Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Navracsics: jól teljesített az első napokban a járási rendszer

Jól vette az első napok akadályait a január 1-jén létrejött járási rendszer - jelentette ki Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes.
Jól vette az első napok akadályait a január 1-jén létrejött járási rendszer - jelentette ki Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Mint mondta, zökkenőmentes volt a járási hivatali rendszer elindulása, amit önmagában véve is várakozáson felülinek tart, számolt ugyanis azzal, hogy az első munkanapokon komoly funkcionális problémák lehetnek. Kisebb fennakadások voltak ugyan - elsősorban az okmányirodáknál -, de ezek is elenyészőek - jegyezte meg.

A közigazgatás "új kultúrájáról" szólva a tárcavezető azt mondta: "sokan hátrányként szokták megfogalmazni, hogy ha túl kedvesek vagyunk az ügyfelekhez, akkor odaszoknak, és akkor is ott lesznek, ha nincs semmilyen elintéznivalójuk". Ő azonban - folytatta - ezt nem tartja problémának: igenis, "ha valaki társaságra vágyik, bármilyen abszurdnak tűnik is a feltételezés, hadd menjen" az adófizetők pénzéből fenntartott hivatalba. A cél ugyanis szerinte éppen az, hogy az ügyfél azt szokja meg, hogy az államtól, az állam embereitől kedves, türelmes, tisztelettudó hozzáállásra számíthat. Meg kell változtatni azt a viszonyrendszert, hogy a polgár ellenfelének tekinti az államot - összegezte álláspontját.

A kettős mércét, a nácizmus és a kommunizmus rémtetteinek megítélése közötti különbséget feszegető felvetésre válaszul Navracsics Tibor a rádióinterjúban azt mondta: Magyarországon és nemzetközi viszonylatban is azt látni, mintha a kommunizmus bűneit bocsánatosnak tartanák, míg a nemzetiszocializmusét - teljes joggal - elítélik. A vörös csillaggal kapcsolatos strasbourgi emberi jogi bírósági döntés is jól tükrözi ezt "a kommunizmussal szembeni megengedőbb magatartást" - vélekedett, utalva arra, hogy az európai emberi jogi bíróság 2012 márciusában véglegessé vált ítélete arra kötelezte a magyar államot, fizessen kártérítést a vöröscsillag-viselés miatt elmarasztalt Fratanolo Jánosnak, a Magyarországi Munkáspárt 2006 korábbi elnökének.

A kormányfő helyettese szerint a kettős mércére egyetlen megoldás van, a nyilvánosság: szóvá kell tenni, vitatkozni kell róla.Olvasóink írták

 • 4. ISU 2013. január 06. 23:17
  „Ehhez már vastag bőrnek kell lennie a képén, hogy két munkanap után ilyen nyilatkozatot tegyen.”
 • 3. embertelen 2013. január 06. 10:53
  „Ez csak egy süket fideszes propaganda. Azt javaslom Navracsics úrnak, próbálja meg magyarosítani a nevét és akkor majd megtudja, hogy milyen jól működnek a járási hivatalok. Erre az ügyletre magával vihetné, Simicskót, Simicskát, Áder, Rogánt, Szájjert, Deutschot, Kubatovot és még egy csomó fideszes vezért.”
 • 2. machers 2013. január 06. 09:58
  „Jött volna szombaqton az Eto-parkos okmányirodába. Többen cáfolták volna a megállapítását.”
 • 1. load 2013. január 06. 09:02
  „Pénteken a győri okmányiroda várakozójában a hangulat valahogy nem igazolta Navracsics úr ezen villámértékelését.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A képviselőtestület tagjai ütötték egymást Bácson: egy rendőr is megsérült

Többen megsérültek a vajdasági Bácsban egy frakcióharc miatti verekedésben.
Tovább olvasom