Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Művészetével segít a rászorulókon

A művészvilág egyik legjelentősebb adományozója, beszélni azonban nem szeret róla.
Szentpéteri Csilla
– Amióta megszületett kisfiam, Kristóf, még fontosabb számomra, hogy az Istentől kapott zenei, művészi, lelki adományokból másokat is segítsek – mondja egy próba szünetében a mosolygós művésznő. – Ötéves kisfiam érzelmileg, lelkileg, szellemileg a tőlünk telhető legtöbbet kapja, úgy érzem, ez minden gyereknek vagy éppen idős embernek járna. Elszomorít, ha nem így van, ezért amennyire tudom, a művészetemmel segítek a rászorulókon.

„ Szépséges városuk rabul ejtett minket"

Szentpéteri Csilla azt is elárulta, hogy a soproni felkérésnek nem csak emiatt nem tudott ellenállni.
– Szépséges városuk egyszerűen rabul ejtett minket a férjemmel. Túlzás nélkül állítom, hogy szívesen letelepednénk a vonzó szellemiségű, romantikus zegzugos utcácskákkal teli és gazdag kultúrájú városban. Évente kétszer is Sopronban töltődünk fel a családommal, jelenleg éppen anyósom a kisfiammal pihen az egyik szállodában, élvezik az erdei sétákat, szánkózást, a nagy fürdéseket. Már alig várom, hogy én is Sopronban legyek, ahol ismét néhány napot töltünk el a családommal, amit rövid síelés követ majd.

A pihenés az egyik „ leggyengébb pontja"

A pihenést a művésznő orvosa, ha tehetné, receptre írná fel, mert ez az egyik leggyengébb pontja az örökké magas lángon égő muzsikusnak. Mániákusan gyakorol, újabb és újabb zenei kompozíciókról álmodik, nagy sikerű lemezek alkotója, főszereplője, lelke, odaadó családanya és feleség... Kicsit sok ez egy embernek, ám Szentpéteri Csilla képtelen a semmittevésre. Ha két napig nem ülhet kedvenc hangszere elé, már nem érzi jól magát.

– Egyszerűen sajnálom a tétlenkedéssel töltött időt. Úgy érzem, rövid földi létünk alatt kár lenne a kreativitás, inspiráció időszakából bármennyit is elherdálni. Számomra elképzelhetetlen egy tengerparti sütkérezős nyaralás. Már a második napon igényem lenne arra, hogy bebarangoljuk a környéket, mindent felfedezzünk.

Egyedülálló műfajt alkotott

Ennek a kísérletező kedvnek, az örök útkeresésének, no és társa biztatásának köszönheti, hogy felfedezte saját, világsikert hozó stílusát. Egyedülálló műfajt alkotott: a klasszikus zenét élvezetesebbé, könnyen befogadhatóvá, izgalmasabbá varázsolja azáltal, hogy merészen átkomponálja és megfűszerezi mai ritmusokkal. A Racketteniszbál közönsége pedig alig várja, hogy belefeledkezhessen ebbe a különleges, magával ragadó zenei világba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

McCartneynak elege van

Sir Paul  McCartney-nak elege lett a felesége, Heather elleni folyamatos újságírói… Tovább olvasom