Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 21°C Még több cikk.

Nap-kelte vs. MTV: A reklámidőn is vitáznak

Gyárfás Tamás szerint szánalmas, hogy az MTV ügyvezető alelnöke újabb és újabb megalapozatlan ötletekkel rukkol ki, hogy valahogy igazolja jogszerűtlen döntését.


Jogi lépésekre készül a Magyar Televízió (MTV), mivel a menedzsment álláspontja szerint túllépte a szerződésben rögzített maximális reklámidő-mértéket egykori reggeli műsora, a külső gyártásban készült Nap-kelte.

Medveczky Balázs ügyvezető alelnök azt MTI-vel azt közölte: a megállapodásban szereplő 19 helyett - éveken keresztül - 22 percnyi hirdetést sugárzott a naponta három órányi műsort adó produkció.

Gyárfás Tamás producer az MTI-nek úgy reagált: csak egy korábbi, azóta érvényét vesztett szerződés tartalmazta a 19 perces korlátot, a 2006-os és a Medveczky Balázs által aláírt 2008-as már nem. Szerinte úgy jöhetett ki az MTV menedzsmentjének a húsz percen felüli időtartam, hogy - megtévesztően, rossz hírüket keltve, mint a kuratórium tagjainak kiosztott mintegy félszáz oldalas kimutatásból is kiderül - abba beleszámolták valamennyi hirdetési blokk elején és végén látható mini-főcímet is, ami viszont a médiatörvény szerint nem része a reklámidőnek.
Szeptember 25-én, azonnali hatállyal mondta fel - ellehetetlenülésre hivatkozva - a Nap-kelte szerződését a nagyobbik köztelevízió; az MTV-t felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnökségében azóta vita folyik arról, jogszerűen járt-e el az intézmény menedzsmentje.

Gyárfás Tamás szerint szánalmas, hogy az MTV ügyvezető alelnöke utólag újabb és újabb megalapozatlan ötletekkel rukkol ki, hogy valahogy igazolja jogszerűtlen döntését.

Olvasóink írták

 • 7. jánosi 2009. október 20. 15:31
  „ne közpénzből !”
 • 6. jánosi 2009. október 20. 15:25
  „Olvasom : Gyárfás tv -t akar csinálni. Nagyon helyes, éljen meg önállóan, na közpénzből !”
 • 5. tosa2 2009. október 20. 15:20
  „sont ! honnan a fészkes fenéből tudod, hogy a figyeszkédben olyan baromi sokan biznak.
  Lehet, hogy a környezetedben fidesz pártiak vannak, de más közeg is van .”
 • 4. sont 2009. október 20. 10:59
  „Mokka a tv2-n ma: Sms kérdés- Ön szerint nyerhet az MSZP jövőre? 63%igen 37%nem Na kik nézik a mokkát? Ugye megszűnt nekik a párt-kelte az m1-en. Tudatosan félrevezetik az embereket.”
 • 3. sont 2009. október 20. 10:48
  „Balsors akit régen tép....... Napkelte megkapta a magáét (már ideje volt), most már csak a régen kukacos kettes mokkájából kellene kisöpörni ezt a sok balrahúzó műsorvezetőt.”
 • 2. ggg 2009. október 20. 08:21
  „Vona már kiadta bettelheim útját. gyárfás és az összes elvtársára is ez vonatkozik! TAKARODÓ!”
 • 1. Szilágyi_Zsolt 2009. október 20. 08:16
  „Az a szánalmas, hogy nem bírsz végre eltakarodni a Párt-keltéddel oda, ahová való, a süllyesztőbe.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Külön ünnepelnek a pártok a forradalom évfordulóján

A parlamenti pártok többsége már október 22-én elkezdi a megemlékezéseket az 1956-os forradalom és… Tovább olvasom