Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Nagycenk: Csak a házánál vette észre Ivánkovics Ottó, őrá tapadtak a zsaruk Rendőrkocsi „üldözte” a polgármestert

Nagycenk Gosztonyi Miklós Nagycenken rendőrjárőrkocsi vette üldözőbe a polgármester, Ivánkovics Ottó személyautóját. A rendőrség állítja, semmiféle eljárást nem kezdeményeztek Nagycenk első emberével szemben.
Mint a szélvihar, söpört végig a hír: Nagycenk polgármestere, Ivánkovics Ottó gépkocsijával nem állt meg a rendőri jelzésre, ezért üldözőbe vették. A megkülönböztetett jelzést használó rendőrautó végül is a házánál érte utol a polgármestert.
– Szó sincs arról, hogy ne álltam volna meg rendőri intésre – fogott történetébe Ivánkovics Ottó, aki Seat Ibizájával aznap délután az általános iskola költészet napi ünnepségéről tartott hazafelé. – A rendőrkocsit egy útkereszteződésben pillantottam meg, nekem jobbról közlekedett. Jómagam szabályosan balra kanyarodtam, miközben a visszapillantóból láttam, elindult a járőrkocsi is. Húsz méter megtételét követően jobbra fordultam, abba az utcába, ahol lakom. A rendőrkocsi utánam kanyarodott, s elkezdte használni a megkülönböztető jelzéseit. Ekkor azt hittem, sietnek, s lehúzódtam az úttest szélére, ám ekkor már haza is értem, lekapcsoltam a motort. Mint kiderült, a rendőrautó utánam indult, mert lefékezett. A rendőr odajött hozzám, elkérte a jogosítványomat. Megkérdeztem tőle, van-e valamilyen probléma? Nincs – hangzott a felelet, de arra semmiféle magyarázatot nem kaptam, hogy miért is követtek hazáig. Nyugodtan meg is szondáztathattak volna, egy korty alkoholt sem ittam.
– Az intézkedéssel szemben persze semmiféle kifogásom nincsen – folytatta a polgármester, aki húsz éve vezet gépkocsit, de még egyszer sem büntették meg szabálysértésért. – A körzeti megbízottunkat kértem meg, ugyan, nézzen már utána, mi is volt ez valójában? Rendőrünk azt mondta, abban az időszakban akciót szerveztek az ittas vezetők kiszqrésére...
A Soproni Rendőrkapitányságon érdeklődésünkre megerősítették: szimpla igazoltatásról volt szó, rendőri intézkedés nem történt Nagycenk polgármesterével szemben.
Ivánkovics Ottó

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Béres Alexandra olimpiára készül és receptkönyvet ír

Béres Alexandrát nem kell bemutatni senkinek, fitnesz-világbajnoki címe az ország előtt ismert,… Tovább olvasom