Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 23°C Még több cikk.

Nagyvizit a Petőfi Színházban

Gyurkovics Tibor immár klasszikussá vált komédiáját december 15-én mutatták be a Petőfi Színházban. Az írónak egy életjelenség, a betegség szolgál a groteszk ábrázolásmód alapjául.
Négyen fekszenek a kórteremben. Badari (Makay Sándor) és Cziegler (Incze József) a súlyosabb esetek, F. Tóth (Dóczy Péter) és Fazekas (Selmeczi Roland) enyhébbek. Badari, bár a legbetegebb négyük között, szünet nélkül és látványosan „él”. Ugráltatja az egyetlen járóképes Fazekast, az egykori dublőrt, állandó megjegyzésekre készteti a sebével bajlódó Czieglert s a mozdulatlanságra kényszerített fiatal sofőrt, F. Tóthot is, akihez két hét óta nem jött be a felesége… Agresszíven kihasználja, de ezzel – jótékonyan tápot adva indulataiknak – „életben” is tartja őket… Az író jól játszható szerepeket, formás szituációkat ír és teremt, kitűnő poénokat ad a figurák szájába. Létrejön tehát a színjátéknak egy olyan szintű egysége, amelyet már önmagában is feltétlenül dicsérettel kell említeni…
A kórházi lét abszurd módon produkálja a részletesen kidolgozott fonák helyzeteket, amelyekben feje tetejére áll a világ. A kórházi borbély látomásként jelenik meg, a takarítónő mindenhatóként dirigál, a főorvos pedig a kórteremben kap szívrohamot. A sokszor tragikus szituációk komikumba fordulnak át, és harsány nevetésre késztetnek.
A darabot Málnay Levente Balázs Béla-díjas, érdemes művész rendezte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

nincs szakadás

kosárlabda

Nem olyan súlyos a Soproni sÖrdögök amerikai centerének, Calvin… Tovább olvasom