Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Nagyon messze kerültünk a hitelmegállapodástól

Nagyon messze kerültünk az IMF-fel tervezett hitel megállapodástól Tóth Gergely, a Buda-Cash Brókerház elemzője szerint, aki hangsúlyozta: a miniszterelnök Facebookon történt bejelentése alapján igaznak tűnnek a sajtóban közölt IMF-követelések.
"Ezen az áron, így nem" kell biztonsági, pénzügyi garancia a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) és az Európai Uniótól - jelentette be a Fidesz-KDNP-frakció döntését csütörtökön a miniszterelnök Facebook-oldalán.

Orbán Viktor ezzel a Magyar Nemzet csütörtöki számában megjelent IMF-kölcsönfeltételekre utalt, amelyek egy részét, így a nyugdíjak csökkentését, a bürokrácia leépítését, a bankadó megszüntetését és a bankoknak juttatandó pénzeket, ő maga is felsorolta a közösségi oldalon közzétett videoüzenetben.

A Magyar Nemzet szerint a Nemzetközi Valutaalap nyugdíjcsökkentést, nyugdíjkorhatár-emelést, a családi pótlék csökkentését, személyi jövedelemadó emelést, privatizációt, az utazási kedvezmények csökkentését, bürokrácialeépítést, általános, értékalapú ingatlanadót, az önkormányzatok kiadásainak csökkentését, a bankadó eltörlését követeli, valamint pénzjuttatást a bankszférának.

Tóth Gergely az MTI kérdésére elmondta, hogy a lap által nyilvánosságra hozott listát nem indokolják Magyarország reálgazdasági folyamatai, a gazdaság állapota egy ilyen méretű kiigazítást nem igényel.

Kiemelte: a nyilvánosságra került lista a valós, mintegy 300-400 milliárd forintos kiigazítási igény többszörösét öleli fel, ami teljesen indokolatlan, a feltételek meglehetősen eltúlzottak.

Tóth Gergely szerint ezen a feltételeket esetén "az életben nem lesz Magyarországnak megállapodása az IMF-fel."

Hozzátette: a valutaalap feltételeiről a piac várja az IMF "megerősítő" nyilatkozatát.

Olvasóink írták

 • 2. paci13 2012. szeptember 06. 17:18
  „Csak a sokat felemlegetett transzparencia miatt:
  Érdekelne, mikor, mlyen formában, mely tárgyalásokon hangzottak el ezek a feltűnően konkrét hitelfeltételek.
  Ha emlékezetem nem csal, júliusban járt itt a küldöttség, azóta csupán különböző "fontos" emberektől hallhatuk a legkülönbözőbb találgatásokat, élvezhettük facebook-os üzengetéseiket.
  Na meg a sorozatos egyéb kormányzati bakik, bűnök és következményeik , meg a különféle elterelő "gumicsontok (iskolaköpeny és társai )" hatásai borzolták nyári napjainkat. Furcsa, hogy a. me. még most sem képes nevén nevezni a hőn áhított hitelt és nem veszi tudomásul, hogy NEM az IMF van a mi hitelünkre rászorulva.”
 • 1. steke 2012. szeptember 06. 16:48
  „Amikor ma reggel a rádióban hallottam, hogy "már szeptemberben is lehet megállapodás", akkor tudtam, hogy egy jól megrendezett színjáték kénytelen nézője és hallgatója leszek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az éves előirányzat 97,1 százalékán állt augusztusban a deficit

Az államháztartás központi alrendszerének hiánya augusztusban 122 milliárd forint volt augusztusban. Tovább olvasom