Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Nanny McPhee - A varázsdada (Nanny McPhee)

A Brown család hét csemetéje minden bizonnyal a világtörténelem legégetnivalóbb kölykei. Teljesen kikészítik édesapjukat. A gyermekek édesanyja csupán egy éve halt meg, de Adelaide néni, Mr. Brown zsarnok nagynénje azt követeli, hogy a férfi egy hónapon belül ismét házasodjon meg - különben megvonja a családtól a pénzt. Egy este aztán a felbukkan Nanny McPhee, a legendás nevelőnő!
rendező: Kirk Jones
író: Christianna Brand

forgatókönyvíró: Emma Thompson
operatőr: Henry Braham
jelmeztervező: Nic Ede
zene: Patrick Doyle
producer: Debra Hayward, Eric Fellner, Lindsay Doran, Tim Bevan
látványtervező: Michael Howells
vágó: Justin Krish

szereplő(k):
Emma Thompson (Nanny McPhee)
Colin Firth (Mr. Brown)
Angela Lansbury (Adelaide)
Kelly Macdonald (Evangeline)
Patrick Barlow (Mr. Jowls)
Thomas Sangster (Simon Brown)
Eliza Bennett (Tora Brown)
Raphael Coleman (Eric Brown)
Jennifer Rae Daykin (Lily Brown)
Holly Gibbs (Christianna Brown)
Sam Honywood (Sebastien Brown)

A film sztorija

A Brown család hét csemetéje - Simon, Tora, Eric, Lily, Christianna, Sebastian és Aggy, a kisbaba - minden bizonnyal a világtörténelem legégetnivalóbb kölykei. Teljesen kikészítik édesapjukat, Mr. Brown-t, aki, hogy eltartsa népes családját, egy helyi temetkezési vállalatnál dolgozik. A gyermekek édesanyja csupán egy éve halt meg, de Adelaide néni, Mr. Brown zsarnok nagynénje azt követeli, hogy a férfi egy hónapon belül ismét házasodjon meg - különben megvonja a családtól a pénzt, amivel Mr. Brown szegényes keresetét kiegészíti. Ha nem engedelmeskedik, a hétgyermekes apa az adósok börtönébe kerül.

A gyerekek persze megsejtik, hogy nemsokára mostohaanyjuk lesz, és úgy érzik, apjuk nem szereti őket eléggé, hiszen nem szólt erről nekik.

Következésképpen még rosszabbul kezdenek viselkedni és kibírhatatlan cselszövéseikkel már a tizenhetedik nevelőnőt űzik el a háztól. Egy hang azt mondja Mr. Brown-nak, hogy a nevelőnő, akire szüksége van, Nanny McPhee, de fogalma sincs róla, hogy ki az és hol találhatná meg. Egy este aztán a legendás nevelőnő magától felbukkan.

A gyerekek azonnal ellenséget látnak az ijesztően rusnya nevelőnőben, ám Nanny McPhee varázserejével szemben tehetetlenek. Minden megváltozik, és a házban egyszer csak minden úgy történik, ahogyan Nanny McPhee szeretné. www.port.hu

Kritikák

Port.hu - stjn

"Thompson a címbeli varázsdadát, Nanny Mcphee-t alakítja, aki afféle Mary Poppins-reinkarnációként bukkan fel egyszer csak a Brown család életében. A hét velejéig rosszcsont Brown-csemete és apukájuk, a szerencsétlen sorsú, özvegy, temetkezési vállalkozó (Colin Firth búskomor ábrázata immár bejegyzett színészi védjegy) nagy bajban vannak: ha ugyanis Mr. Brown záros határidőn belül nem nősül újra, mindannyian búcsút mondhatnak a családot terrorizáló nagynéni anyagi támogatásának. A tét tehát nem kicsi, a gyereksereg azonban annál nagyobb és vadabb, s félő, hogy ha az új (szám szerint tizennyolcadik)
nevelőnő nem képes megregulázni a gyerekeket, lőttek a házasságnak, s vele együtt a jólétnek is."
A teljes cikk

mozinet.hu - Kovács Gellért

"Csak a látványra ügyelhettek volna egy kicsit jobban az alkotók. Nem a díszletekre-kosztümökre gondolok, sőt, azok átlagon felüliek, és még a vakító fehérbe öltöztetett finálé is működik. A legkisebb Brown ajkait azonban nagyon nem kellett volna digitálisan megmozgatni (annyit nem ér az a néhány kigügyögött szavacska), és a szamarat is hagyhatták volna pixel-érintetlenül."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdő háza a táborban

Erdő háza néven kiállítótermet adtak át a brennbergi völgyben lévő Soproni Gyermek- és Ifjúsági… Tovább olvasom