Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

NAV-botrány - A CBA feljelenti az Együtt-PM-et

A CBA visszautasítja az Együtt-PM feltételezéseit, és rágalmazás miatt feljelentést tesz.

A CBA visszautasítja az Együtt-PM vádjait, és feljelentést tesz

A CBA határozottan visszautasítja az Együtt-PM-nek a céggel, illetve partnereivel szemben megfogalmazott, "rosszindulatú, minden alapot nélkülöző" feltételezéseit, és rágalmazás miatt feljelentést tesz a szövetséggel szemben - tájékoztatta a CBA kommunikációs vezetője kedden az MTI-t.

A kereskedelmi társaság Juhász Péternek az Együtt-PM társelnökének keddi, a szövetség sajtótájékoztatóján elhangzott kijelentésére reagált, amely szerint erős a gyanú, hogy a "NAV-os ügy a CBA-ról szól", amely cég "kőkemény Fidesz-támogató". Fodor Attila közölte: tudomásuk szerint a CBA egyetlen tagjával, franchise vállalkozásával szemben sem nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), illetve adócsalás miatt bírósági ítélet sem született adócsalás miatt, a Győr-Moson-Sopron megyei partnerükkel a Delikát Kft.-vel szemben sem. Tapasztalataik szerint hálózatuk valamennyi vállalkozásánál folyamatos ellenőrzéseket tart az adóhivatal, ami azt mutatja, hogy egyik társaságuk sem mentesül a hatósági vizsgálatok alól.

"Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy tagjaink, franchise partnereink a mindenkori törvényi, jogszabályi előírások szerint folytassák tevékenységüket. Az Együtt PM-mel szemben a nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt feljelentést teszünk" - közölte a kommunikációs igazgató. Juhász Péter keddi sajtótájékoztatóján úgy vélekedett, felmerül a kérdés, hogy mentesülhetnek-e azok a vállalkozások az adóvizsgálatok alól, amelyek támogatják a kormánypártokat. Sajtóhírek szerint ugyanis - folytatta - korábban eljárás indult egy Győr-Moson-Sopron megyei CBA-hoz köthető cég ellen 3,5 milliárd forintos áfacsalás miatt.

Az ott megismert "modell pedig kísértetiesen hasonlít" a Horváth András volt adóhatósági munkatárs által ismertetett adócsalási módszerhez. Horváth András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal volt munkatársa november elején tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy nagyobb hazai cégek és multik évente több mint ezermilliárd forint értékben csalnak adót, amihez kormányzati körök támogatásával az adóhatóság is asszisztál.

Korábban

Az Együtt-PM szerint erős a gyanú, hogy a "NAV-os ügy a CBA-ról szól", amely cég "kőkemény Fidesz-támogató", ezért felmerül a kérdés, hogy mentesülhetnek-e azok a vállalkozások az adóvizsgálatok alól, amelyek támogatják a kormánypártokat. Erről Juhász Péter, az ellenzéki szövetség társelnöke beszélt keddi sajtótájékoztatóján.

Elmondta: sajtóhírek szerint korábban eljárás indult egy Győr-Moson-Sopron megyei CBA-hoz köthető cég ellen 3,5 milliárd forintos áfacsalás miatt. Az ott megismert "modell kísértetiesen hasonlít" a Horváth Andrásvolt adóhatósági munkatárs által ismertetett adócsalási módszerhez - tette hozzá.

Az Együtt-PM szerint ez alapján előfordulhat, hogy a Horváth András által ismertetett rendszer a CBA "haszonszerzésére" működhetett.

Juhász Péter hangsúlyozta: a "közismerten" a Fideszt támogató céggel kapcsolatban a kormánypártnak válaszolnia kell arra a kérdésre, hogy van-e kibújási lehetősége az adóellenőrzések alól azoknak a vállalkozásoknak, amelyek támogatják a Fideszt.

Horváth András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal volt munkatársa november elején tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy nagyobb hazai cégek és multik évente több mint ezermilliárd forint értékben csalnak adót, amihez kormányzati körök támogatásával az adóhatóság is asszisztál.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Házi őrizetből börtönbe került Eva R. - Vizsgálatot kért Rogán

A nőt már be is vitték a büntetés-végrehajtási intézetbe. Tovább olvasom