Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

MTV: felszámolják a regionális stúdiókat?

Csoportos létszámcsökkentés lesz az MTV-ben, felszámolják a regionális stúdiókat, megszűnik a magasabb jövedelműek béren kívüli juttatása is - jelentette be szerdán közleményben a Magyar Televízió (MTV).
"Újabb válságkezelő lépésekről döntött a Magyar Televízió menedzsmentje, mert a parlament többsége minden fillér költségvetési céltámogatást elvont az egyébként is alulfinanszírozott közmédiumtól" - írták, jelezve: a mintegy 1650 munkatárs közül várhatóan 160-tól válnak meg, s erről Medveczky Balázs ügyvezető alelnök már írásban tájékoztatta az illetékes munkaügyi központokat.

"A Magyar Televízió vezetői hamarosan megkezdik az egyeztető megbeszéléseket a csoportos létszámcsökkentés előkészítéséről az Üzemi Tanács képviselővel" - idézték Móriczné Zvornik Csilla humánerőforrás igazgatót, aki szerint "a vállalati kiadásokat, köztük a személyi jellegű ráfordításokat a jóval kisebb költségvetési bevételhez kell igazítani".

A közlemény szerint az ügyvezető alelnök ezért írásban azt közölte a három reprezentatív tévés szakszervezet vezetőivel, hogy a kollektív szerződés részleges felmondására kényszerül a munkáltató; egyeztetést kezdeményeznek az érdekképviselettel. Ennek végeredménye az lehet, hogy bizonyos jövedelem felett megszűnnek az úgynevezett választható béren kívüli juttatások.

A megszorító intézkedések a megmaradó munkahelyek védelmét és az adásbiztonság megőrzését szolgálják - áll a közleményben.

-  Meglátásom szerint jelen helyzetben semmi sem indokolná a regionális stúdiók megszüntetését - mondta a kisalfold.hu-nak egy hete Csernus János az MTV-közalapítvány elnökségi tagja. Megkérdeztük most is a hírrel kapcsolatban.

– A televízió ügyvezető alelnökének intézkedési tervét jövő héten tárgyalja a kuratórium – mondta Csernus János. – Ebben a költségvetés mellett a regionális stúdiók helyzete is szerepel. Döntés tehát még nem született meg, így a hat regionális stúdió továbbra is működik, és elkészíti a helyi híradókat, valamint a magazin műsorokat. Véleményünk szerint szükség van a vidéki tudósítói hálózatra, és semmi sem indokolja ezek megszűntetését.

Olvasóink írták

 • 9. zooberon 2009. december 07. 13:53
  „Lehet, hogy igazad van, de 8 éve ez a tolvaj banda van hatalmon, és nem a fidesz vonta meg a támogatást az MTV-től! Ne ködösítsünk, ne csúsztassunk, és ne kenjük a sz@rt, ha egy mód van rá!”
 • 8. fapofa77 2009. december 05. 11:15
  „zooberon - a fidesz kormány is tolvaj banda volt a maga idejében, emiatt is nem jelentették fel Kunczét, a fideszt nyílt plenáris ülésen "tolvaj bandának" titulálása miatt. Mindegyik az szokott lenni hatalomra kerülve.
  Az öngól mindkét irányba igaz, mert az úszóversenyt majd nézi a kiváncsi ember egy másik csatornán. Ja, ha meg nem rendezhetünk úszó Vb-t, az a 2010-től várhatóan regnáló fidesz kormánynak lesz anyagi és politikai veszteség...
  Tehát ne örülj előre a jelenlegi kormány öngóljának...”
 • 7. Orfeusz 2009. december 04. 17:46
  „Nem lesz katasztrófa, ha megszűnnek a regionális stúdiók. Ha bárhol országos hír lesz, majd a helyi, városi tv-ktől átveszi az MTV. Ezzel százmilliókat meg lehet spórolni.Egyébként az egész MTV-t fel kellene számolni és egy új, költség és létszámtakarékos nemzeti közszolgálati adót kellene létrehozni. A mostani az átfestési kísérletek ellenére továbbra is egy liberálbolsi, elfogult vízfej.”
 • 6. zooberon 2009. december 04. 16:58
  „Még annyit, hogy most az MTV vissza szivatja a Gyárfást, mert nem akarja közvetíteni az úszó EB-t, (vagy VB-t?), ami miatt elmaradhat az egész. Ezt a blamát... Azt hiszem, sportnyelven ezt hívják öngólnak!”
 • 5. zooberon 2009. december 04. 16:56
  „Hát igen, az érdekes az, hogy arra való hivatkozással veszi el a támogatás nagy részét a mélyen egyáltalán nem tisztelt kormánya azoknak, akik megválasztották ezt a tolvaj bandát, hogy "pazarló a management". Kránitz Úr azt mondta tegnap, hogy a gazdálkodás pazarló, és 60-70 ember viszi el a költségek nagy részét. Csak halkan kérdezem: ki tette őket oda? Biztos a Fidesz, még 98 és 2002 között, ugye? Nem hinném, hogy ők, mert azokat már régen kirúgták...ezek... Akkor most miről beszélünk? Azt meg végképp nem értem, hogy ha ez a valós indok, akkor miért nem azokat rúgják ki, akiről LaciCica beszél? Miért azokat akarják lapátra tenni, akik dolgoznak is? A valós indok mélyen tisztelt Hölgyeim és Uraim az, hogy ma, Abszurdisztánban megtörténhet olyan, hogy egy primitív, paraszt Gyárfás kicsinyes bosszúja miatt haptákban áll egy nemzet kormánya! Ez már vicc!”
 • 4. FREDDY/S 2009. december 03. 15:54
  „Ha eddig takarékosan dolgoztak volna, most nem lenne ilyen mértékű probléma, nemde...”
 • 3. adlerzsigabá 2009. december 02. 20:24
  „Ki ez a koma, aki egy hete nyilatkozott?”
 • 2. levi-levi 2009. december 02. 17:18
  „Nem vesztünk vele, semmi újat érdekesest nem tudtak mutatni, nem foglalkoznak a helyi problémákkal , csak iskolai is Fidesz rendezvényeket mutogatnak .
  Térségi programokról is mindig utólag értesültünk , némely kolleganő idegesítően amat”
 • 1. mindigatutit 2009. december 02. 16:57
  „A kereskedelmi korcsoportban már a Cool is megelőzi az m1-et, november utolsó hetében történelmi mélypontot ért el ebben a kategóriában az MTV. A választópolgárok körében is elvesztette fél év alatt nézői egynegyedét”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődött a kútvíztől meghalt csecsemő hozzátartozóinak pere

Megkezdődött a nitrátos kútvíztől meghalt lothárdi csecsemő hozzátartozóinak pere a Baranya Megyei… Tovább olvasom