Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Munkatársai cégeire bízta a 9,4 milliós tendert L. Simon

A Fideszes politikus szerint a kommunikációs szakmában elég nagy az esélye annak, hogy a cégek tulajdonosai, vezetői vagy munkatársai ismerik egymást.
Tavaly augusztusban a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács pályázatot írt ki a Velencei kerékpárút és kerékpáros turisztikai szolgáltatások fejlesztése című projekttel kapcsolatos kötelező tájékoztatás és az üzleti marketingfeladatok ellátására - írja a nol.hu.

L. Simon László akkor a Fejér és a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés által létrehozott fejlesztési tanács vezetője volt, a térség parlamenti képviselője, aki jelenleg a Miniszterelnökség államtitkára. Az L. Simon vezette fejlesztési tanács tavaly három céget hívott meg.

Első a Picasso Média Kft, aminek ügyvezetője és résztulajdonosa Bajnai Zsolt, aki kommunikációs vezetőként tagja L. Simon kormányzati stábjainak. A Kortárs Média Kft. közösen adta ki a Kultura.hu nevű internetes lapot az állami tulajdonban lévő Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofi t Kft.-vel, amelynek vezetője Hornyák Tibor volt, aki L. Simon kabinetfőnöke volt a kulturális államtitkárságon. Végül a megbízást elnyerő Shortcut Communications Kft. ügyvezetője és résztulajdonosa Kisfalvi Gábor, L. Simon kabinetfőnökének, Hornyák Tibornak egykori üzlettársa.

„A pályázatot a lehető leggyorsabban szerettük volna lebonyolítani, így olyan cégeket akartunk meghívni, akikről nem kell hosszasan referenciákat begyűjteni. Ez pedig valóban csak az ismerősi körünkből volt lehetséges. Szempont volt az is, hogy olyan cégeket hívjunk meg, akik az adott feladatok ellátására alkalmasak lehetnek, s akik már dolgoztak a megyében. Továbbá olyan céggel, illetve személlyel akartam együtt dolgozni, akit jól ismerek, akiben megbízom, és aki mindig minden kérésemet szakszerűen oldotta meg, illetve határidőre teljesített. Természetes, hogy ezek alapja a korábbi vagy jelenlegi munkakapcsolat. A meghívott cégek ilyenek. Egyébként az eljárás mindenben szabályos és törvényes volt" - kommentálta L. Simon.

L. Simon szerint döntése nem volt versenykorlátozó, mivel a versenyt nem az korlátozza, ha egy közbeszerzési pályázatra meghívott cégek tulajdonosai, vezetői vagy munkatársai ismerik egymást. A versenyt az korlátozhatja, ha a cégek a pályázat beadása előtt bármiben egyeztetnek vagy összebeszélnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megfelel az alaptörvénynek a takarékszövetkezetek integrációja

Ugyan az integráció két ponton alkotmányellenes, összességében azonban megfelel az alaptörvénynek. Tovább olvasom