Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Munkajogi esetek 2.

"Olvastam a határozott idejű szerződésről szóló gondokat. Közel másfél éve én is is dolgozom."
„A Kisalföld Online oldalán olvastam a Munkajogi esetek rovatot és a határozott idejű szerződésről szóló gondokat. Már közel másfél éve én is határozott idejű szerződéssel dolgozom. Háromhavonta hosszabbítják meg a szerződésemet, és nagyon elkeserítőnek tartom, hogy mindig izgulnom kell, hogy meghosszabbítják vagy „utat mutatnak" nekem. A béremet nem emelték, még mindig ugyanazzal az órabérrel dolgozom, az étkezési hozzájárulás is a minimális, nincs semmi pluszjuttatás. Már többször jeleztük a munkaadónk felé a béremelési igényünket – csaknem 40-en –, de a válasz: „Amikor a munkát elvállalták, tudták, mennyi lesz a fizetésük." Ezzel nincs is probléma, de 10 év múlva is ezt a választ kapjuk??? Nevetséges összegért dolgozunk. Nekünk nem jár béremelés? Mindenki azért hajt, dolgozik, hogy a szerződését meghosszabbítsák. Biztos vagyok benne, hogy sokan vagyunk ilyen helyzetben és a kormány miért nem tesz ez ellen?" – írta „Határozott határozatlan" jeligével olvasónk.

A határozott idejű munkaszerződésre vonatkozó szabályokról, feltételekről már előzetesen írtunk. Azokat minden munkáltatónak be kell tartania. Sajnos a határozott idejű munkaszerződések a munkaadóknak rugalmasságot biztosítanak, de a munkavállalóknak kevés biztosítékot adnak. Ráadásul állandó feszültségben, bizonytalanságban, izgalomban tartják a munkavállalót. Ezért nem kedvelik a szakszervezetek ezt a foglalkoztatási formát. De ennél is a munkaszerződésben kell megállapodni a bérről és egyéb juttatásokról. Az Országos Érdekegyeztető Tanácsban (OÉT) a szakszervezetek, a munkáltatók és a kormány minden év végén megállapodik a következő évben érvényes minimálbérről és ajánlást tesz a következő év bérfejlesztésének nagyságára. Nemrégiben ez meg is történt. Eszerint 2005-ben a minimálbér 53.000-ről 57.000 forintra emelkedik. Ez kötelezően érvényes minden foglalkoztatottra. Az ajánlott bérfejlesztés mértéke 6 százalék.

Ennek az üzemi szintű megvalósítása az ágazati és a helyi szakszervezet alkujától függ. Ahol nincs szakszervezet, ott a munkavállalók egyenként érvényesíthetik a bérre vonatkozó igényüket. Ahol többen dolgoznak, érdemes tehát összefogni, a közös gondokat együtt könnyebb orvosolni, például kollektív szerződés megkötésével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Télen az Alacsony-Tátrában

Az Alacsony-Tátra neve csalóka, hiszen jó háromszor olyan magas hegységről van szó, mint a Bakony. Tovább olvasom