Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

Nagy Mihály: Magyar családok története

Nagy Mihály rendőr alezredes, bűnügyi igazgató Nagy Iván Magyarország családai című könyvsorozatáról beszél.
„Rettentően sokat, válogatás nélkül olvastam fiatal koromban. Imádtam Vernét, Rejtőt, Merle-t. Volt olyan időszak az életemben, hogy csak fantasztikus irodalmat vettem a kezembe. A katonaság alatt fordulatot vett az ízlésem. Akkoriban Salingert, Scott Fitzgeraldot olvastam. A munkám miatt napközben rettentő sokat kell olvasnom, ezért otthon már erőm és időm sincs arra, hogy egy regényt kézbe vegyek.

Mostanában ezért Nagy Iván Magyarország családai – czímerekkel és nemzedékrendi táblákkal című sorozatát forgatom. Az 1857-es kiadású, 14 kötetes gyűjtemény a magyar történelem kezdetétől, a X. századtól a XIX. század végéig felöleli a magyar családok történetét. A szerző családkutató volt, az egész életműve ezekben a kötetekben van. A történelem bármelyik szelete megtalálható a könyvekben. Mely család tagjai hová hányódtak, kikkel házasodtak, s milyen szerepük volt a magyar történelemben.

Ez mind kiderül a kötetekből. Volt olyan família, amelynek az egyik fele labanc, a másik kuruc volt. A könyvek címerleírásokat is tartalmaznak, a heraldika, a címertan pedig nagyon érdekel. Ha erre rákap az ember, addig nem tudja letenni a könyvet, míg el nem olvasta azt a részt, amibe belekezdett."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigorúbban büntetik az építési szabálytalanságokat

A korábbinál jóval szigorúbban büntetik az építési szabálytalanságokat. Július 15-étől akár 10… Tovább olvasom