Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Nagy késéssel közlekednek a tiszántúli IC-k

Akik a Tiszántúlra készülnek, és vonattal szeretnének utazni, jelentős késésekre és kényelmetlenségekre számíthatnak. A Tisza magas vízállása miatt ugyanis Szolnok és Szajol között nagyon megnehezült a vasúti közlekedés,
Budapestről Debrecent csak kerülővel, Miskolcon keresztül lehet elérni. A MÁV vonatpótló buszokat is forgalomba állított. A legfontosabb információkat foglalja össze Mátyus Katalin.

A késéseket az okozza, hogy a szajoli vasúti hídon a vonatok csak az egyik sínpárt használhatják. A híd egyik vágányára zúzott kővel megrakott vasúti kocsikat toltak, hogy ily módon leterheljék a vasszerkezetet, így elkerülhető, hogy a víz elsodorja a hidat. A Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza, valamint a Budapest-Szolnok-Békéscsaba- Lökösháza vasútvonalon jelentős korlátozások vannak: kerülő úton, a Budapest-Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen vonalon, és egyórás késéssel közelekedik a Budapest - Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza InterCity.

Szünetel továbbá a közvetlen IC összeköttetés Debrecen-Hajdúszoboszló-Püspökladány és Nyíregyháza-Záhony között. Debrecenből és Nyíregyházáról közvetlen csatlakozó járatok indulnak a kerülővel közlekedő InterCity járatokhoz. A Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza, illetve a Szolnok-Szentes és a Szolnok-Békéscsaba vasútvonalon a személyvonatok egy része csak Szajolig jár, illetve onnan indul. Szajol és Szolnok között az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják. A késések miatt a pótjegyek árát a vasúttársaság nem téríti vissza.

(Krónika hírszolgálat)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Realizmus a hatszögű ketrecben

Ketrecharc, MMA, K1 – a mai kor divatos és a média által igen csak felkapott – vagy… Tovább olvasom