Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Navracsics: Bayer második írása sok mindent helyre tett

Navracsics Tibor szerint sok mindent helyre tett Bayer Zsolt múlt keddi publicisztikája, amelyben a közíró reagált a január 5-i, a szigethalmi késeléssel kapcsolatos, a Magyar Hírlapban megjelent írása miatt született bírálatokra.
A miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter - aki a múlt héten elítélte a január 5-i Bayer Zsolt-írásban foglaltakat - hétfőn a Hír TV Rájátszás című műsorában azt mondta: a múlt keddi Bayer Zsolt-publicisztika fontos a történet szempontjából, mert nagyon sok mindent helyre tesz, bebizonyítja ugyanis azt, hogy Bayer Zsolt meg tudja írni ezt a problémát úgy is, hogy ne legyen túl éles a nyelvezete. Az, hogy a múlt keddi cikk megszületett, azt mutatta, hogy Bayer Zsolt is úgy érezte, a korábbi, szombati cikkel vannak kifogásolni valók - vélekedett Navracsics Tibor.

"Ismerem Bayer Zsoltot, és nem tételezem fel róla, hogy a szombati cikkben leírtakat komolyan gondolta volna" - tette hozzá, megjegyezve, hogy az írás provokatív hangvételű volt.

A tárcavezető megismételte korábbi álláspontját, amely szerint ha egy egyént ítélnek el egy általa elkövetett bűncselekmény alapján, abban az esetben ezt meg lehet tenni éles hangnemben is. Bayer Zsolt cikkében azonban egy csoportról volt, ami nagyon fontos különbség, ugyanis "ha előre meghatározunk (...) egy csoportot, és arra vonatkozóan jelentünk ki olyan dolgokat, hogy állat, akkor az szerintem egy súlyos probléma" - hangsúlyozta.

Arra a felvetésre, hogy az ATV Facebook-oldalának üzenőfalán hétfőn egy ideig elérhető volt egy montázs, amelyen Orbán Viktor kormányfő és Gérard Depardieu francia színész látható, nyakukban "Én is cigány vagyok" feliratú táblával, Navracsics Tibor úgy reagált: emiatt akár személyiségi jogi lépéseket is lehet tenni, de ez a miniszterelnök személyes döntésétől függ.

Az "Én is cigány vagyok" felirat arra utal, hogy a Demokratikus Koalíció és a hozzá csatlakozó pártok vasárnapi tüntetésén - amelyet Bayer Zsolt cikke miatt tartottak a Fidesz budapesti székháza előtt, mivel a közíró tagja a pártnak - a résztvevők közül többen is ilyen táblát viseltek a nyakukban.

Bayer Zsolt január 5-i írásában a szigethalmi késelésre utalva úgy fogalmazott: akiket megkéseltek "a gyáva, undorító, kártékony állatok". Hozzátette: "a tények pedig ezek, a cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre. (...) A cigányság ezen része állat, és állatként viselkedik. (...) Állatok meg ne legyenek. (...) Ezt kell megoldani - de azonnal és bárhogyan!" - zárta akkori írását Bayer.

A publicista január 8-án, kedden válaszolt a bírálatokra. Ebben azt írja: szándékosan félreértették mondatait. "Nem akarom likvidálni a cigányságot, sem egy részét, sem egyetlen cigányt. (...) Rendet akarok. Azt akarom, hogy minden tisztességes cigány ember boldoguljon ebben az országban, és minden, társadalmi együttélésre képtelen és alkalmatlan cigány pedig legyen kirekesztve a társadalomból" - tette hozzá Bayer Zsolt.

Olvasóink írták

 • 11. Valaki 2013. január 16. 10:40
  „A baloldal
  A A A
  Bayer Zsolt
  - 2013. január 16., szerda
  Álláspont

  Hallgatom a magyarországi baloldal prominenseit, és bármiről beszélnek, nagyon hamar kiderül, hogy beszédjüknek nincsen semmi értelme.

  Legyen szó gazdaságról, társadalomról, történelemről, filozófiáról, szociológiáról - legyen szó bármiről, semmi de semmi fontos, értelmezhető és tovább gondolható igazság nem hagyja el ajkaikat.

  Egyáltalán: maga az a fogalom, hogy ,,baloldal" vált teljesen értelmezhetetlenné és felismerhetetlenné. Ha nem lennének a régi, megcsontosodott és megrögzött hazugságpanelek, már az égvilágon senki sem használná a ,,baloldaliság" és ,,baloldal" kifejezéseket.

  Nincsen olyan, hogy baloldal. Nálunk egészen biztosan nincsen. Volt talán valaha, s amikor volt, akkor rettenetes dolgokat vitt véghez. Ölt, pusztított, kisemmizett, s eközben folyamatosan hazudott. S régi-régi hazugságaiból lettek a mai megcsontosodott baloldali közhelyek. S ebbe az eleve hazugságokra épült baloldali kánonba - ha kellett - arcpirulás nélkül beemelték az elmúlt század legnagyobbjait is. Vagy úgy, hogy rájuk fogták: ők is baloldaliak - értsd: kommunisták - voltak, még ha nem is tudtak róla, vagy úgy, hogy lángelméink tévedéseiből raktak várat....
  http://magyarhirlap.hu/a-baloldal”
 • 10. load 2013. január 16. 07:56
  „6. zeta62
  Ezt a Bogár Lászlót meg elvitték az UFO-k.
  Ugy tesz, mintha nem itt élt volna az elmúlt húsz évben.
  Vagy csak ügyetlenül hazudik.
  Igaz, van aki bedől neki.”
 • 9. Pretorianus 2013. január 15. 20:56
  „"A hír szent, a vélemény szabad." Ha nem így gondolnák ott, nem jelentetnék meg. Ennyi.”
 • 8. pancser 2013. január 15. 19:20
  „6. zeta62 2013.01.15. 16:41
  Miért kell egy ilyen cikket leközölni? Nem szabad, nem tanácsos emberek tömegeit sértő, a kívülállók felháborodását kiváltó írásokat megjelentetni? Úgy kell viselkedni, úgy kell írni, hogy ebből hasznunk legyen a köznek nekünk, kerülni a gyűlölködést és mindazt ami konfliktusokat okoz. Erről szól az élet nem önkéntes tűzhalálról.”
 • 7. Valaki 2013. január 15. 18:58
  „Nagyon jó írás! :)))

  http://www.magyarhirlap.hu/amig-meg-nem-keso”
 • 6. zeta62 2013. január 15. 16:41
  „Lesz e ebből is hiszti, mint bayerzsótikánál:

  Bogár László
  Magyar Hírlap online

  "Ugyanazok a mindent meghatározó ultra-liberális véleményhatalmak, amelyek azokat a pusztító reformokat szülték, amelyek brutális kegyetlenséggel semmisítették meg a cigányság elemi anyagi lét-alapjait, most az általuk okozott reprodukciós katasztrófa közepette a cigányság elnyomorodásán és jogfosztottságán búslakodó jogvédőkké alakultak át. És hogy művüket betetőzzék, a médiában továbbra is cigány-magyar polgárháborút igyekeznek gerjeszteni, cinikus módon. És a helyzet egyelőre őket segíti, mert a következőképpen fest az a folyamat, amelyben a társadalom újratermeli önmagát. Ma a cigányszületések adják a teljes magyarországi születésszám több mint húsz százalékát. És ezeknek a gyerekeknek a döntő többsége egy olyan emberi és kulturális viszonyrendszerbe születik bele, amelynek az egyetlen ,,normája" minden norma durva elvetése. Amikor ezt követően a lelki és erkölcsi nihilben felnövő kisgyerek iskolába kerül, egy olyan konfliktusrendszerben találja magát, ahol semmiféle esély nincs már a korrekcióra. Így aztán a döntő többségük a lényegében nem létező család és iskola után úgy kerülne a harmadik ,,szocializáló intézménybe", vagyis a munka világába, hogy erre sem a munka világa nem tart igényt, sem ők maguk. Ebből logikusan következik, hogy az egyetlen létformájuk csak az élősdiség lehet, ennek minden, most már nemzeti tragédiával fenyegető következményével együtt. Nos, ebből a végzetes csapdából kellene kiutat találnia a magyar társadalom még talán normális többségének. Ehhez azonban, mint minden súlyos kérdésnél, arra van szükség, hogy kendőzetlen nyíltsággal elbeszélgessünk a helyzetről, és bármilyen konfliktusokkal járjon is, megbeszélve a közös teendőket valóban cselekedni kezdjünk."”
 • 5. Santos 2013. január 15. 12:10
  „1-es pozdorja.A félvilágnak más gondja van,mind a magyar ellenzék állandó hisztériáival foglalkozni.Gondolod nyugaton imátkoznak a politikusok?”
 • 4. kotorék 2013. január 15. 12:05
  „Tisztességtelen beszólások, tisztességtelen magyarázkodások. Már megszoktuk?”
 • 3. Valaki 2013. január 15. 11:30
  „Ja, valahogy le kell vezetni a libernyák örjöngést. :)))”
 • 2. pancser 2013. január 15. 11:10
  „Navracsicsot meggyőzték az ellenkezőjéről, mint ami a meggyőződése. Ha Fidesznek nem hiányzik 200 ezer szavazat..... lelkük rajta. Vagy még sokkal több! Ezeknek az eszméknek az elutasítottsága a népesség körében 80% legalább.”
 • 1. pozdorja 2013. január 15. 10:45
  „Világos! Tehát ha ellopok valamit és lebukok, akkor elég ha elnézést kérek és minden meg van bocsátva! Mert itt erről van szó. Írt egy cikket, amitől fél Európa felháborodott és még saját párttársai is a lemondását követelte. Most meg írt egy másik cikket, amiben azt hazudja hogy mégsem úgy gondolta.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hó alatt az ország: járhatatlan utak, halálos baleset

A havazás miatt hétfő kora reggelig több közúti baleset történt az országban, elsősorban a… Tovább olvasom