Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Nagyot kaszál, akit kirúg a BKV

A munkaügyi bíróság nem jogerősen százmillió forint megfizetésére kötelezte a céget, mert a volt stratégiai igazgatót azonnali hatállyal, végkielégítés nélkül küldték el.

Mulasztás és munkakörének ellátásához kapcsolódó hibák miatt menesztették azonnali hatállyal Szalai László volt stratégiai igazgatót a BKV-tól - mondta Székelyné Pásztor Erzsébet, a cég kommunikációs igazgatója, az MTI-Eco beszámolója szerint. Ezt arra reagálva közölte Székelyné, hogy a Magyar Nemzet azt írta: 100 millió forint megfizetésére kötelezte nem jogerősen a munkaügyi bíróság a BKV-t, mert Szalait azonnali hatállyal, végkielégítés nélkül elküldték, és Szalai beperelte a céget. A kommunikációs igazgató az üggyel kapcsolatban azt mondta: Szalai 21 éve dolgozott a BKV-nál, legutóbbi munkaszerződését Balogh Zsolt akkori megbízott vezérigazgató írta alá, és ő is menesztette azonnali hatállyal, így nem kaphatott végkielégítést.

Szalai László azonban úgy vélte: jár neki a végkielégítés, ezért a munkaügyi bíróságon támadta meg a BKV döntését.

Azt még vizsgálják a közlekedési társaság jogászai, hogy kifizessék-e az összeget vagy másodfokra vigyék az ügyet. Székelyné Pásztor Erzsébet közlése szerint ugyanis, ha másodfokon is elveszítik az ügyet, akkor a jelenleginél jóval több pénzt kell fizetniük.

A kommunikációs igazgató hangsúlyozta: Kocsis Istvánnak nem volt tudomása Szalai László menesztéséről és annak körülményeiről, mert arról a vezérigazgatói poszt átvételekor nem tájékoztatták.

Az elmúlt napokban kipattant végkielégítési botrányok miatt Kocsis István úgy döntött: belső vizsgálatot indít, amely során átnézik az összes BKV-s felsővezető végkielégítését és alkalmazásának körülményeit. A papírokat először csak 2007 januárjáig tekintették volna át, de a vezérigazgató a héten időkorlát nélkülire módosította a vizsgálatot.

Olvasóink írták

 • 9. Imcsi 2009. augusztus 06. 22:20
  „És egy veszteséges cégnél mi a túróért fizetnek havonta prémcsit? Állami cégről van szó, nem magánról!”
 • 8. antistar 2009. augusztus 05. 09:52
  „Azt mondja meg valaki, hogy a francba lehet valaki 21 évig egy veszteséges vállalat igazgatója???”
 • 7. janika 2009. augusztus 04. 08:54
  „Pacser!, nem Te vagy a pancser, hanem a Magyarországon állományba lévő bűnüldözés!”
 • 6. pancser 2009. augusztus 03. 18:36
  „Itt semmilyen mentség nincsen, csak felelőtlenség. Sokkal kevesebb pénzért is kapnának embert. Én is szívesen elvállanám a negyedéért! Nehogy azt higgye valaki, hogy ott meg kell szakadniuk a munkában. Ez a vállalat köztulajdonban van, ki a felelős a könnyelmű szerződésekért?”
 • 5. janika 2009. augusztus 03. 18:06
  „Ott ahol nem bűn a közpénz elsíbolás ott ezt meg is lehet csinálni! Hűen elkezelik a közpénzt!”
 • 4. Agent 2009. augusztus 03. 13:42
  „Kár ide a munkatörvénykönyvből idézgetni, ezek manager szerződések, megegyezésen alapulnak (kialkudás), amikor mindkét fél részéről megtörténik az aláírás, onnatól reklamációnak helye nincsen, ha az volt a szerződésben, hogy 100millió jár, ha kirugják, ha közös megegyezés, ha ő mond fel (nem vicc, ilyen szerződések is köttetnek), akkor az jár, értelemszerű, hogy a munkaügyi pert is megnyeri. Akik ilyen szerződéseket a munkáltató részéről aláírnak (továbbra is), na azokat kellene alaposan elkapni.”
 • 3. Imcsi 2009. augusztus 03. 13:01
  „"A munkavállalót végkielégítés illeti meg, ha munkaviszonya a munkáltató rendes felmondása vagy jogutód nélküli megszűnése következtében szűnik meg. "
  Tehát a munkaügyi bíróság szerint jogtalan volt a munkáltató rendkívüli felmondása!”
 • 2. Imcsi 2009. augusztus 03. 12:56
  „" A végkielégítés mértéke
  a) legalább három év esetén: egyhavi;
  b) legalább öt év esetén: kéthavi;
  c) legalább tíz év esetén: háromhavi;
  d) legalább tizenöt év esetén: négyhavi;
  e) legalább húsz év esetén: öthavi;
  f) legalább huszonöt év esetén: hathavi
  átlagkereset összege."
  Vagyis 20 millió volt a havi átlagkeresete?”
 • 1. Freddy01 2009. augusztus 03. 09:14
  „Tetvek... Nem ragozom tovább...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autóban maradt egy 6 hetes csecsemő

Autóban ragadt egy 6 hetes csecsemő vasárnap délután Budapest V. kerületében, miután szülei… Tovább olvasom