Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

MSZP: Többkulcsos adóra és hiteles kormányzásra van szükség

Többkulcsos személyi jövedelemadóra, hiteles kormányzásra és a feketegazdaság visszaszorítására van szükség Magyarországon.
Többkulcsos személyi jövedelemadóra, hiteles kormányzásra és a feketegazdaság visszaszorítására van szükség Magyarországon - mondta sajtótájékoztatóján Gúr Nándor vasárnap Budapesten. Az MSZP alelnöke szerint így akár 1000 milliárd forinttal is bővülhetne a kormányzat gazdasági mozgástere.

Gúr Nándor - aki Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának szocialista elnöke - bírálta a Munka törvénykönyvének megváltoztatását, az egykulcsos személyi jövedelemadó rendszerét, az adójóváírás kivezetését, valamint a családtámogatási rendszert, amely álláspontja szerint csak a tehetőseknek kedvez.

Az MSZP alelnöke hozzátette: a kormányváltás óta évenként 4-4 százalékkal csökkentek a reálbérek. Az ellenzéki politikus elismerte, hogy jelenleg több munkavállaló van, mint a kormányváltáskor volt, ám álláspontja szerint ez a közfoglalkoztatás mértékének dinamikus növekedéséből adódik. Több érintett kevesebbet keres - fogalmazott a politikus.

Gúr Nándor hozzátette: a 15-24 éves pályakezdő korosztály munkanélküliségi rátája csaknem 30 százalékos. A tartósan, több mint egy éve álláskeresők aránya csaknem 50 százalékos, több mint felük pedig már semmilyen ellátást sem kap - emlékeztetett.

Az MSZP alelnöke kifogásolta, hogy a minimálbér jelenlegi összege kevesebb, mint 61 ezer forint, a közfoglalkoztatási minimálbér pedig 47 ezer forint. Számításai szerint eközben az egy főre eső létminimum idén csaknem 90 ezer forint.

A megoldások között a Fidesz-kormány távozását, a személyi jövedelemadó többkulcsossá tételét, a csaknem 20 százalékos feketegazdaság kifehérítését és a hiteles kormányzás szükségességét említette. Álláspontja szerint ezek a lépések összesen 1000 milliárd forintos gazdasági mozgásteret biztosítanának.

Az ellenzéki politikus bejelentette: az MSZP hamarosan elkészíti növekedésorientált, valós foglakoztatás-bővülési folyamatot eredményező, és igazságos adórendszert tartalmazó gazdasági programját. Az ellenzéki párt a hátrányos helyzetű térségek szolidaritáson alapuló támogatási rendszerét kívánja működtetni, amely serkenti a gazdaságot.

Az MSZP október 9-én hozza nyilvánosságra kelet-magyarországi regionális programját, amelyet ezután társadalmi vitára bocsát. Év végéig bemutatják a többi régióra vonatkozó programjukat és a teljes gazdasági programot is nyilvánosságra hozzák. Az MSZP jövő tavaszra készíti el részletes programját, 2013 késő őszén, 2014 kora tavaszán pedig választási programot hirdetnek – mondta el az MTI kérdésére az ellenzéki párt alelnöke.


Olvasóink írták

 • 4. gjozsi88 2012. október 01. 17:26
  „Tumbanu!
  A hitelesség szó értékelése nem legendákra épülő közbeszéd tárgya jobb helyeken!
  A hitelesség piaci mutatók függvénye, legfőbb jellemzője országkockázati felár!
  Tudod ami a szociknál 175 bázis volt egy növekvő gazdaságban (2010) ,ami mára csak az IMF belengetésével csökkent ennél magasabb szintre a szabadságharc miatti 324 ft euro és 710 bázisról!
  Erre rá lehetne csapni!
  Sőt csak erre érdemes!
  A többi városi legenda!”
 • 3. Tumbanu 2012. október 01. 06:12
  „nem akarok védeni senkit!!!!! de...a hiteles szót az mszp se merje a szájára venni, mert rácsapok.”
 • 2. Primax 2012. szeptember 30. 21:45
  „1. embertelen !
  Azért, mert a jelenlegi adórendszer - is - az oka a bajoknak.
  Amúgy : engem borzasztóan nem érdekelne, hogy a Vezér hazud(oz)ik, ha rendben mennének dolgaink.”
 • 1. embertelen 2012. szeptember 30. 16:37
  „Nem tudom, hogy mit foglalkozik az mszp a többkulcsos adóval, amikor annál sokkal nagyobb baj, hogy a vezér állandóan hazudik!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oszlopnak ütközött autót és bozótvágót találtak a rendőrök Kőbányán

Oszlopnak ütközött gazdátlan BMW-t találtak a rendőrök vasárnap délelőtt Budapest X. kerületében; a… Tovább olvasom