Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Munkakeresés többszörös hátránnyal

Nem egyedi eset, hogy a negyven éven felülieket nem szívesen alkalmazzák a cégek. Ha pedig az állást kereső személy szakképesítéssel sem rendelkezik, ráadásul vidéki: akkor még nehezebb az elhelyezkedés.
Bors Lászlónét előző munkahelyéről júliusban bocsátották el, ahol mint utólag kiderült: hivatalosan be sem jelentették. A kajárpéci asszony azóta hiába bújja a hirdetéseket, feleslegesen keresi fel a munkaadókat, mindenhol elutasítják. Egyrészt csak általános iskolai végzettsége van, másrészt 49 éves, harmadrészt pedig vidéki, s bár előírja a törvény a bérlet-hozzájárulást, sok helyütt nem lennének hajlandók ezt kifizetni.
Kajárpéc és Győr között pedig 13 ezer forint a havi buszbérlet ára. Bors Lászlóné három esztendeje özvegy, s ha a két gyermeke nem támogatná, a létfenntartása is veszélybe kerülne. A kajárpéci hölgy nem a segélyektől várna gondjára megoldást, hanem mint mondja, becsülettel dolgozni szeretne.

Az augusztusi adatok szerint Győr-Moson-Sopronban 7867 a munkanélküliek száma, ebből 2309 ember negyvenöt éven felüli, a nyolc általánost végzettek 2036-an vannak – tudtuk meg Rimányiné Somogyi Szilviától. A megyei munkaügyi központ igazgatója lapunk érdeklődésére
elmondta: a tartós munkanélküliek elhelyezésére a nehézségek miatt külön figyelmet fordítanak. Ahol nem jár eredménnyel az álláskeresés, azokban az esetekben különböző támogatási eszközökkel (foglalkoztatást bővítő bértámogatás, közhasznú munkavégzés támogatása) próbálják meg az érintetteket visszajuttatni a munkaerőpiacra.

A nyolc általánossal rendelkezők részére felső korhatár nélkül a közeljövőben több tanfolyamot is indítanak: nőiruha-készítőt, számítógép-kezelőt (angol nyelvi pluszoktatással), könnyűgépkezelőt (targoncavezetőt) és személy- és vagyonőrt. Emellett lehetőség van szociális gondozói és ápolói, valamint szakácskurzuson való részvételre is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árvízkatasztrófa

Elkészült az árvíz utáni- bár még több tekintetben nem végleges - megyei kárjelentés, ugyanakkor… Tovább olvasom