Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Munkástanácsok: helyes irányú a kormány cselekvési terve

A magyar kormány cselekvési terve, a foglalkoztatás bővítése, tíz év alatt egymillió munkahely teremtése meghozhatja a gazdaság fellendülését, és visszaszoríthatja a munkanélküliséget - hangsúlyozta Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének (MOSZ) elnöke kedden sajtótájékoztatón.

Az elnök a szeptember közepén Oslóban tartott IMF és ILO konferenciához, illetve az ott elhangzott megállapításokhoz kapcsolódóan fejtette ki véleményét.

A szakszervezeti szövetség közleményében történelminek nevezte az ILO (Nemzetközi Munkaügyi Szervezet) és az IMF (Nemzetközi Valutaalap) közös konferenciáját, "hiszen ez a két, ellentétes célú szervezet korábban még sosem kereste együtt a gazdasági problémák megoldását".

A tanácskozás jelentőségét mutatja, hogy részt vett rajta Dominique Strauss-Kahn, az IMF vezetője, valamint a rendező szervezetek vezetői mellett Zapatero spanyol és Papandreu görög miniszterelnök, Ellen Johnson Sirleaf, Libéria elnöke, Christine Lagarde francia pénzügyminiszter és Ian Duncan Smith angol munkaügyi államtitkár. Egyedüli magyarországi meghívottként Palkovics Imre, a Munkástanácsok vett részt a konferencián - írták.

A konferencián megállapították, hogy a globális válság miatt világszerte 210 millió ember vált munkanélkülivé. Az IMF pontos és mélyreható kutatásokat végzett a munkanélküliség egészségügyi és szociális következményeiről: drámai egészségromlást és még a következő generáció életére is kiható, 20 százalékos életminőség-csökkenést jelent már egy év munkanélküliség is az életpályán - hívta fel a figyelmet a MOSZ.

A konferencia résztvevői azt is megállapították, hogy a gazdasági növekedés csak akkor indítható be, ha megindul a foglalkoztatás bővítése. Ha a gazdasági növekedés nem párosul a megtermelt javak igazságosabb, szociális elosztásával, a növekedés fenntarthatatlan.

A társadalmi igazságosság érdekében ösztönözni kell az összkeresetek növelését, és bővíteni a munkaerőpiacot. A szociális párbeszéd fenntartásának szükségessége szintén fontos üzenete volt a konferenciának - hangsúlyozta a MOSZ.

Olvasóink írták

 • 4. szocdem 2010. szeptember 22. 13:47
  „1.

  ez nagyjából így igaz...:(((((((((((

  2. Azt hiszem egyeértek.

  3. Ez nem rózsaszín, hanem totál tudatlanságból eredő színvakság..!

  Ez a Palkovics nem tudja, hogy a nyul meg a farkas sosem köt egyezséget. HA Őt most (nyulat, nyuszikát) meghívták az ordasok teadélutánjára, annak oka van - dea nyulaknak ez tuti nem jó!!!

  Másrészről ne feldjük el, hogy szeptember29-én az EU szakszervezeteinek (baloldalának) legnagyobb nemzetközi sztrájkja kezdődik (Aznar spanyoljai pl. országosan sztrájkolnak) a neokapitalista baromságok ellen...
  Nem értem hogy miért kell valami mellett korteskedni ami már ELMÚLT!!!!!”
 • 3. Eva- 2010. szeptember 22. 12:35
  „Egyenlőre a köd még rózsaszín.”
 • 2. fióka 2010. szeptember 22. 10:22
  „palkovics ülj le azt pihenj ahhoz jobban értesz”
 • 1. Andersen 2010. szeptember 22. 07:03
  „Mondta a kb. 200 főt képviselő MUnkástanácsi vezető.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közlekedésbiztonsági kampány Kaposváron

Közlekedésbiztonsági kampányt indított kedden a kaposvári rendőrkapitányság, amely elsősorban a… Tovább olvasom