Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Munkajogi esetek 19.

Amikor áhított a nyugdíj

„1950-ben születtem, 14 éves korom óta dolgozom, most éppen varrónőként. Sajnos úgy néz ki, hogy munkanélküli leszek. Sajnos munkát már nemigen kap az ember 55 évesen. Azt szeretném kérdezni, hogy ilyen esetben lehet-e valamilyen kedvezményért fordulni például a nyugdíjpénztár felé, vagyis hova kell fordulni" – kérdezte „Mielőbbi nyugdíj" jeligével olvasónk. A nyugdíjba menetelnek pedig megvannak a maga – szerteágazó – szabályai. Ezek közé tartoznak a személyre szóló korhatár előtti lehetőségek is. Azt, hogy olvasónknak milyen lehetőségei vannak ezzel kapcsolatosan, azt csak adatainak, kedvezményeinek ismeretében a nyugdíj-biztosítási igazgatóság szakemberei tudják megmondani. Szakértőink javasolják, hogy forduljon hozzájuk, keresse fel az igazgatóság ügyfélszolgálatát.

Amennyiben önnek is van hasonló, a munkajoggal összefüggő kérdése, írja meg szerkesztőségünk címére levélben (Kisalföld, A Pénz Beszél melléklet, 9021 Győr, Újlak utca 4/A), vagy küldje el a rimanyi.zita@kisalfold.hu e-mail címre. Az MSZOSZ (Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége) tanácsadói, jogi szakértői segítségével igyekszünk rá választ keresni.
A megyei nyugdíj-biztosítási igazgatóság Győrött (Szent Imre út 6., tel.: 96/514-910) hétfőtől csütörtökig reggel nyolctól délután háromig, pénteken délig, Mosonmagyaróváron minden páros hét szerdáján délelőtt fél kilenctől délig és délután egytől négyig a Fehér Ló Közösségi Házban (Szent István út 140.), Csornán minden páros hét keddjén délelőtt fél kilenctől délig a Szent István tér 6. szám alatt (Pártok Háza), Kapuváron minden páratlan hét szerdáján reggel nyolctól délig a Szent István utca 2. szám alatt, a munkaügyi központ kirendeltségének földszinti helyiségében ügyfélszolgálatot biztosít és kihelyezett osztálya működik Sopronban (tel.: 99/312-025).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyerjen koncertjegyet!

Nyerjen két jegyet a Szakcsi Gypsy Jazz Band és Elsa Valle & a Latin… Tovább olvasom