Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

műfüves pálya újfalun

labdarúgás

Pszre elkészülhet Győrújfalu 40x20 méteres műfüves pályája. Cserjés László, a község polgármestere a Kisalföld érdeklődésére elmondta: pályázat útján 3,6 millió forintot nyertek, az önkormányzat pedig további egymillió forinttal járul hozzá a költségekhez. A beruházás összköltsége körülbelül 8 millió forint. A helyi vállalkozók a pénz mellett társadalmi munkával segítik azt, hogy megvalósuljon az elképzelés.


„ A földmunkákat mindenképpen velük szeretnénk végeztetni. A sportegyesület eladott bérleteiből és a sálakból további bevételekre számítunk. Az Audi-gyár több mérnöke a község lakója, akikkel remek kapcsolatban vagyunk. Pk megígérték, hogy az őszi megnyitóra elhozzák nekünk a Bayern München egyik kölyökcsapatát. Terveink között szerepel, hogy beépítjük az öltöző tetőterét, ahol bentlakásos futballkollégiumot alakítanánk ki. A faluban szívügyünknek tekintjük a sportot és ezen keresztül az egészséges életmódra történő nevelést.”
Csapó Zoltán, a sportegyesület elnöke hozzátette: Győrújfalun kívül Kunszigeten és Mosonszolnokon is hasonló pálya épül. A három község összefogott egymással, hiszen így olcsóbban tudják elkészíteni a pályákat. Már a kivitelezővel is megegyeztek. A játéktér elsősorban ősszel és télen, a rossz időjárási körülmények közepette biztosíthat ideális körülményeket a labdarúgóknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hová utazik nyaralni?

Tovább olvasom