Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Nagymamák az iskolapadban

Több ezer nyugdíjast oktatnak ingyen a Zsigmond Király Főiskola (ZSKF) idősképzésein - írta a Magyar Nemzet.
Az újság hétfői cikke szerint két és fél ezer ötven év feletti hallgatónak kezdődik meg a tanév csütörtökön az ország legnagyobb szenioroktatási rendszerében. Az idősebb növendékeket országszerte 13 helyszínen várják a ZSKF kurzusai, melyek finanszírozásába az önkormányzatok is beszálltak, az öreg diákok így díjmentesen pallérozhatják tudásukat.

Jászberényi József, a kezdeményezés atyja a lapnak elmondta, 2011-ben indították el Nyugdíjasok Óbudai Akadémiája címmel az első képzést, ami egyből óriási siker lett. A ZSKF kommunikációs intézetének vezetője szerint azóta is rendszeresen 350-400-as létszámmal mennek, és emellett tanfolyamokat is szervez a főiskola. Elindították a kihelyezett képzések hálózatát is.

Az intézmény koordinálásával már több mint ötven különböző kurzus zajlik. Nem egy adott képzéskínálattal járják a városokat, hanem mindenhol az igényeknek megfelelő órákat tartanak. A számítástechnikai és nyelvoktatási képzések iránt mindenhol nagyon nagy az érdeklődés, de van például művészettörténet, vallástörténet, pszichológia, stresszkezelés, lakberendezés vagy éppen időskori személy- és vagyonvédelem tematikájú kurzus is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb szereplő, csökkenő ár a tankönyvpiacon

Jövőre tovább csökken a tankönyvek ára, miután októbertől egy állami tankönyvkiadó lesz a jelenlegi három helyett. Tovább olvasom