Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Művészeti pénzekről döntöttek: íme, a nyertesek listája

Közzétette a kormányzati portál Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének az előadóművészeti pályázatokról hozott döntését kedd délután a kormányzati portál.

A kultúráért felelős tárca évente meghirdeti előadóművészeti pályázatait.

A kedden ismertetett döntés az úgynevezett VI. kategóriában nyilvántartásba vett független színházak tevékenységének támogatására, a II. kategóriába sorolt zenekarok és énekkarok támogatására, illetve a kiemelt művészeti célok támogatására a zenekarok, énekkarok számára kiírt 2012-es pályázatokról szól - tájékoztatta az MTI-t kedden az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kulturális államtitkársága.

A pályázatok eredményéről a Színházművészeti, a Táncművészeti és a Zeneművészeti Bizottság javaslata alapján született döntés.

A VI. kategóriában nyilvántartásba vett független színházak tevékenységének támogatására meghirdetett 2012. évi Emmi-pályázat színházművészeti szervezetek kategóriájában benyújtott pályázatokra a tárca összesen 226,1 millió forint támogatást ítélt meg.

Tevékenységének ez évi támogatására Pintér Béla és Társulata például 32,8 millió, a Szputnyik Hajózási Társaság 21 millió, a Stúdió K Színház 20,5 millió, a Maladype Színház 16,9 millió, a Tünet Kulturális Társaság 11,7 millió, a HOPPart Társulat 10,9 millió, a Krétakör Műhely 9,9 millió, a TÁP Színház 8,9 millió, a KOMA Társulat 8,5 millió, a Káva Kulturális Műhely 8 millió, míg a Nézőművészeti Kft. 2,2 millió forint támogatást kap.

A VI. kategóriába tartozó független színházak közül infrastrukturális támogatásként a Mu Színház Egyesületnek 35 millió, a Szkéné Színháznak 23,5 millió, a Maszk Egyesületnek, a Zsámbéki Színházi Bázisnak és a FÜGE Produkciónak 14,5-14,5 millió, a Műhely Alapítványnak pedig 10,5 millió forintot ítélt meg a tárca az ezen a pályázaton kiosztott 206,95 millió forintból.

A VI. kategóriában nyilvántartásba vett független színházak egyedi-speciális kategóriája számára összesen 15,8 millió forintot különítettek el, többek között a Duna Táncműhely (6 millió) vagy a Baltazár Színház (4 millió) 2012. évi tevékenységének támogatására.

Összesen 211,9 millió jutott a VI. kategóriába sorolt táncművészeti szervezetek pályázataira, ebben a kategóriában a Közép-Európa Táncszínház 26 millió, Bozsik Yvette Társulat 23 millió, a Forte Társulat és az Artus Társulat 22,5-22,5 millió, a Frenák Pál Állandó Társulat 18 millió, a Szegedi Kortárs Balett 17 millió, a Duda Éva Társulat 9 millió, a Badora Társulat és a Budapest Táncszínház 8-8 millió, a TranzDanz 4,5 millió, a Magyar Mozdulatművészeti Társulat pedig 3 millió forint támogatásban részesül.

A II. kategóriába sorolt zenekarok és énekkarok támogatására meghirdetett 2012. évi Emmi-pályázatra összesen 119,9 millió forintot fordított a minisztérium: az Orfeo Zenekar például 19,2 millió, a Mendelssohn Kamarazenekar 11,5 millió, a Weiner-Szász Kamaraszimfonikusok 10,5 millió, a Purcell Kórus 9,3 millió, a Rajkó Művészegyüttes 5,6 millió, a Szent Efrém Férfikar 5,5 millió, míg a Budapest Jazz Orchestra 5 millió forintot nyert el.

Kiemelt művészeti célok megvalósításának támogatására a zenekarok és énekkarok számára meghirdetett idei pályázaton összesen 24,8 millió forint jutott.

A MÁV Szimfonikusok így 2 millió forintot kapnak a Szőke Tibor Mesterbérlet első két hangversenyének megrendezésére, míg például a Savaria Szimfonikus Zenekar 1,5 milliót nyert Kodály Háry János című daljátékának bemutatására, a Liszt Ferenc Kamarazenekar pedig 1 milliót külföldi vendégszereplésekre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sasok, hollók pusztultak el Borsodban

A madarak halálát mérgezés okozta. A rendőrség nyomozást indított ismeretlen tettes ellen. Tovább olvasom