voltál,úgyhogy csitt.:)))”
 • 6. pancser 2012. április 29. 16:13
  „Megreguláztuk az Uniót állítja Navrasics! Minő nagyképű, pofátlan állítás, kis híja volt, hogy össze nem omlott a nemzeti valuta és az ország gazdasága.”
 • 5. gjozsi88 2012. április 29. 13:19
  „háté!
  Mitől rabszolgaság, ha visszatér a piaci bizalom és nő a befektető bizalom, mely pótolja a nem létező magyar befektetőt és munkahelyeket teremt és ezzel a növekvő gazdasági teljesítménnyel erősödik a forint, és csökken a kamatteher!!!!
  Tekintettel arra a TÉNY adatra, hogy a szabadságharcunk a JOBBIK által kivánt mód gyengített változatával is sikerült lefagyasztani a gazdaságot, és nőtt a munkanélküliség!
  Abban a helyzetben, mikor a nyugati tőke nem fektet be, visszakaptuk a függetlenséget, az általad favorizált magyar tőke és gazdaság miért nem lépett a nyugati helyére?
  Segítek!
  Mert NINCS magyar tőke és gazdasági szereplő! Ezért bukott meg a szocializmus is, voltak kénytelenek privatizálni az összeomló magyar gazdaságot, mert versenyképtelen volt tőke nélkül!!!!”
 • 4. háté 2012. április 29. 12:51
  „Pofáznak,-nyilatkoznak és közben nyalnak! - a magyar emberek meg rabszolga sorsba kerülnek.”
 • 3. gjozsi88 2012. április 29. 12:42
  „még annyit!
  Ajánlom figyelmébe a jobboldaliaknak, hogy az IMF tárgyalás lehetősége elöl, csupán az UNIÓ vonta meg az akadályokat!
  Most a következő meccs, az ......az unió belpolitikai érdekeivel szemben közömbös, sőt versenyben ellenérdekelt....USA és egyébb országok jóváhagyására is szükség van!
  Javaslom újra olvasgatni Clinton asszony panaszait és megbarátkozni a gondolattal, hogy az USA voksainak megszerzése.....mely nélkül nincs IMF hitelkeret......miatt feloldani a "ki a f.sz ez a Meila" szindrómát!!!!
  Azaz tessék felkészülni, hogy jön a következő fal!!!!
  Valószinű, hogy a babtista egyház is hamarosan elismert egyház lesz, Viktor akarata ellenére.....!”
 • 2. gjozsi88 2012. április 29. 12:38
  „Elporladtak, persze!
  Viktor elfogadta, hogy a bírósági döntést végrehajtja, melyről tudjuk, hogy nagy valószinűséggel az unió álláspontját mondja majd ki! A jegybanktörvényt meg gyakorlatilag visszavonta!
  Amit nemzeti érdek megvédéének nevez, az Simor kb 50-100 milliós fizetése........melyről saját maga mondott le, azaz ez sem Orbán érdeme...és az eskű szövege, ezért büszkén fizetjük a több, mint fél éve magas állampapir hozamokat, a gyenge forint miatti többletet és voltunk kénytelenek túlterhelni a gazdaságot, azaz buktunk közel 1000 milliárdot, akkor a magánpénztár eltőzsdézett 3000 milliárdjáról még nem is szóltam!!!!
  Ezt úgy hívják, hogy hűtlen kezelés!!!!”
 • 1. embertelen 2012. április 29. 10:18
  „"Navracsics Tibor: elporlanak a Magyarországgal szembeni vádak" Ez egy pimasz hazugság, maximum csak az történik, hogy ott, ahol Orbán már beadta a derekát, azokat a témákat már nem bolygatják. Ha rájönnek azonban, hogy Orbán hazudik - ami előfordulhat, mert a hazugság a vérében van - akkor újra előjönnek a vádak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Quadosokat és krosszmotorosokat csíptek el a Bakonyban

Quadosokat és krosszmotorosokat értek tetten nagyszabású, összehangolt ellenőrzésen a Bakonyban, a… Tovább olvasom