Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

Naggyá lett a Borsodi

A 20 éve egyszemélyes vállalkozásként indított kisműhely mára naggyá lett. Három telephelye van, s a legújabbat tegnap avatta a Borsodi Műhely Kft. a győri ipari parkban, a multik szomszédságában. A 200 milliós, zöldmezős beruházás 40 munkahelyet teremt.
Húsz év után: A Borsodi Műhely korszerű telephelyét tegnap adták át a győri ipari parkban.
A családi vállalkozás alapító vezetője egy húsz évvel ezelőtt vásárolt kis esztergagépen látott munkához, s az első terméke egy szövőgyár számára készített olló volt. A történelmi visszatekintéshez tartozik a gyarapodó cég 15 évvel ezelőtti „ fejlesztése ” , amikor is egy Commodore 64 számítógépet állított üzembe: ez a hasonló méretű vállalkozásoknál akkor figyelemre méltó kezdeményezés volt.
A Borsodi Műhely Kft. ma rendkívül igényes, nagy cégek partnere, amilyen például az Opel Magyarország Járműgyártó Kft. Termékei között precízen megmunkált alkatrészek, mérőműszerek és laboratóriumi eszközök szerepelnek. A megyeszékhelyen kívül a társaságnak van telephelye Kisújszálláson is, évi forgalmát már százmilliókban mérheti. Az ipari parkban tegnap átadott új üzem gyártócsarnoka ezer négyzetméteres, s ezt egészíti ki a kétszintes irodaépület. A tegnapi átadáson ott voltak a társaság partnereinek képviselői.
A megyeszékhely nevében köszöntötte a vállalkozást Balogh József polgármester, aki figyelemre méltó bejelentést tett. Közölte, amennyiben a Győrben letelepedett multinacionális cégek adókedvezménye lejár, a megyeszékhely önkormányzata csökkenteni kívánja az adókat. Üdvözölte a vállalkozást Tóth Balázs, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is, arra kérve Borsodi László cégtulajdonost, hogy azon a régi esztergagépén, melyen még egyszerű eszközöket készített, fabrikálja meg annak a fióknak a kulcsát, ami nyitja azt a bizonyos fiókot, mely a Balogh József által kilátásba helyezett, adócsökkentést tartalmazó iratokat őrzi.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosolyalbum: Simon Viktória

Népszerű fotósorozatunkban a Mosolyalbum… Tovább olvasom