Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Múzeumok Őszi Fesztiválja a BKV-nál is

Nagy közös rajzolással, játékos múzeumpedagógiai foglalkozással és sok érdekességgel várja a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) szentendrei és Deák téri múzeuma a gyerekeket és az idősebbeket a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretein belül október két napján.
A BKV első alkalommal csatlakozik az idén négyéves Múzeumok Őszi Fesztiváljához. A szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum (VTM) és a Deák téri Földalatti Vasúti Múzeum 10 és 17 óra között egész napos programokkal várja az érdeklődőket. A VTM október 10-én csatlakozik a Nagy Rajzolás elnevezésű nemzetközi programhoz, amelyben Magyarország idén először vesz részt. Ennek keretében az ország számos pontján egyszerre ragadnak rajzeszközt a résztvevők.

Emellett a múzeumban természetesen megtekinthető a főváros és környéke közlekedéstörténetét bemutató állandó kiállítás, az egyedülálló történelmi járműpark is. A gyermekek számára izgalmas élményt jelenthet, hogy a kiállított járművekre fel is szállhatnak. A Földalatti Vasúti Múzeumban játékos múzeumpedagógiai programokkal várják október 16-án a gyerekeket és az idősebbeket is.

A látogatók játékos formában ismerkedhetnek meg a budapesti földalatti történetével. A gyerekek a feladatlapos tárlatvezetés mellett elkészíthetik a kiállított járművek makettjeit is. A programon való részvételhez előzetes bejelentkezésre van szükség. A jelentkezéshez szükséges és egyéb információkat a www.bkv.hu/home/muzeumokosze.html honlapon olvashatják az érdeklődők.

Olvasóink írták

  • 1. fióka 2009. október 09. 14:48
    „3 légvár-->30 millió
    100db rajz eszköz---15 millió
    kiállíás megszervezése előadások--->50 millió

    így megy ez a BKV-nál”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénteken indul a Budapesti Őszi Fesztivál

Sokszínű program várja a közönséget a pénteken kezdődő XVIII. Budapesti Őszi Fesztiválon (BŐF); a… Tovább olvasom