Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Nálunk nem találtak a romlott élelmiszerekből

Folytatás az 1. oldalról.

– Eddig nem találtunk olyan árut a megyei élelmiszer-áruházak, boltok polcain s raktáraiban, amelyek a gyanú szerint az átcsomagoltak, hamis lejárati dátummal ellátottak közül valók lennének – nyilatkozta a Kisalföldnek a megyei állat-egészségügyi és élelmiszer-ellenőrző állomás igazgatója, dr. Szabó Tamás.

– Természetesen nagyon sok – kommandószerű – ellenőrzést végeztek a kollégák, hibákat is találtak. Szerencsére egyik sem olyan, amelyik az élelmiszer-biztonságot, tehát a fogyasztó egészségét a legkisebb mértékben is közvetlenül veszélyeztetné – tájékoztatott az igazgató.
Dr. Szabó Tamás hozzátette: mindennap lehet meglepetés, de az idő előrehaladtával egyre kisebb az esély, hogy a meggondolatlan kereskedő fennhagyja az ilyen terméket a polcokon vagy a raktárában.
Az adatvédelmi biztos állásfoglalása szerint nyilvánosságra kell hozni az élelmiszereket átcímkéző cég nevét és a lejárt szavatosságú termékek listáját. Ezt a Pest Megyei Állat-egészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Állomás vezetője, Virsinger György tegnap megtette: a MEGA Trade Kft., a MEGA Trade Dis Kft., a MEGA Food Kft., a MEGA Food Dis Kft. és MEGA Logistik Kft. tartoznak ahhoz a cégcsoporthoz, amely a feltételezés szerint a nagy mennyiségű áruhamisításban érintett.
A feltehetően ukrán, izraeli, osztrák és magyar tulajdonban lévő cégek raktáraiban az elmúlt

napokban 100 tonnánál is nagyobb mennyiségű, összesen 400 tételre tehető áruféleségnél végeztek manipulációt. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság rossz minőségű termék forgalomba hozatalának bűntette miatt nyomoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint sport

Nehéz lenne egyetlen jelzővel illetni mindazt, amit a taoista tai csi jelent. Több mint sport és nem… Tovább olvasom