Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Navracsics: cél a fiatalok hazatérése és itthoni boldogulása

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes szerint nem lehet letenni arról a célról, hogy az Európát bejáró, más országokat megismerő fiatalok hazajöjjenek és itthon tudjanak boldogulni. A politikus erről az Új Nemzedék program pályaorientációs programsorozatának első állomásán beszélt Veszprémben, pénteken.
Megnyitóbeszédében a miniszterelnök-helyettes azt mondta, a több éves hagyománnyal rendelkező pályaorientációs rendezvények mellé most "odaállt" az Új Nemzedék program, amelynek az a célja, hogy a fiatalok számára komplex, átfogó akciótervet nyújtson.

Sok olyan helyzet van, amelyben a fiatalok joggal várnak tanácsot, az iskolaválasztástól az otthonteremtésen át a családalapításig és az itthon maradásig, ami az egyik legnagyobb és legfontosabb kérdés napjainkban - tette hozzá.

Több száz fiatal előtt Navracsics Tibor arról beszélt, hogy a kormányzati politika a fiatalok kérdéseire azzal is válaszol, hogy adókedvezménnyel bátorítja a családokat a gyermeknevelésben, gyermekbarát intézményeket hoz létre, segíti a fiatalokat a pályaválasztásban az intézményrendszer sokszínűvé tételével, a szakoktatás gyakorlatorientálttá tételével, a középiskolai oktatás színvonalának emelésével, a felsőoktatás fejlesztésével, továbbá az otthonteremtés könnyítésével is.

Arra bátorítják a fiatalokat, hogy maradjanak itthon, vagy jöjjenek haza családot alapítani, "hiszen tudjuk, hogy miközben a fiatalok közül sokan elmennek külföldre tanulni vagy kipróbálni magukat, az igazi kérdés számukra az, hogy hazajönnek-e itthon boldog felnőttkort élni" - fogalmazott.

A Veszprém Arénában felállított pályaorientációs standokon a fiatalok egyéni konzultációs lehetőséget kapnak pályaorientációs tanácsadókkal, pszichológussal, grafológussal. Csoportos előadások, foglalkozások segítik őket a munka világának megismerésében, emellett a helyi felsőoktatási intézmények képviselői is tájékoztatják őket az egyetemi életről.

A Új Nemzedék Plusz projekt és a Nemzeti Munkaügyi Hivatal közös pályaválasztási roadshow-ja Veszprém után Győrben, Miskolcon, Szegeden, Pécsen, Debrecenben és Budapesten várja majd a pályaválasztókat.

Olvasóink írták

 • 7. oxana 2013. október 28. 13:46
  „6. Santos

  Még mindig itt vagyok. Honvágy mellett megfogtam a munkát, mert az NDK-ban is kellett dolgozni, egy fizetés nem volt elég. Mellette rengeteget tanultam. Nyugat-Németországban meg jó pénzért eladtam a tudásomat, nem magamat.”
 • 6. Santos 2013. október 27. 19:43
  „3.oxana,te is a honvágy miatt mentél haza?”
 • 5. oxana 2013. október 26. 15:59
  „4. Mazzola

  Kedves Mazzola, igazán remélem, hogy nem magadról beszélsz? Az a mutter, aki megengedi a kosztost huszon valahány vagy harmincéves éves korban, saját maga hibás, ha nem lesz a csemetéjéböl olyan ember, aki megáll a saját lábán.”
 • 4. Mazzola 2013. október 25. 17:29
  „3. oxana 2013.10.25. 15:37
  Kedves Oxana, nem a honvagy miatt jönnek a fiatalok vissza, hanem mert nem tudnak a nyugat-europai
  követelmenyeknek megfelelni! Ott elkell magadat adni penzert. a tudasod ,a munkabirasod, a szorgalmad.
  Csak ezekert fizetnek es nem a tingli-tangli hülye dumaert ,meg a velük született fene nagy lustasagert.
  Akkor mar inkabb itthon a mutter-nal kosztos.”
 • 3. oxana 2013. október 25. 15:37
  „Nem hiszem, hogy aki kiment, valamikor is visszajön. Esetleg a honvágy miatt.”
 • 2. pozdorja 2013. október 25. 15:17
  „"Európát bejáró" LOL. Ezt finoman megfogalmazta.
  Én inkább "Magyarországról elmenekülő"-nek nevezném őket. Persze ez nem NER kompatibilis kifejezés.”
 • 1. erőslátó 2013. október 25. 11:47
  „Már csak az a kérdés, hova térjenek haza, talán a stadionokba?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamis márkajelzésű ruhákat foglalt le a NAV Budapesten

Összesen 37 millió forint értékben hamis márkajelzésű ruhaneműket és táskákat, valamint a… Tovább olvasom