Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

Munkamegbeszélésen találkozott az APEH és a PSZÁF elnöke

A pénzügyi piacok törvényességének szavatolása és a szabálytalanságok elleni közös fellépés érdekében egyeztette a két szervezet együttműködésének aktuális teendőt Vida Ildikó, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) elnöke és Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) elnöke hétfőn Budapesten.

A közlemény szerint az APEH székházában lezajlott találkozón a két pénzügyi szervezet vezetője megegyezett az APEH és a PSZÁF között korábban kötött megállapodás megújításában is.

Megállapodtak abban, hogy a magánnyugdíjpénztári tagok a PSZÁF-nál működő pénztárak központi nyilvántartásában tárolt tagi alapadatait a pénzügyi felügyelet a továbbiakban rendszeresen frissítve megküldi az APEH-nek. Az APEH pedig negyedévente ad adatokat a magánnyugdíjpénztárak végrehajtás alá vont tagdíjairól, valamint havonta adatot szolgáltat a magánnyugdíjpénztári bevallás-befizetés adatairól a PSZÁF részére.

A megbeszélésen a két hatóság elnöke kölcsönösen biztosította egymást, hogy amennyiben ellenőrzéseik során a másik szervezet hatáskörét is érintő ügyre bukkannak, haladéktalanul értesítik egymást. A két pénzügyi szervezet vezetője az együttműködéstől az állampolgárok pénzügyi jogbiztonságának erősödését, a visszaélések csökkenését várja - tartalmazza a közlemény.

Olvasóink írták

  • 2. SC 2010. augusztus 24. 21:00
    „Egy tükör előtt találkoztak.Na mi a FÁSZ/P/van?Erre kiverték a HAPA-jt :-)”
  • 1. janika 2010. augusztus 24. 08:57
    „No melyiknek élesebb a kése a népnyúzáshoz?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közmunkások árvízi helyreállításon

Közmunkások is részt vesznek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyét nyár elején sújtó árvíz okozta károk… Tovább olvasom