Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Navracsics Tibor: a magyarok európaiak

Szent István és Koppány között vont párhuzamot Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter Sárospatakon a zempléni város augusztus 20-i ünnepségén szombaton.
A politikus úgy fogalmazott: ezer évvel ezelőtt választaniuk kellett a magyarságnak István és Koppány között, és a nemzet István mellett döntött. Mint mondta: Szent István tudta, hogy a magyarságnak csak akkor van jövője, ha európai nemzetként él, ezt igazolta, hogy eltűntek a történelemből azon nemzetek, törzsi szövetségek, amelyek Koppányt követték.

A közigazgatási és igazságügyi miniszter Szent István szavait idézve kijelentette: a magyarok csak akkor maradhatnak fent, ha európaiak, a magyarságnak csak európai nemzetként van jövője - a történelem az államalapítót igazolta. A magyarság olyan nemzet, amely ezer éven keresztül megvalósította Közép-Európa békés integrációját.

"A magyarok csak akkor maradhatnak meg, ha európaiak", és Európa is csak a magyarokkal maradhat fenn - hangsúlyozta.

 A sárospataki augusztus 20-i ünnepségen huszonkét, határon túli magyar vette át magyar állampolgársági iratát Aros János polgármestertől (Fidesz-KDNP-Nemzeti Fórum Egyesület).

Olvasóink írták

48 hozzászólás
 • 48. Pretorianus 2012. augusztus 21. 19:11
  „46. pancser 2012.08.21. 14:26
  Nos,akkor utoljára.Bizony történelmi tény,hogy István király megölette testvérét,Koppányt.Ezt a gyilkosságot már akkor is testvérgyilkosságnak hívták,mint ma is.A katolikus egyház pediglen orbitális bűnöket követett el,ez is tény.Az inkvizíció,a "szent" háborúk Jézus nevében.Ha kitéped az összes hajad,akkor is történelmi tények ezek.Bárhol utánuk tudsz olvasni...De mivel a tények nem a kenyered,ezért megosztom veled ezeket,ragadjon rád valami a koszon kívül is a pultfeltöltés közben. :)”
 • 47. szabo1936 2012. augusztus 21. 16:28
  „44.pancser
  Uram elnezest de nem ertetem meg,hogy mit akar mondani a hozzaszolasaban.DE en nem vagyok no es remelem,hogy 76 ev utan nem is lesz problemam egy sex changel en meg mindig szeretem a noket!
  Szerintem aaz lene a szep es nemes dolog,hogy mindenki megirhasa a velemenyet anelkul,hogy utana valaki vagy valakik ot egy ,nacinak,zsidonak,ciganynak,antiszemitnak,raszistanak,fajgyulolknek hivnak es hulyenek meg elmebetegnek hivnak.Mint mindig most is az a probleme,hogy a magyar a magyar legnagyob elensege amig ezt a problemat nem oldjak meg adid magukat csak egymas elen fogjak ugratni.Egy nepet sokfele kepen lehet a pokolba kuldeni ugy,hogy ok alig varjak,hogy oda erjenek!Nem kell mas mint egy nagypofaju demegog lasd: Hitler,Marx,Engels,Lenin,Sztalin,Mao tTsetung,Pol POt,Ho,shi MInh,KIm IL Song.Peron,Az AyatholaA,etc.
  A vegeredmenyt a tortenelem megmutata,
  Nem vagyok no de semi problemam a nokel nincsen!”
 • 46. pancser 2012. augusztus 21. 14:26
  „45. "Pre......." A hülyeségnek is vannak fokozatai. Neked sok kemény gárdistára van szükséged szerintem, vagy tenyésztésbe vont ménre, mert az elmebaj végleg erőt vesz rajtad "testvérgyilkos" "elvetemült egyház" kifejezéseidet olvasva.”
 • 45. Pretorianus 2012. augusztus 21. 13:39
  „44. pancser 2012.08.21. 11:04
  Mi a bajod slotával,pancsika? :)))
  Egyébként miért is kéne szentként tisztelnem egy olyan királyt,aki megtizedeltette a népét és testvérgyilkos?Aki a magyar nép történelmében meghonosította,hogy mindig függjünk valakitől...
  A szent jelzőt egy olyan elvetemült egyház ragasztotta rá,akik végigölték,végigdúlták a szentföldet Jézus nevében...
  Mindezt egyrészt a te védenceidtől,a magyarországi zsidóktól elrabolt pénzből.Aztán Jézus nevében az inkvizíciót szabadították rá Európára és a fél világra...Nem szent ,elég az István király név.”
 • 44. pancser 2012. augusztus 21. 11:04
  „42.Igaza van "szabo1936", de ez a némber rám csimpaszkodott, csak sejtem, hogy nő mert ilyesmi a férfiaknál nem szokásos. Jelzős nyelvtani szerkezeteket használ folyton, ez is nőre vall. De végül is mindegy, nő vagy nem, eljutott oda, hogy államalapítónkat Slota stílusában emlegeti. A lelke rajta.”
 • 43. Pretorianus 2012. augusztus 20. 19:54
  „pancsi,továbbra is várom az átkozódó hozzászólásaimat tartalmazó linkeket..Mivel ilyeneket nem tudsz mutatni,én teret engedek ostobaságodnak.Győztél.Rutinosan:)))
  "Az ostobával ne vitatkozz,mert legyőz a rutinjával."
  Sok null neked...:)”
 • 42. szabo1936 2012. augusztus 20. 18:59
  „Uraim a tenyekrol beszeljenek es ne egymast szidjak,miert nem lehet a masik ember velemenyet meghalgatni anelkul,hogy lehulyezek egymast?”
 • 41. pancser 2012. augusztus 20. 16:52
  „40. Pre........" A macskám is hozzád hasonlóan szokott árnyékra vetődni te! Azt hiszi a jámbor megfoghatja pedig csak a levegőt markolássza. És változatlanul átkozódsz! Nem vagy te egy vasorrú bába akikkel a gyerekeket ijesztegetik? Ezt a meselakot rosszindulat jellemzi némely nőnél ez a tulajdonság kijön, de azért a többségnél nem!”
 • 40. Pretorianus 2012. augusztus 20. 13:34
  „pancsika!
  A Koppány szót most írom le először,ez tény.
  Az is tény,hogy te egy kaméleon vagy,aki épp úgy színezi magát,ahogy az érdeke kívánja.
  "´eltüntettek volna bennünket a szomszédok még az Oka, Káma, Bielaja folyók partjainál az őshazában!"
  Hogy te egy mekkora vesztes vagy...Bennünket.:))) Most többes számba beszélsz? Mi közöd van neked az idevándorolt,honfoglaló magyarokhoz? Őshaza? Olyan nincs...Hiszen a magyarok történelme Istvánnal kezdődik,szerinted...Vesztes pancsi.Hülyeségeket beszélsz,ott foglak meg,ahol akarlak,lúzer...”
 • 39. pancser 2012. augusztus 20. 11:10
  „39. Pre.........Megfekszem a gyomrodat? Segít a Bilagit, az imamalomként ismételgetett szólamaid nem!
  Koppány az ünnepelt István ellenpólusa, ha ő tetszik neked viselj ezen a napon a hajadban gyászszalagot. A cseberéről annyit egyidős az emberrel, a magyarok ahogy történetüket illeti, elég sokszor cserélgették a szállásterületüket, sőt a monda szerint cserével szerezték a Hont(Fehér ló mondája). Érdekes nem, hogy inkább én hasonlítok rájuk és nem te? Azzal a mentalitással ami nálad meg a haverjaidnál van, eltüntettek volna bennünket a szomszédok még az Oka, Káma, Bielaja folyók partjainál az őshazában!”
 • 38. Pretorianus 2012. augusztus 20. 09:59
  „Hiteltelen pancser!
  Érdekes,veled még soha senki nem értett egyet.És te mégis azt gondolod,a többség a hülye... :)))
  " Koppányról nem illik beszélni, "
  A történelem nem illemóra,ezt nem magyarázták el neked? :)
  "Nehéz megérteni, hogy az emberi társadalom úgy működik, hogy csereberél, hitet, eszmét embert és alkalmazkodik?"
  Ennek a tökéletes példája vagy te... És pont ezért vagy hiteltelen.Mert többet cserélgeted nézeteidet,pártjaidat,hitedet,mint más az alsónadrágját...”
 • 37. pancser 2012. augusztus 20. 09:01
  „36."értelem" Hát nem sok értelem van a véleményedben. Istvánt ünnepeljük nem Koppányt, aki megalapította a magyar államot. Koppányról nem illik beszélni, ő azok közé tartozik sok mással együtt a magyar történelemben aki a magyarságot rossz útra vitte, ő csak vitte volna. Egy lakatlan szigeten se lett volna igaza, hát még Európa szívében. Nehéz megérteni, hogy az emberi társadalom úgy működik, hogy csereberél, hitet, eszmét embert és alkalmazkodik?”
 • 36. értelem 2012. augusztus 20. 08:26
  „A történelmi hűség kedvéért: Koppány is felvette a kereszténységet. Akinek Koppány népe nem magyar az maga sem az. Tetszik, nem tetszik, hatalmi harc folyt, amibe István, látván, hogy kisebbségben van, idegeneket hívott segítségül a többségi társadaom ellen. A mi lett volna ha.. csak pancserkedés és a múltunk egy részének letagadására irányul. Olyan bolsevista"..hogy a múltat végképp eltörölni.." stílus. Sokat lehet vitázni István és Koppány szerepén, de a múltat és a történelmet megváltoztatni nem lehet. Ahhoz csak a mai politikusok értenek. Utólag még az első és a második világháborút is megnyerik, Horthy-ból egy talpig becsületes embert faragnak stb. Nem fog sikerülni egyik sem.”
 • 35. pancser 2012. augusztus 20. 00:35
  „"Ferke" Mindenki azt ünnepel amit akar, de aug. 20 a magyar állam alapítását ünnepeljük hivatalosan, ezt még a szocializmusban sem tagadták meg. Ön megtette, szégyellje magát. Hogy magyarul létezhet, szólhat, hogy van a magyarság ezt Istvánnak köszönhetjük.”
 • 34. BJ.MÓVÁR 2012. augusztus 19. 23:15
  „"ezer évvel ezelőtt választaniuk kellett a magyarságnak István és Koppány között, és a nemzet István mellett döntött" .Azt honnan veszi,hogy a "nemzet döntött???? Talán népszavazás volt,vagy nemzeti konzultáció,esetleg fülkeforradalom???”
 • 33. hablaty 2012. augusztus 19. 21:59
  „"ezért az utóbbi nem emberiség elleni.."
  Mert a magyar az nem ember igaz Éva?
  Aztán ne csodálkozz, ha az antiszemitizmus, az ilyen rasszista kommentek miatt is folyamatosan erősödik!”
 • 32. Ferke 2012. augusztus 19. 20:36
  „Pancser: István idegeneket hívott az országba, hogy elnyomja a többség akaratát. Nevezhetnénk úgy is, hogy csak jót akart a magyaroknak. Én inkább hazaárulónak nevezném, aki a saját hatalma érdekében lemészároltatta a saját fajtáját idegen segítséggel.
  Ma is vannak Szent Istvánok, politikusoknak nevezik őket.
  Augusztus 20-át természetesen ünneplem, csak nem Istvánt, hanem a magyarságot.

  Megelőzvén a következő kérdést, elmondom: jobboldali szavazó vagyok, de nem jobbikos.”
 • 31. pancser 2012. augusztus 19. 20:18
  „28-29. Még hogy nem átkozódtok...... Hogy egyáltalán magyarul, azt köszönjétek István királynak! "Ferke" neked augusztus 20.-a nem ünnep?
  "Pre.... " attól, hogy folyton hiteltelen szót mondogatod mint egy papagáj, azt hihetjük bolondgombát szoktál vacsorázni!”
 • 30. Pretorianus 2012. augusztus 19. 20:00
  „24. pancser 2012.08.19. 15:03
  Csak a tényeket,pancsi/például idézz/ ha nem megy,lepényleső befog...Hiteltelen...”
 • 29. Pretorianus 2012. augusztus 19. 19:59
  „28. Ferke 2012.08.19. 19:33
  "Európa pedig becsókolhat, 1000 évig védtük a seggüket a keleti fenyegetések ellen."
  Gyorsan felejtenek...
  70 évig csücsült a török a valagán például,mikor a Hunyadiak helyre tették őket.”
48 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt szám a boldogsághoz: a lottó nyerőszámai

Szombat este kisorsolták az ötöslottó nyerőszámait és a Jokert. Nézze meg, hogy nyert-e! Tovább olvasom