Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

MTV: maradnak a tévések és a régiós stúdiók

A vezetők letettek a 160 munkavállaló elbocsátásáról.

Visszalépett a nemrégiben bejelentett csoportos létszámleépítéstől és a regionális stúdióhálózat felszámolásától a Magyar Televízió (MTV) menedzsmentje - mondta Lázár András, a sztrájkbizottság elnöke csütörtökön, a társaság vezetésével folytatott egyeztetés utáni sajtótájékoztatón Budapesten.

Lázár András közlése szerint a menedzsment visszavonja a munkaügyi központoknál a mintegy 160 munkavállaló elbocsátásáról korábban tett bejelentést, valamint megállapodás született arról is, hogy visszavonják a sztrájkbizottság létrejötte óta kiosztott mintegy húsz felmondást is; az egyeztetések jövő hétfőn folytatódnak. Azt mondta, a köztelevízió és annak irányítása is válságban van, a munkavállalók saját maguk és az állampolgárok érdekében lépnek fel, s ha a tárgyalások nem vezetnek eredményre, "kénytelenek lesznek erősebb nyomásgyakorlási eszközökhöz is nyúlni". (Korábban a sztrájkbizottság elnöke az MTI-nek nyilatkozva ezek közé sorolta a dolgozói nagygyűlést, illetve azt, hogy egy-egy percre elsötétítik a képernyőt.)Az ügyvezető pénzügyi és gazdasági döntéseit ellenjegyző cégvezető, Bednárik Imre szerdai megválasztásával kapcsolatban Lázár András úgy nyilatkozott: "nagyon reméljük, hogy az új helyzet pénzt is jelent a Magyar Televíziónak", amelynek finanszírozása - azzal, hogy jövőre egy fillér céltámogatást sem kap, szemben az idei 9,4 milliárdos summával - "jelentősen csökken". Közlése szerint tárgyalnak a menedzsmenttel arról, hogy azokat is vegyék vissza, akiknek a sztrájkbizottság létrejötte előtti időszakban mondtak fel, valamint arról, hogy amíg működik ez a három reprezentatív érdekképviselet által létrehozott fórum, "addig nem nyúlnak az elbocsátás eszközéhez a menedzsment tagjai".

Múlt csütörtökön alakult a Magyar Televízióban sztrájkbizottság, amelynek deklarált célja a munkahelyek és az MTV-nek mint a társadalmi párbeszéd színterének a megóvása. Előző nap jelentette be a Magyar Televízió, hogy csoportos létszámleépítést hajtanak végre a társaságnál, a regionális stúdióhálózat felszámolásával párhuzamosan.

A tárgyalások folytatódnak az MTV menedzsmentje és a sztrájkbizottság között. Lázár András sztrájkbizottsági elnök nyilatkozatait az intézmény nem kommentálja - közölte a köztelevízió csütörtökön az MTI érdeklődésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A GE megállapodott a munkavállalókkal

Megszületett a megállapodás a General Electric (GE) és a munkavállalók képviselői között a… Tovább olvasom