Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

MSZP vs. Fidesz: Lejárt a szavatosságod! A tiéd járt le!

Az MSZP szerint több mint három évvel a választások után lejárt a Fidesz korábbi ígéreteinek szavatossága.
MSZP: lejárt a Fidesz ígéreteinek szavatossága

Az MSZP szerint több mint három évvel a választások után lejárt a Fidesz korábbi ígéreteinek szavatossága, mert három legfontosabb vállalásukból egyet sem tudtak teljesíteni.

Erről Gúr Nándor, az ellenzéki párt alelnöke beszélt csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, a kormánypárt korábban jelentős gazdasági növekedést ígért, ám ez nem valósult meg, ahogy szerinte adócsökkentés helyett is inkább nőttek az állami terhek.

"Orbán hülyének nézi az embereket" - fogalmazott Gúr Nándor, aki szerint az egymillió új munkahelyet ígérő "kormányzati sikerpropaganda" a foglalkoztatás terén is ellentétes a valósággal. Elmondása alapján ugyanis jelenleg százezrekkel kevesebben dolgoznak a versenyszférában, mint akár a kormányváltás, akár a gazdasági válság előtt, ez pedig a kabinet hiteltelen és kiszámíthatatlan politikájára vezethető vissza.

Az MSZP alelnöke szerint az Orbán-kormány a bérek területén is csalódást okozott. Példaként említette erre a minimálbért, amelynek bruttó összege növekedett ugyan, de nettő értékének vásárlóereje 4-5 ezer forinttal, vagyis 8-10 százalékkal elmarad a 2010-es szinttől.

Gúr Nándor szerint mindezek alapján elmondható, hogy az alacsony jövedelműek a legnagyobb vesztesei a Fidesz kormányzásának, ezért pártja nevében arra tett ígéretet, hogy a jövő évi választások után kormányra kerülve a többség és "nem a haverok" érdekeit képviselik majd.

Fidesz: a bukott baloldal szavatossága járt le

A Fidesz úgy látja: a magyar választók elsöprő többsége szerint egyedül a Gyurcsány-Bajnai-szövetség és a bukott baloldal szavatossága járt le végérvényesen.

A párt így reagált a szocialista Gúr Nándor szavaira, aki csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: több mint három évvel a választások után lejárt a Fidesz korábbi ígéreteinek szavatossága, mert három legfontosabb vállalásukból egyet sem tudtak teljesíteni.

A nagyobbik kormánypárt erre reagálva közölte: a Gyurcsány-Bajnai-kormány alatt megduplázódott a munkanélküliség, az államadósság, a fizetések felét elvitte a magas adó, a másik felét a rezsi, a családokat pedig devizacsapdába hajszolták.

"A baloldal soha nem a magyar családok oldalán állt, hanem a bankok és a multik oldalán" - olvasható a Fidesz közleményében.

A kormánypárt szerint a baloldal erkölcsileg is végérvényesen elbukott, totálisan hiteltelenné vált korrupciós és maffiaügyei miatt, amelyekben jelenleg is egy emberként zárnak össze Gyurcsány Ferenctől kezdve Mesterházy Attilán át Bajnai Gordonig.

A Fidesz teljesíti a vállalásait - tért ki a közlemény -, a munkavállalást és a családok támogatását minden eszközzel segíti.

Hozzátették: ennek köszönhetően a kormányváltás óta folyamatosan nő a foglalkoztatottak száma. Az ország és a családok pénzügyileg egyre erősödnek, nőtt a minimálbér, a nettó bérek, a reálbérek, nőtt a gyermeket nevelők jövedelme és csökkentek a rezsiköltségek.

Béremelési programok indultak a pedagógusoknak és az egészségügyi dolgozóknak, ősszel pedig tovább folytatódnak a magyar családok megélhetését könnyítő intézkedések - tartalmazza a Fidesz közleménye.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. Jandex 2013. augusztus 31. 07:37
  „27. ambi65 2013.08.30. 19:09
  "a más vallású "befektetők" ellen."
  Nem tudod ki is rendezett nekik Mo.-n világkongresszust? http://alfahir.hu/heberul_koszontotte_a_zsido_vilagkongresszus_resztvevoit_orban_viktor
  v ki rendezi nekik most a zsidó fesztivált
  http://www.erikanet.hu/oldal.php?menupont_id=487449&cikk_id=34873
  hol élsz, hogy ilyenek elkerülik a figyelmed?! Abban viszont igazad van, hogy mentik a vagyont ahogy csak bírják!”
 • 32. WeiseÖdenburg 2013. augusztus 31. 06:59
  „Nem valószínű,hogy az országban tudnának olyan kormány összeállítani ,amelyet tömeg 50%-a ne szidna,vagy mocskolna!”
 • 31. Kukac40 2013. augusztus 30. 21:51
  „Mi is van a jelenlegi Fideszes vezetők múltbéli MSZMP-s kötődésével? Egyiket sem azért választottuk, hogy rosszabb országban éljünk mint előtte. A felhatalmazást nem a saját vagyon növelésére kapták. Nem a Multik, az Eu hátsóját nyaljuk? Hát dehogy nem. Különben megfojtanak minket.”
 • 30. load 2013. augusztus 30. 21:28
  „27. ambi65
  "Lehetne jobb is de, ez is valami, persze a hibákat is elismerve."
  Tipikus narancsgőzös hozzászólás.
  A hibákról - általában - konkréten egy szó se.
  "A döntő, hogy a hiba ne katasztrofális legyen, az ember csináljon önkritikát, lássa be a hibáját, javítsa ki. ... "
  (Kádár János és Kállai Gyula őrizetbe vétele, 1951 jegyzőkönyve.)
  http://www.rev.hu/sulinet45/szerviz/dokument/mdppb.htm”
 • 29. Dwatson 2013. augusztus 30. 19:34
  „27. ambi65 2013.08.30. 19:09
  Ha már a visszaemlékezésnél tartunk,akkor Orbán 1989 előtt éppen azon az államosított Kádár-rendszer megbuktatásán dolgozott,amit most épít.”
 • 28. Dwatson 2013. augusztus 30. 19:29
  „26. oxana 2013.08.30. 18:49
  Tündérországról!”
 • 27. ambi65 2013. augusztus 30. 19:09
  „pirospipacs

  Osztom a véleményed!
  Lehetne jobb is de, ez is valami, persze a hibákat is elismerve. Isten mentsen Mesterházy-Bajnai-Gyurcsány uraktól! Orbán se jó, de jobb! Nem értem, miért csak 1998-ig emlékeznek vissza az emberek, addig is szelektíven. Államosítás?
  Máshol is működik, de itt a vagyon (ami még maradt) megmentése miatt is kell, a más vallású "befektetők" ellen.”
 • 26. oxana 2013. augusztus 30. 18:49
  „25. pirospipacs

  Melyik országról beszélsz?”
 • 25. pirospipacs 2013. augusztus 30. 08:35
  „Bármilyen Kormány irányítja Országunkat nekem mindig szorgalmasan dolgoznom kell, bérből élek, tehát becsülettel adózom.Kormányunk jól végzi a dolgát, egyre több jövedelmét eltitkoló kénytelen adózni, tehát nem csak egy kis rész tartja el az egészet.Aki nem ért egyet ezzel a helyzettel az biztosan azért teszi, mert nehezen halászik a zavarosban, ugyanis az elmúlt évek erről szóltak. Az oktatási rendszer jó vágányra került, amit szívből remélek, hogy írni, olvasni tudó szorgalmas hazájukat, tanáraikat,szüleiket tisztelő embereket nevelnek, és nem drogos igénytelen ,céltalan embereket. Ahhoz, hogy az egész ország minden területe, jó útra térjen előbb el kell takarítani a szemetet ehhez pedig időre van szükség, de már büszkék lehetünk magyarságunkra, mert nem a multik hátsóját nyaljuk és nem azt tesszük, amit ők diktálnak.”
 • 24. Fedayn 2013. augusztus 30. 07:54
  „Egyik sem méltó az ország vezetésére!”
 • 23. load 2013. augusztus 30. 07:13
  „12. pozdorja
  "Elzavarta a hatalom közeléből a komcsikat."
  Ezt komolyan mondod?
  Pintér Sándorokkal, meg Hoffmann Rózsákkal?
  A visszaállamosított közoktatással meg egészségüggyel?
  A központosított katasztrófavédelemmel, tűzoltósággal?
  Az állam (állampárt) társadalmi ellenőrzésének totális leépítésével (alkotmány bíróság, számvevőszék, bírói tanács, monetáris tanács ... stb).
  Az önkormányzatok forrásainak és tevékenységének elvonásával?
  A hírszolgáltatás állami monopolizálásával?
  Egy érvet írj nekem arról, hogy mitől más ez az egypárt rendszer egypártelnöki hatalommal mint a volt MSZMP?”
 • 22. tj580220 2013. augusztus 30. 07:00
  „Majmok bolygója!”
 • 21. bellpe 2013. augusztus 30. 02:03
  „Mi van veletek? Magyarok vagytok? Úgy csináltok, mintha nem lenne mindegy ki van a hatalmon. Szerény véleményem szerint még mindig jobb mint 6 éve.. Kövezzetek, szidjatok, nem érdekel. Egyfolytában politizáni, kritizálni, fúrni, ásni, bla bla bla... Emberek vagyunk! De sokan le se szarják a másikat...”
 • 20. háté 2013. augusztus 29. 21:36
  „Egy a gyökér, hiszen egy csapatból valók! - vörös-sárga-narancs, jól összekeveredtek!
  Távozzon minkét országromboló, országkiárusító, a magyar népet szipolyozó maffia-banda!”
 • 19. Legs 2013. augusztus 29. 21:06
  „Hát ez olyan mint az oviban:)))Hülye vagy!Nem is igaz! Te vagy a hülye!!:)))”
 • 18. WeiseÖdenburg 2013. augusztus 29. 21:03
  „A két oldal támogatói vitatkoznak néha még szidják is egymást,de a kupola fenn összeér !”
 • 17. joszob 2013. augusztus 29. 20:47
  „9. méz-ing -nek igaza van.
  Hiába a hőzöngés.
  Nem is értem mi a probléma a rezsicsökkentéssel...
  Még hozzátenném a családi adókedvezményeket, amiről mindig elfeledkeznek.”
 • 16. Kukac40 2013. augusztus 29. 17:32
  „9. méz-ing Csak úgy a helyükön kellene kezelni a dolgokat. Az Eu árfolyama a választások után az államcsőd emlegetésének hatására szállt el. Elvette az emberek magánnyugdíj vagyonát, az adó jóváírást, a munkanélküli segélyt minimálisra, a rokkantságit minimálisra csökkentette. Tény, hogy volt akinél jogosan. Rengeteg új adónemet vezettek be. Emelték az ÁFA összegét. A tanároknak, orvosoknak valóban ígértek béremelést, de ezt bárki megtehette volna, ugyan annyi a hatása. Fizetés emelés papíron működik, a valóságban nem. Eddig ennyien még nem akartak kivándorolni Magyarországról mint most, soha ennyien nem dolgoztak külföldön. Ahhoz, hogy választásokat nyerhessenek, bevetik a született Románokat levélben szavazó állampolgárnak. Fidesz, MSZP? Köszönöm egyik sem.”
 • 15. Kukac40 2013. augusztus 29. 17:10
  „Ha már vissza felé nézegetünk jó szokáshoz híven akkor azt is tegyük hozzá, hogy a Fidesz 1998-2002 közt már volt hatalmon, ezután jött az MSZP 8 éve, majd ismét a Fidesz. A jelenlegi állás az, hogy egyik sem jobb. A MSZP első 3 évében visszafelé mutogatott a Fideszre, majd rájöttek, hogy el k...ták mert nem szabadott volna megnyerni a választást. A második 4 évbe nem volt kire mutogatni. Most a Fidesz úgy játszik, hogy véletlenül se nyerjen, és akkor senki nem kérheti őket számon. Jelenleg olyan ember az ország vezetője, aki a diplomája meg szerzése után egyetlen napot sem dolgozott alkalmazottként az országért, viszont a most végzősöktől ezt megköveteli röghöz kötéssel. Furcsa mód ennek az embernek idő közben milliói lettek a bankszámláján köztisztviselőként. A szemünk előtt lett a "csóró" egyetemistából milliomos politikus és még mindig vannak emberek akik hisznek neki. Persze értem én, az asszony vállalkozásai voltak olyan nyereségesek. Bárkire érdemes szavazni, de a két "nagy" pártra nem.”
 • 14. dödike 2013. augusztus 29. 17:10
  „Még a folyamatos 280-300 ft-os EURO árfolyam /a devizahitelesek megsegítésére/,a benzin 400 ft körüli ára,amit szjlgyártó nagyon csökkenteni akart anno,E útdíj,ami már most látszik az árakban.”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötmillió forintot kapnak az idei Prima-díjasok

Bejelentette az idei Prima-díjasok névsorát Csányi Sándor, a Prima Primissima Alapítvány új… Tovább olvasom