Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Nagycsaládosok a csőd szélén

Magyarország - A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) szerint gyermekellenes a kormány családsarcoló politikája, mert voltaképpen a vétlen gyerekekkel fizettetnék meg az elhibázott politika árát.

A szegénység már ma is a gyermekek ötödét sújtja, a nagycsaládos gyermekek háromnegyede él a létminimum alatt, s a helyzet – a prognózisokat figyelembe véve – csak rosszabb lesz. A Nagycsaládosok Országos Egyesülete közleményében utasítja el a családok további megsarcolását. Elvárják, hogy a „Legyen jobb a gyerekeknek" Nemzeti Stratégia szellemében tegyen meg mindent a kormány a családok és gyermekek létbiztonságának fenntartása érdekében, s a közlemény arra is kitér, hogy a döntéshozók vegyék észre: a családok tömeges nélkülözésétől nem lesz gazdag az ország.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete ezért – csatlakozva Sólyom László köztársasági elnök úr nyilatkozatához, melyben a kormányfőt a kisgyermekes családok védelmére, veszteségeik csökkentésére kérte – írásos közleményben szólítja fel a kormányt, hogy a válsággal kapcsolatos döntések meghozatalánál szenteljen kiemelt figyelmet a gyermekes családoknak, hogy a megszorítások lehetőleg ne érintsék a gyermeket nevelőket, akikre már eddig is aránytalanul sok terhet rakott a „gyermekszegénység elleni küzdelem". Gyertyás János, a NOE Nyugat-dunántóli régióvezetője elmondta, naponta jelentkeznek szervezetüknél bajba jutott, fizetni képtelen családok segítségért, fizetési haladékért. A lavina elindult, nagycsaládosok százai kerülhetnek kilátástalan helyzetbe, s ezt valamiképpen kezelni kell.

Olvasóink írták

 • 8. jockey 2009. április 18. 14:14
  „7.

  Az értelmi és számtani képességeimet miért is? Amit leírtam, az szó szerint igaz. Vagy talán nem érhető? Akkor nem az én képességeimmel van baj. Az emberi tisztességem pedig - nagy szerencsére - nem volt pufajkás köcsögök véleményén múlik.”
 • 7. TancsKaszabell 2009. április 18. 06:52
  „jockey(6).-ra !
  Szerencséje van,hogy nem olyan vagyok mint Ön !Mert bizony most értelmi képességeit,- de számtani képességeit minden képen-,elkezdeném vitatni néhány rövid kijelentő mondatban.Az emberi tisztességét
  meg már régen eljátszotta tiszteletlen stílusával.Csak a tisztánlátás kedvéért , azt az adókedvezményt mindazok akikről a polémia itt folyik nem igen tudták igénybe venni.Tehát,nem támogatta őket megfelelően.Az fideszes kormányzat kedvezményeinek célcsoportja sosem ők voltak.
  Továbbá,-bizony igaz a hála nem politikai kategória-,talán ezért ,a "fidesz iránt érzett hálából" enged meg magának ez a szervezet ilyen mocskolódó jelzőket, amelyek a szokásos sanda fideszes dumákra hajaz.”
 • 6. jockey 2009. április 17. 17:06
  „2.

  A Fidesz valóban nem emelte a családi pótlékot. Viszont adott például 2 gyermek után 8.000.- Ft adókedvezményt, ami előtte nem volt. Tehát 8.000.- Ft-tal mégiscsak emelte. Aki ezt nem tudja, az tájékozatlan, tehát ne ossza az észt. Aki meg tudja, de mégis hangulatkeltésből leírja az ellenkezőjét, arról inkább nem mondok semmit. Illetve annyit, minden bizonnyal ő volt az agitációs propagandista az elvtársak között. Persze, az MSZP az adókedvezményt azonnal megszűntette, illetve beépítette a családi pótlékba, majd az harsogták, hogy mennyivel emelték. Emelték a fenét, ugyanannyi maradt, csak más lett a neve. Pontosabban az ingyenélőknek, akik nem fizettek és nem fizetnek adót, azoknak valóban emelték. Le is szavazták a Fideszt, annak a levét isszuk a mai napig.”
 • 5. coolzsu 2009. április 17. 11:45
  „A baj az, hogy az egyesület is csak azokért áll ki, akik tudják fizetni a tagdíjat. Nekem az a pénz kell kenyérre. Havi 67 e ft fizetésből, állami alkalmazottként tartok el három gyereket. Eddig sem éltünk nagylábon, de megvoltunk hónapról hónapra. Amíg 40 e volt a lakáhitel törlesztés és 20 e a fűtés, addig megvoltunk. Szűken, de megvoltunk. Ma már 70 e a törlesztés és 40 e a fűtés. A fizetésem pedig maradt, minimálbéres vagyok. És nem csak ennyire vagyok bejelentve, hanem ennyit is keresek valójában. Ha ebből még elvesznek, mert 4 napos lesz a munkahét, és elveszik a támogatást a fűtésről is, akkor már végképp végünk. Utcára fogok kerülni három ártatlan kisgyerekkel, akik nem is értik, hogy mi ez, ami most van. De már én sem. Tehetünk mi róla, családos édesanyák, becsületesen dolgozó magyar családok, hogy itt mi folyik? Én tudom, hogy eu-s árak kellenek, hogy az eu-ban kevesebb a szoc. kiadása az államnak, na de könyörgöm már! Az eu-ban nem 300 euró az átlagbér, ezt vegye már észre valaki!!!! Kategóriákkal magasabbak a bérek, olcsóbbak az üzletek, hát persze, hogy kevesebben állnak sorba segélyért! Olyan egyszerű dolog ez. Ha megfizetik a munkát, érdeme szerint, akkor nem kell segélyt osztani, mert mindenki inkább munkát keres. De amíg a munkanélküli több mint a minimálbér, akkor minek!?!!?! Hogy két évre csökkentik a gyed, a gyes időtartartamát? Rendben van, tegyék. Aki keveset keres, úgyis visszamegy a 6 hónap szülési szabadság után dolgozni. Na persze, ha megteheti. Ha van hova tenni a gyereket. Mert ugye bölcsődei férőhely az nincs. Nem kívánok mást az ötletgazdának, mint hogy neveljen pici pelenkás gyereket havi 25.800 ft gyes-ből. Vagy fizesse a magánbölcsit, havi 46 e ft-ért..... Vicc. Az egész úgy ahogy van. Csak hát rossz vicc. Mert amíg ők odafent milliókon osztozkodnak egymás között havonta, addig mi kisemberek fillérekből tengődünk, és egyre mélyebbre süllyedünk az eladósodottságban. Persze egy közgazdász állami vezetőnek csak a számok számítanak, a mögötte húzódó emberi sorsok egy dekát se.”
 • 4. gyugyu1 2009. április 17. 10:30
  „Nemértem válságkezelést!Nem is az én dolgom,én becsülettel kidolgoztam a nyugdijkorhatárig,befizettem mindent amit kellett,mostmégis az énrajtam akarják behajtani amit elk@rtak! részletem a csillagos égbe,a rezsim kifizetése után l@fasz sem marad a nyugdijamból,elvették a 13. havit /eddig ezzel tudtam kicsit rendbejönni/ az infláció emelkedik,az árak elszabadultak és ez a "szakértő kormány "továbbra is az énrajtam akar spórolni! az őáltaluk elb@szott sok-sok milliárdot,kellene visszafizettetni, a milliós, milliárdos vagyonokat visszavenni amit a néptől vettek el !! Megszüntetni azt a pazarló politikus réteget ,aki szájtépésből tesz szert sokmillás vagyonra és semmit sem tesz ezért az országért ! Azok akarják rajtam a megszigoritások által behajtani a sok-sok elszabott milliárdot akik elb@szták! Az az ember aki a gazdaságért felelős miniszter volt az mivelünk kisemberekkel akarja a hozzánemértésének veszteségeit megfizettetni!! Elég sok milliárdos ül a maszpo padsoraiban,dobják össze azt a kis államadósságot,/tulajdonképpen tőlünk vették el / ,hogy ne csak párezer embernek legyen jó ebben az országban,hanem a népnek is .Ha meg nem tetszik nekik: EL LEHET HUZNI !/ mondta: nagy bukott vezérük fecó !”
 • 3. MTT 2009. április 17. 09:23
  „Harcsás Judit, gratulálok a cikkhez, tényleg színtiszta igazság van benn. Első szótól az utolsóig. Korrekt. Ez van.
  "... s ezt valamiképpen kezelni kell." -Igen, ez a kérdés, amelynek megoldása Bajnai szerint mindenkinek FÁJNI FOG.Leginkább nekünk, mint neki.”
 • 2. TancsKaszabell 2009. április 17. 09:02
  „Nos,érdekes meg nyilvánulások egész sorát olvashatjuk ebben a cikkben.
  Ez az egyesület tisztességtelen jelzőket használ ,tapasztalataim szerint immár sokadszor!
  Miért ?
  -Mert meg meri engedni magának azt a luxust,hogy politizál az egyik oldalon, "gyermekellenes a kormány..... családsarcoló politikája....... .... a vétlen gyerekekkel ......... az elhibázott politika árát.... ez fideszes terminológia,a szokásos handabandázások sora.
  - Mert ennek a szociális alapú túlköltekezésnek,aminek konzekvenciáit ma is viseljük, amit immár húsz egynéhány éve az ország folytat, nagyrészt ők és a képviseltek is a nyertesei voltak.
  - Több százezer ember veszi igénybe ezeket a társadalmi szolgáltatásokat.
  - Esetleg talán a válság jelei...........miért nem tűnt még fel a szempontjaik között?
  -
  -
  - A fidesz nem volt gyermekellenes amikor évekig nem emelte a családi pótlékot ?

  Félreértés ne essék,túlnyomó részt jó helyre ment ez a pénz, ez egy ténymegállapítás volt csupán.
  Viszont ezzel kívánom a képviselet önmagukról elfelejtkezett vezetőinek a figyelmét felhívni tisztességtelen viselkedésükre.
  Az Ő első szavuk mindig csak a köszönet lehet a közösségnek akik mindezt finanszírozzák,
  annak a 1,7 millió adózónak!
  Bizony !!
  Miért ?
  Mert Ők kapnak a közösség javaiból,és személyes felelősségük a családjuk iránt nem válik társadalmivá ha ilyen módon gyalázkodnak.

  Ha lehet, akkor egy kicsit szerényebben, és ha lehet a személyes felelősségüket igyekezzenek növelni a saját családjuk iránt !”
 • 1. pampus 2009. április 17. 04:34
  „Jé lemeri írni a Kisalföld?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Befejeződött a nyomozás: 8 embernél javasolt a vádemelés

Befejezte a nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság az SZDSZ 2007-es elnökválasztása ügyében.… Tovább olvasom