Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Művészeti egyetemek fesztiválja szeptemberben a Millenárison

Fesztiválon mutatkoznak be szeptemberben a budapesti művészeti egyetemek, a hagyományteremtő szándékkal megrendezendő összművészeti találkozónak a Millenáris Park lesz a helyszíne.
A programban a Magyar Táncművészeti Főiskola, a Magyar Iparművészeti Egyetem, a Magyar Színház- és Filmművészeti Egyetem, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Magyar Képzőművészeti Egyetem nappali tagozatos- és doktorandusz hallgatói, valamint frissen végzett diákjai mutatják be alkotásaikat, illetve adnak műsort - tudta meg az MTI a programot előkészítő kuratórium ülését követően a grémium tagjaitól.

Farkas Ádám, a tanácskozásnak helyszínt adó Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora, a kuratórium tagja elmondta: a Művészeti Egyetemek Rektori Széke (MERSZ) kezdeményezésében és szervezésében megvalósuló program az 1970-es évekbeli főiskolai összművészeti fesztivál felélesztését célozza.

Az egyelőre Európa Fesztivál 2003 munkacímet viselő rendezvény megvalósításához az eddigiekben már biztatást kaptak Görgey Gábor kulturális minisztertől és Magyar Bálinttól, az oktatási tárca vezetőjétől is.

A szeptember 26-tól 28-ig zajló találkozó - céljai szerint - betekintést nyújt a hazai művészeti oktatásba, a kultúra iránt érdeklődő közönségnek pedig képet ad a művészeti törekvések jelenéről, sőt jövőjéről is.

Az előzetes kalkulációk szerint a fesztivál méltó megrendezése egyetemenként mintegy 6-6 millió forintot, összességében tehát 30 milliót igényelne. A költségek fedezéséhez a Nemzeti Kulturális Alapprogramtól és a Millenáris Kht.-tól 15 millió forint támogatásra pályáznak - ismertették.

A kuratórium tervei szerint az ez évi fesztiválon még csak a budapesti művészeti egyetemek vesznek részt. Az elkövetkezendőkben azonban szeretnék kibővíteni a fesztivált a vidéki felsőoktatási intézmények művészeti karainak bemutatkozásával is, a továbbiakban pedig nemzetközivé tennék a találkozót.

mti

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mérgező lakótelepek

A környezetvédelmi tárca adatai szerint az ország három megyéjében már felmért több mint 20 ezer… Tovább olvasom